Praktische informatie over Liverpool Airport

In 2002 werd het vliegveld van Liverpool vernoemd naar de legendarische Beatle John Lennon. In de vertrekhal staat een bronzen beeld van de muzikant die in 1980 werd vermoord in New York. Liverpool Airport is een zeer snelgroeiende luchthaven mede dankzij de budgetmaatschappijen. Inmiddels komen hier ieder jaar meer dan 5 miljoen passagiers.

Veelgestelde vragen

Airport Liverpool ligt op 14 kilometer ten zuiden van de havenstad. De luchthaven heeft een goede verbinding met de stad via de nieuwe Mersey Gateway Bridge. Hier moet overigens wel tol worden betaald.

Van een Nederlandse luchthaven is de vliegduur naar Liverpool Airport bij een rechtstreekse vlucht ongeveer 1 uur en een kwartier. Tussenstops komen maar zelden voor op deze korte route maar dat kun je ook checken op je ticket.

Ryanair en easyJet zijn de meest frequente gebruikers van de luchthaven van Liverpool. Informatie over alle maatschappijen die gebruikmaken van dit vliegveld vind je op liverpoolairport.com.

Er zijn vier parkeergelegenheden bij Liverpool Airport, die in het algemeen niet goedkoop zijn. Op het fast track terrein kan je alleen parkeren als je online hebt gereserveerd. Wil je de auto gedurende een langere periode laten staan dan is het Long Stay parkeerterrein de beste optie. Hier betaal je minimaal £ 35, het dagtarief. Een week parkeren kost £ 90 en voor 3 weken moet je £ 220 afrekenen. Als je een uurtje parkeert op het short stay of hef multi-storey gedeelte kost dat £ 6,50. Een week is niet echt goedkoop met £ 280 en wie drie weken hier de auto laat staan, zal £ 840 moeten betalen.

Een parkeerplek boeken op de luchthaven van Liverpool doe je eenvoudig via Parclick.

Vanaf Liverpool Airport is de reistijd per huurauto of taxi naar het centrum van de stad ongeveer 20 minuten. Tijdens de spits moet je op vertraging door file rekenen. Er vertrekt ook met regelmaat een bus naar het centrum. De busrit duurt ongeveer 30 minuten.

Op liverpoolairport.com staan de vertrektijden en aankomsttijden van alle vluchten vermeld. Hier vind je ook actuele gegevens over vertragingen en annuleringen.

Op Liverpool Airport is roken niet toegestaan. Alleen waar duidelijk is aangegeven dat er sprake is van een zone waar roken is toegestaan, mag je een sigaret opsteken.

Er is een redelijk aanbod in winkels op het vliegveld. Behalve taxfree artikelen en souvenirs is het assortiment in luxe producten ruim te noemen.

Er zijn een aantal restaurants en cafés op Airport Liverpool aanwezig, Door de snelle groei van het aantal reizigers is het vaak erg druk in de horeca. In de avond zijn de meeste gelegenheden vroeg gesloten.

Informatie over het vliegveld van Liverpool

vliegtickets Liverpool Airport
Vliegtickets zoeken naar Liverpool

Op zoek naar vliegtickets naar Liverpool Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Liverpool te gaan!

auto huren Liverpool Airport
Auto huren op Liverpool Airport

Op Liverpool Airport zijn momenteel 7 autoverhuurbedrijven gevestigd, waaronder Budget, Enterprise en Alamo. Vooraf reserveren per internet geeft je de zekerheid dat je bij aankomst kan beschikken over passend vervoer. Tevens kan je de tarieven en voorwaarden dan goed vergelijken. Het huren van een auto op Liverpool Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotels Liverpool Airport
Hotels vlakbij Liverpool Airport

