Vliegveld Lissabon, Lisbon Portela Airport

Handige informatie over het vliegveld Lissabon, Lisbon Portela Airport Airport. Waar ligt het vliegveld? Waar kan je het beste parkeren en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegveld Lissabon - Lisbon Portela Airport (LIS)

De luchthaven van Lissabon (LIS) heet officieel ‘Lisbon Portela Airport’. Er wordt hard gewerkt aan uitbreiding van de luchthaven. Elk jaar vertrekken en arriveren ruim 13 miljoen passagiers vanaf dit vliegveld.
Lissabon Airport is uitstekend georganiseerd. Het vliegveld is in de nabije omgeving van Lissabon, dus je bent snel in de stad.
Misschien wel een goede tip: De paspoortcontrole van dit vliegveld is na de Taxfree winkels! Let dus op je tijd bij het winkelen, er kan een lange rij mensen staan bij de paspoortcontrole.

Vliegtijd

Waar ligt vliegveld Lissabon?

Airport Lissabon is ongeveer 7 kilometer ten noorden van de stad Lissabon gesitueerd.
Lissabon zelf ligt net onder het midden van Portugal, vlakbij de Middellandse Zee.
Een prachtige locatie dus. Vandaar naar de stad Faro helemaal in het zuiden van Portugal is het nog steeds 278 kilometer.
Portugal is dus best een groot land, met veel toeristische trekpleisters.

Hotels bij Airport Lissabon

Op de Airport zelf staan geen hotels. Maar het is gelukkig wel zo, dat de stad vlakbij de luchthaven ligt. Dus je bent in no-time midden in Lissabon. En daar zijn hotels ruim aanwezig.
We vinden daar diverse voordelig geprijsde hotelkamers, bijvoorbeeld op 3,2 km van het centrum het Olaias Park Hotel****; daar breng je de nacht al door voor € 62,-.
Dan is er ook het Tivoli Oriënte Hotel****, 6 km van het stadscentrum verwijderd, waar een kamer wel € 120,- per nacht kost.
Alle hotelkamers kunnen eenvoudig geboekt worden bij Booking.com. Het Luxe Hotel by Turim Hotels*** is een prima hotel vlakbij de metro en het centrum. Een kamer kost je daar € 76,-.

Auto huren

De meeste grote autoverhuurbedrijven zijn aanwezig in de Terminal 1 van het vliegveld. Het is aan te raden om voor je vertrek online een huurauto te regelen, om je aankomst te vergemakkelijken.
Budget, Hertz, Europcar, Thrifty, Goldcar en vele anderen stellen hun huurauto’s beschikbaar voor de toeristen en andere reizigers. Je kan daar al een kleine personenwagen huren bij Goldcar voor de periode van 3 dagen, voor ongeveer € 25,- euro. Denk daarbij aan een Opel Corsa of een Ford Fiësta.
Je kunt uiteraard ook duurdere wagens huren, en ook busjes voor 5-7 passagiers zijn geen uitzondering. De prijzen van de luxe wagens en de busjes liggen wel een stuk hoger.
Voor een luxe auto zoals een Mercedes Benz A-klasse of een C-klasse betaal je rond de
€ 105,- voor 3 dagen.

Taxi’s op het vliegveld

Aangezien de luchthaven vlakbij de stad ligt, rijzen de taxikosten ook niet de pan uit.
Je kunt daar dus afgehaald worden op het vliegveld door een taxi en naar je hotel gebracht worden voor € 8,65! Niet duur dus.
Zorg er echter wel voor, dat je je taxi vanuit Nederland al geregeld hebt, dan weet je wat je gaat betalen. Er worden wel meerprijzen voor nachtritten gerekend, en ook € 1,- voor elk stuk bagage.

De luchtvaartmaatschappijen op het vliegveld

Aanwezig op vliegveld Lissabon zijn een groot aantal vliegmaatschappijen.
Zo heb je daar WIZZAir, KLM, Transavia, Turkish Airlines, Tunisair, Swiss, Luxair en nog vele andere luchtvaartmaatschappijen.
Er wordt vanaf dit vliegveld naar bestemmingen over de hele wereld gevlogen.
Reizigers kunnen zonder omwegen naar hun bestemming op reis gaan vanaf vliegveld Lissabon. Of je nu naar landen in Afrika, Azië, Europa of welk continent dan ook wilt vertrekken; intercontinentale vluchten zijn op vliegveld Lissabon aan de orde van de dag.

Vliegtijd naar Lissabon

De vliegtijd naar een bestemming is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Zo heb je rekening te houden met de weersomstandigheden, een eventuele tussenlanding of andere omstandigheden, waardoor je vlucht vertraging kan oplopen.
Maar om je een idee te geven; Het is 2 uur en 55 minuten vliegen naar Lissabon Airport vanaf zowel Rotterdam Airport als luchthaven Eindhoven. Vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je in 2 uur en 37 minuten naar vliegveld Lissabon.

Vertrek- en aankomsttijden vanaf Airport Lissabon

Alle vluchten van en naar de Airport vinden de hele dag plaats, behalve tussen 00:00 en 05:00. Alle vluchten komen voor 12 uur ‘s nachts aan, of na 5 uur ‘s ochtends.
De vertrektijden en de aankomsttijden zijn duidelijk af te lezen op de vluchtinformatieborden, die overal op Airport Lissabon hangen. Ook zijn alle vertrek-en aankomsttijden te vinden op de officiële website van Airport Lissabon.

Roken

Mag er gerookt worden op de luchthaven?
Het is alleen toegestaan om te roken in de voor rokers bestemde ruimtes.
Buiten de Terminals mag je wel roken, daar vind je ook overal grote asbakken staan. De Ana Lounge heeft ook een rookruimte, en in de ‘Non-Schengen’area bevindt zich zich een rokersruimte vlakbij 2 gates; Gate 46 en Gate 47.
Dan is er nog een ruimte bij Gates 17-21 waar gerookt mag worden.

Winkels

De taxfree winkels die aanwezig zijn op Lissabon Airport hebben een enorme keuze aan alles wat je maar nodig denkt te hebben.
Van boeken, souvenirs, kranten(internationaal) en tijdschriften (ook internationaal), tot en met vele bekende kledingmerken zoals Victoria’s Secret(voor de dames), Carolina Herrera, Guess, Swarovski, Porsche Design, Lacoste, Swatch( voor de mooiste horloges) en vele andere bedrijven, die zorgen voor een geweldige winkelervaring!

Restaurants

De horeca is ruim vertegenwoordigd op dit vliegveld, denk bijvoorbeeld aan een lekkere koffie bij Starbucks of het Delta Café.
Er is ook een Heineken bar, een McDonalds, een KFC en een Grab & Fly restaurant.
Daar kun je verse broodjes, fruit en vruchtensappen kopen, maar ook lekkernijen zoals chocolade of chips. Bij de Gelati Chef haal je een lekker ijsje.

Openbaar vervoer

Er is een directe metrolijn van de luchthaven naar het centrum van Lissabon.
Deze metrolijn heet de ‘Aeroporto – Saldanha’ lijn. Je bent daarmee in het hartje van de stad in ongeveer een kwartier, twintig minuten.
Wat je aan moet schaffen, is de ‘7 Colinas’/’Viva Viagem’; een electronische travel card, die je steeds weer op kunt waarderen.
Je mag die kaart gebruiken voor de metro en de bussen. De kaart zelf kost je € 0.50.
Een enkele reis kost € 1.40.
Een 24-uurs Network-Pass kost € 6.00.

Vliegveld Lissabon, Lisbon Portela Airport
3.7 sterren (12x)