De snelste manier om een auto te huren op Lissabon Airport

Ga jij binnenkort op vakantie naar Portugal, dan vlieg je waarschijnlijk naar de hoofdstad Lissabon. Om alle mooie plekjes in de stad, aan de kust en het binnenland te bezoeken kun je het beste een auto huren op Lissabon Airport. Met een huurauto kun je namelijk gaan en staan waar je maar wilt en ervaar je dat heerlijke gevoel van ultieme vrijheid. Je kunt je huurauto ter plaatse op de luchthaven regelen, maar het goedkoper en bovendien tijdbesparend om dit van tevoren al te doen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Lissabon Airport


Maatschappijen voor autohuur op Lissabon Airport

Er zijn diverse verhuurmaatschappijen op het vliegveld van Lissabon waar je goedkoop een auto kunt huren, waaronder Goldcar, Hertz, Sixt en Avis. Alle verhuurbalies bevinden zich in de aankomsthal. Bordjes met “car rental” geven de looproute aan. Als je de huurauto vooraf al hebt gereserveerd hoef je na aankomst alleen nog je bagage op te halen en je naar de balie te begeven. Het is dan nog slechts een kwestie van de autopapieren en wat formaliteiten afhandelen en je vakantie kan beginnen.

Boek je huurauto voordelig vanuit huis

Ben je van plan een auto te huren op het vliegveld van Lissabon, dan kun je dit het beste vooraf vastleggen. Het grote voordeel hiervan is dat je dan op je gemak alle aanbieders, opties en prijzen met elkaar kunt vergelijken. Daarmee bespaar je jezelf dus tijd en weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Met slechts een paar muisklikken kun je bijvoorbeeld bij Sunnycars op Lissabon Airport een keuze maken uit de tientallen huurauto’s en verhuurders die er zijn en boek je ook verzekeringen en eventuele extra’s bij.

Hoe kies je de juiste huurauto en verhuurmaatschappij?

De beste autoverhuur is afhankelijk van een aantal factoren. Daarbij is allereerst de grootte en het type auto van belang. Reis je met meerdere personen of heb je veel bagage, dan heb je een grotere auto nodig dan wanneer je alleen reist. Bij de boekingssites staat altijd aangegeven voor hoeveel personen en koffers de auto geschikt is. Wil je een auto huren op het vliegveld van Lissabon en deze op een andere plek in Portugal terugbrengen? Bij de meeste maatschappijen is dit geen probleem. Wel kan er een eventuele toeslag worden berekend, de zogenaamde one-way fee.

Praktische zaken en voorwaarden

Bij autohuur zijn er altijd een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Uiteraard dient de hoofdbestuurder te beschikken over een geldig reisdocument (paspoort of ID-kaart) en in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Voor bestuurders jonger 25 jaar kunnen er aanvullende voorwaarden gelden, bijvoorbeeld een minimumleeftijd. Soms wordt er voor bestuurders jonger dan 25 jaar een toeslag berekend. Bij enkele verhuurders is het mogelijk om een auto te huren zonder credit card, maar bij de meesten is een creditcard vereist. Hiermee wordt de borg voor de huurauto wordt gereserveerd, die weer wordt teruggestort als je de huurauto inlevert.

Verzekeringen en extra’s bijboeken

Op vakantie wil je je nergens zorgen om maken. Zorg dus voor een goede verzekering voor je huurauto op Lissabon Airport. Deze kun je al tijdens de reservering afsluiten. Sunnycars biedt een all-in pakket aan, waarmee je verzekerd bent tegen schade en ook je eigen risico is gedekt. Ook andere boekingssites bieden vergelijkbare pakketten aan. Sluit je al tijdens de reservering een verzekering af, dan hoef je ter plaatse geen aanvullende verzekeringen meer af te sluiten.

Ook eventuele extra’s boek je van tevoren al eenvoudig bij. Denk aan een autozitje als je met kinderen reist, zodat je zeker weet dat er eentje voor je klaar staat en je veilig rond kunt reizen.

Autoroute langs villa’s, paleizen en de woeste golven van de oceaan

Een mooie route leid je van Lissabon richting de Atlantische Oceaan. Breng echter eerst een bezoek aan Een mooie route leid je van Lissabon richting de Atlantische Oceaan. Breng echter eerst een bezoek aan de stad Sintra, gelegen op slechts 30 kilometer van Lissabon. Bewonder hier de prachtige villa’s en paleizen, waaronder het kleurrijke Palácio de Pena. Vervolg je weg naar Cabo de Roca, de meest westelijk gelegen kaap van het Europese vasteland. Kijk hier uit over de Atlantische Oceaan, alvorens koers te zetten richten het noorden. Onderweg passeer je mooie baaien en leuke dorpjes, waaronder Peniche. De eindbestemming van deze route is Nazaré, een traditioneel vissersdorp, dat beroemd is vanwege de imposante metershoge golven die hier tegen de rotsen beuken.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...