Er zijn geen hotels op het terrein van het vliegveld van Liverpool gevestigd, maar in de nabijheid zijn er meerdere waar je uit kan kiezen. Informatie over alle hotels in de regio van Liverpool vind je onder meer op booking.com. Behalve gegevens met betrekking tot de accommodatie en de beschikbaarheid kan je hier ook direct boeken. Regelmatig boekingen leveren extra korting op en er zijn ook met regelmaat speciale aanbiedingen.

taxi Liverpool Airport
Taxikosten & reserveren

Ook een taxi reserveren is online mogelijk en zorgt dat je erop kunt vertrouwen dat er vervoer beschikbaar is bij aankomst op Liverpool Airport. De taxirit naar het centrum duurt 20 minuten en kost gemiddeld £ 20. De bekende ‘Black cab’ is duurder maar biedt ook ruimte aan 5 passagiers met bagage. Reken bij voorkeur af in Britse ponden om discussie over de wisselkoers van de euro te voorkomen. Een taxi huren op Liverpool Airport doe je via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Liverpool Airport
Openbaar vervoer

Er is een buslijn naar het centrum van Liverpool. De bussen van Arriva brengen je naar het centrale busstation in Liverpool met een tussenstop bij het treinstation. Er gaat twee keer per uur een bus en de rit duurt ongeveer 30 minuten. Kaartjes kan je kopen bij de automaat in de terminal of bij de chauffeur. Vanaf het treinstation in Liverpool kun je verder reizen naar andere bestemmingen in de omgeving. Manchester ligt op 40 minuten afstand met de trein.

over Liverpool
Over Liverpool

Liverpool is altijd een belangrijke handelsstad geweest en ligt in het noordwesten van Engeland aan de rivier de Mersey, in de 19e eeuw passeerde het ongelooflijke percentage van 40% van alle wereldhandel deze stad. Vandaag de dag is de havenfunctie van Liverpool waar 600.000 mensen wonen, bijna verdwenen. De toeristenindustrie is er erg belangrijk. Bezoekers komen om de oude haven te bewonderen. Natuurlijk zijn er ook veel muziekliefhebbers die een bezoek willen brengen aan de plaatsen waar de Beatles zijn geweest in de beginjaren van deze legendarische groep. De voetbalclubs Liverpool en Everton hebben wereldwijd supporters die ook met regelmaat het stadion van hun favoriete team aandoen.

Liverpool is ook een stad voor cultuurliefhebbers. Er zijn hier na Londen de meeste musea en galerieën te vinden in het Verenigd Koninkrijk. Tate Liverpool is een periode de grootste tentoonstellingsruimte voor moderne kunst geweest in hef land. Hoewel inmiddels overtroffen door Tate Londen, is het gebouw nog steeds indrukwekkend.

overige informatie
Overige informatie

  • Het is niet mogelijk om bagage te stallen op Liverpool Airport en de wachttijd op je bagage kan tijdens drukke periodes behoorlijk oplopen.
  • Er zijn meerdere vergaderruimtes met uitgebreide faciliteiten voor zakelijke reizigers. Hiertoe kan je contact opnemen met de algemene informatiebalie.
  • Voor minder mobiele reizigers is de Luchthaven Liverpool goed toegankelijk. Parkeerplaatsen dicht bij de terminal kan je reserveren. In de terminal zijn er aangepaste toiletten en telefoons. Door rolstoelhellingen is de hele terminal goed bereikbaar.
  • Er zijn geldautomaten, een wisselkantoor en een postkantoor beschikbaar. In de terminal is overal gratis wifi. Voor verdere informatie kun je terecht bij de algemene informatiebalie.
  • De gebedsruimte op het vliegveld wordt vaak geroemd vanwege de bijzondere sfeer.

informatie

Informatie over Liverpool Airport

  • Adres: Speke Hall Ave, Speke, Liverpool L24 1YD, Verenigd Koninkrijk
  • IATA-luchthavencode: LPL
  • Vliegtuigbewegingen: 59.320
  • Aantal passagiers: 5.042.312

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...