Praktische informatie over Londen Airport

London Heathrow Airport is het vierde vliegveld van de wereld als het gaat om afgehandelde passagiers. Atlanta, Peking en Chicago handelen nog meer passagiers af.

Dit vliegveld van het Verenigd Koninkrijk is niet het enige vliegveld dat in de buurt van Londen ligt, maar is wel het meest populaire. Het vliegveld wordt door veel Nederlanders gebruikt.

Veelgestelde vragen

London Heathrow Airport ligt ten westen van de stad Londen. Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Londen is een ideale bestemming voor een citytrip. De stad heeft verschillende mooie bezienswaardigheden, zoals de Big Ben, de Tower of London, de Tower Bridge en Buckingham Palace.

De vliegtijd van Amsterdam naar Londen bedraagt ongeveer 20 minuten. De vliegtijd vanuit Rotterdam en Eindhoven is langer, omdat je dan niet rechtstreeks naar dit vliegveld vliegt.

Er zijn veel vliegtuigmaatschappijen die naar Londen vliegen. De lijst is te lang om op te noemen, maar te vinden op de officiële website van het vliegveld. Onder andere Eurowings, Virgin Atlantic, KLM, Brussels Airlines en British Airways vliegen van en naar Heathrow.

Parkeren kun je op deze luchthaven in verschillende gradaties. Wanneer je een uurtje wilt parkeren, kost dat je op de goedkoopste plek 6,50 pond. Wanneer je een week wilt parkeren op de goedkoopste plek, kost dat je 149 pond. Wanneer je drie weken wilt parkeren op de goedkoopste plek, kost dat je 436 pond.

De grootste stad bij het vliegveld is Londen. Een stad met prachtige bezienswaardigheden en een stad die zeker de moeite van het bezoeken waard is. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 27 kilometer naar het centrum van de stad. Wanneer het verkeer mee zit, kun je dit in een halfuur overbruggen.

De vertrektijden en aankomsttijden zijn te vinden op de website van het vliegveld. Wanneer je gaat vliegen of vrienden of familie ophaalt, is het raadzaam om deze website voor vertrek te checken, zodat je weet of je een vertraging kunt verwachten. Deze site wordt constant bijgehouden.

Roken is verboden op deze airport. Dit ligt in de lijn van verwachting, omdat in de Britse wet staat dat er in openbare ruimten niet gerookt mag worden. Er mag alleen gerookt worden in de daarvoor aangegeven ruimtes. Wanneer je moet overstappen op Heathrow, moet je door de paspoortcontrole het Verenigd Koninkrijk binnen om te kunnen roken.

Op zo’n groot vliegveld zijn genoeg winkels te vinden. Op de website van de luchthaven zelf kun je per categorie zoeken wat de luchthaven te bieden heeft. Voorbeelden van winkels die er zijn, zijn Armani, Bally, Hugo Boss, Burberry, Chanel, Cartier, Collection, Dixons, Etro, Glorious Britain, Harrods, Prada, Saint Laurent, The Harry Potter Shop, Valentino, Versace, WHSSmith en World of Whiskies.

Ook wat betreft restaurants is deze luchthaven van alle markten thuis. Op Heathrow vind je Ca’puccino, maar ook Costa, EAT., Giraffe en Gordon Ramsey Plane Food. Daarnaast heb je nog Itsu, la Salle, Oriel, LEON, Starbucks, Pret a Manger, Pilots, Strada en The Market Gardener. De voorgaande genoemde restaurants zijn niet alle restaurants die er zijn op de luchthaven. Je kunt op de website vinden welke restaurants er nog meer zijn.

Informatie over het vliegveld van Londen

vliegtickets Londen Airport
Vliegtickets zoeken naar Londen

Op zoek naar vliegtickets naar Londen Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Londen te gaan!

auto huren Londen Airport
Auto huren op Londen Airport

Op het vliegveld zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd. U kunt bij de balies een auto reserveren. Handig is om dit vooraf online te doen. Voorbeelden van autoverhuurbedrijven die aanwezig zijn zijn, Sixt, Enterprise, Budget, Alamo, Europcar, Avis, Hertz en National. Wanneer je goed geïnformeerd wilt zijn, is het handig vooraf de websites te checken en prijzen te vergelijken. Ook kun je op deze manier profiteren van aanbiedingen.

hotels vlakbij Londen Airport
Hotels vlakbij Londen Airport

Binnen een afstand van 2 kilometer liggen er verschillende hotels bij het vliegveld. Voorbeelden hiervan zijn Park Inn by Radisson London Heathrow, Hyatt Place London Heathrow Airport – Bath Road, Leonardo Hotel London Heathrow Airport, ibis Styles London Heathrow Airport en het Renaissance London Heathrow Hotel.

Taxi Londen Airport
Taxikosten & reserveren

Het is moeilijk om aan te geven hoeveel een taxi gaat kosten in Londen, omdat Londen erg groot is. De taxikosten naar het ene gedeelte van de stad verschillen heel erg van de taxikosten naar een ander gedeelte van de stad. Om deze reden worden de taxikosten aangegeven met een ruim gemiddelde. Het kost ongeveer 60 pond en dan zit u ongeveer 40 minuten in de taxi. Van te voren kun je een taxi reserveren via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Londen Airport
Openbaar vervoer

Je kunt op twee manieren in het centrum komen, namelijk met de trein en de metro. Met de trein gaat het het snelst. Er zijn stations op terminal 2-3 en 5. De trein vertrekt elke 15 minuten. Tickets kun je kopen via internet. Ook met de metro kun je het centrum bereiken. Dit is de goedkoopste manier. Bij terminal 1-2-3, terminal 4 en terminal 5 zijn metrohaltes. Het duurt ongeveer 50 minuten met de metro voor je in het centrum van de stad bent.

informatie

Informatie over Londen Airport

  • Adres: Longford TW6, Verenigd Koninkrijk
  • IATA-luchthavencode: LHR
  • Vliegtuigbewegingen: 477.604
  • Aantal passagiers: 80.102.017

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...