Praktische informatie over Lanzarote Airport

Lanzarote staat ook bekend als Arrecife Airport. De luchthaven van Lanzarote heeft 2 terminals waarvan T2 uitsluitend bedoeld is voor vluchten van en naar de andere Canarische eilanden. In T1 worden alle andere vluchten afgehandeld. Lanzarote wordt vooral door toeristen bezocht en dat zijn er ieder jaar meer dan 6 miljoen.

Veelgestelde vragen

Luchthaven Lanzarote ligt ten westen van de hoofdstad Arrecife. De afstand van het vliegveld naar de hoofdstad van het eiland is ongeveer 7 kilometer. Zowel met een huurauto, taxi of bus ben je in korte tijd in het centrum van Arrecife.

Het eiland Lanzarote ligt ten westen van Afrika, maar de gehele eilandengroep behoort tot Spanje. Een rechtstreekse vlucht vanaf een Nederlandse luchthaven duurt ongeveer 4 uur. Indien er een tussenstop wordt gemaakt, kan je de totale vliegtijd zien op je ticket.

Het zijn vooral de prijsvechters die regelmatig op vliegveld Lanzarote aankomen, vooral in het vakantieseizoen. Transavia en Ryanair hebben veel charters naar het eiland. De complete lijst met maatschappijen die op Airport Lanzarote vliegen vind je op aena.es.

De beide terminals op Airport Lanzarote hebben een eigen parkeergelegenheid. De totale capaciteit is ongeveer 1.200 voertuigen. Indien je met name voor een langere periode zekerheid wilt hebben over een plaats om je auto te stallen, is het verstandig om deze online te reserveren. De beide parkeerplaatsen zijn op loopafstand van de terminal. De tarieven zijn ook in beide gevallen gelijk. Een uurtje parkeren kost hier € 1,15 en het tarief voor een dag is € 11. Voor een periode van 3 weken parkeren, zal je € 202,50 moeten betalen. Parkeertarieven wijzigen regelmatig. Check dus ter plaatse nog eens of de prijzen zijn aangepast.

Een parkeerplek boeken op de luchthaven van Lanzarote doe je eenvoudig via Parclick.

De afstand van Airport Lanzarote naar het centrum van Arrecife is ongeveer 7 kilometer. De reistijd met een huurauto, taxi of de bus bedraagt rond de 10 minuten. Indien je naar de populaire toeristenbestemming Puerto del Carmen wilt reizen, moet je rekenen op een rit van ongeveer 20 minuten.

De vertrek- en aankomsttijden staan ook voor Airport Lanzarote vermeld op aena.es. Ook voor actuele informatie over vertragingen en annuleringen kan je daar terecht.

Net als op alle andere Spaanse luchthavens is het op het vliegveld Lanzarote verboden om te roken. Slechts op plaatsen waar duidelijk is aangegeven dat het is toegestaan, mag je een sigaret opsteken.

Er is een ruim aanbod aan winkels op Luchthaven Lanzarote waar je behalve dutyfree ook een grote variëteit aan andere producten kunt kopen. Voor de Canarische eilanden gelden aparte voorwaarden waar het uitvoer van alcohol en tabak betreft. Let op de aanwijzingen die je overal bij de winkels ziet.

Je kunt een snelle snack halen en een lekker drankje drinken op Airport Lanzarote. Er zijn diverse kleine cafeetjes en fastfoodrestaurantjes bij de winkels.

Informatie over het vliegveld van Lanzarote

vliegtickets Lanzarote Airport
Vliegtickets zoeken naar Lanzarote

Op zoek naar vliegtickets naar Lanzarote? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Lanzarote te gaan!

auto huren Lanzarote Airport
Auto huren op Lanzarote Airport

Op Airport Lanzarote zijn negen autoverhuurbedrijven gevestigd, waaronder Avis, Herz en Goldcar. De huurauto’s staan op loopafstand van de terminal. Online kun je tarieven vergelijken en de auto van jouw keuze reserveren. Daardoor weet je zeker dat je bij aankomst beschikt over vervoer conform jouw wensen. Het huren van een auto op Lanzarote Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotel Lanzarote Airport
Hotels vlakbij Lanzarote Airport

Er zijn geen hotels op Luchthaven Lanzarote gevestigd. De hoofdstad Arrecife is niet ver van het vliegveld en biedt een ruime keuze. Op Booking.com kan je informatie vinden over alle hotels op het eiland. Behalve informatie over de accommodatie en beschikbaarheid kan je hier ook direct boeken. Daarbij kan je gebruikmaken van aanbiedingen en scherpe tarieven.

taxi Lanzarote Airport
Taxikosten & reserveren

Een taxi op vliegveld Lanzarote kan je ook eenvoudig online reserveren. Hierdoor kan je zekerheid krijgen over de beschikbaarheid en het tarief. Een korte taxirit naar het centrum van Arrecife kost gemiddeld € 12. Het toeristische Puerto del Carmen ligt iets verder weg en het tarief komt dan op € 16. Een derde populaire bestemming is Playa Blanca. Als je voor het gemak van een taxi kiest naar dit kustplaatsje, moet je rekenen op een prijs van € 45. Het boeken van een goedkope taxi kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Lanzarote Airport
Openbaar vervoer

Door de week in het vakantieseizoen gaan er ieder uur meerdere bussen van het vliegveld Lanzarote naar de hoofdstad Arrecife. In het weekend is dat aantal beperkter. De reisduur is slechts beperkt omdat het vliegveld op 7 kilometer van het centrum van Arrecife ligt. Een kaartje koop je bij de buschauffeur. Met de bus kan je ook naar de toeristenplaats Puerto del Carmen. Lijn 51 vertrekt op werkdagen 2 keer per uur. Ook deze bus rijdt minder vaak in het weekend en op feestdagen. Een kaartje koop je ook voor deze rit bij de buschauffeur en de reis duurt ongeveer 20 minuten.

over Lanzarote Airport
Over Lanzarote

Lanzarote is het meest noordelijke eiland van de Canarische Eilanden en ligt op iets meer dan 100 kilometer voor de westkust van Marokko. Het eiland heeft net als de andere van de groep een vulkanische oorsprong. Het eiland was het eerste dat werd aangedaan door ontdekkingsreiziger Lancelotto Malocello die het eiland in 1312 deze naam gaf. Het eiland heeft een lengte van 62 kilometer en is 21 kilometer breed. Een groot deel van het eiland is bedekt met lava en heeft nog weinig begroeiing. De laatste grote uitbarsting op het eiland was in 1824 waarbij er meerdere dorpen volledig zijn verzwolgen door de lava. De bijzondere landschappen die door de lava zijn gevormd, hebben het eiland tot een toeristische trekpleister gemaakt. Het is in het algemeen erg droog op Lanzarote en de temperaturen overdag zijn gedurende het gehele jaar aangenaam.

overige informatie Lanzarote Airport
Overige informatie

  • Op het vliegveld van Lanzarote kun je geen bagage stallen.
  • Voor zakelijke reizigers zijn er voorzieningen in de VIP Lounge. Wil je hier gebruik van maken, dan kun je dat regelen via de algemene informatiebalie.
  • Lanzarote Airport is uitstekend toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons. Door toepassing van rolstoelhellingen is de hele terminal voor gehandicapten goed bereikbaar.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...