Vliegveld Londen Heathrow airport

Handige informatie over het vliegveld Londen Heathrow airport. Waar ligt het vliegveld? Waar kan je het beste parkeren en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegveld Londen Heathrow airport

London Heathrow Airport is het vierde vliegveld van de wereld als het gaat om afgehandelde passagiers. Atlanta, Peking en Chicago handelen nog meer passagiers af.

Dit vliegveld van het Verenigd Koninkrijk is niet het enige vliegveld dat in de buurt van Londen ligt, maar is wel het meest populaire. Het vliegveld wordt door veel Nederlanders gebruikt.

Vliegtijd

Waar ligt London Heathrow Airport?

London Heathrow Airport ligt ten westen van de stad Londen. Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Londen is een ideale bestemming voor een citytrip. De stad heeft verschillende mooie bezienswaardigheden, zoals de Big Ben, de Tower of London, de Tower Bridge en Buckingham Palace.

Hotels vlakbij London Heathrow Airport

Binnen een afstand van 2 kilometer liggen er verschillende hotels bij het vliegveld. Voorbeelden hiervan zijn Park Inn by Radisson London Heathrow, Hyatt Place London Heathrow Airport – Bath Road, Leonardo Hotel London Heathrow Airport, ibis Styles London Heathrow Airport en het Renaissance London Heathrow Hotel.

Auto huren London Heathrow Airport

Op het vliegveld zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd. U kunt bij de balies een auto reserveren. Handig is om dit vooraf online te doen. Voorbeelden van autoverhuurbedrijven die aanwezig zijn zijn, Sixt, Enterprise, Budget, Alamo, Europcar, Avis, Hertz en National. Wanneer je goed geïnformeerd wilt zijn, is het handig vooraf de websites te checken en prijzen te vergelijken. Ook kun je op deze manier profiteren van aanbiedingen.

Taxi kosten London Heathrow Airport

Het is moeilijk om aan te geven hoeveel een taxi gaat kosten in Londen, omdat Londen erg groot is. De taxikosten naar het ene gedeelte van de stad verschillen heel erg van de taxikosten naar een ander gedeelte van de stad. Om deze reden worden de taxikosten aangegeven met een ruim gemiddelde. Het kost ongeveer 60 pond en dan zit u ongeveer 40 minuten in de taxi. Van te voren kun je een taxi reserveren via TaxiTender.

Bekijk alle vliegvelden in Engeland

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Londen

Er zijn veel vliegtuigmaatschappijen die naar Londen vliegen. De lijst is te lang om op te noemen, maar te vinden op de officiële website van het vliegveld. Onder andere Eurowings, Virgin Atlantic, KLM, Brussels Airlines en British Airways vliegen van en naar Heathrow.

Parkeren bij de luchthaven

Parkeren kun je op deze luchthaven in verschillende gradaties. Wanneer je een uurtje wilt parkeren, kost dat je op de goedkoopste plek 6,50 pond. Wanneer je een week wilt parkeren op de goedkoopste plek, kost dat je 149 pond. Wanneer je drie weken wilt parkeren op de goedkoopste plek, kost dat je 436 pond.

Vliegtijd van Nederland naar Londen

De vliegtijd van Amsterdam naar Londen bedraagt ongeveer 20 minuten. De vliegtijd vanuit Rotterdam en Eindhoven is langer, omdat je dan niet rechtstreeks naar dit vliegveld vliegt.

Reistijd naar het centrum

De grootste stad bij het vliegveld is Londen. Een stad met prachtige bezienswaardigheden en een stad die zeker de moeite van het bezoeken waard is. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 27 kilometer naar het centrum van de stad. Wanneer het verkeer mee zit, kun je dit in een halfuur overbruggen.

Vertrektijden en aankomsttijden

De vertrektijden en aankomsttijden zijn te vinden op de website van het vliegveld. Wanneer je gaat vliegen of vrienden of familie ophaalt, is het raadzaam om deze website voor vertrek te checken, zodat je weet of je een vertraging kunt verwachten. Deze site wordt constant bijgehouden.

Roken

Roken is verboden op deze airport. Dit ligt in de lijn van verwachting, omdat in de Britse wet staat dat er in openbare ruimten niet gerookt mag worden. Er mag alleen gerookt worden in de daarvoor aangegeven ruimtes. Wanneer je moet overstappen op Heathrow, moet je door de paspoortcontrole het Verenigd Koninkrijk binnen om te kunnen roken.

Winkels

Op zo’n groot vliegveld zijn genoeg winkels te vinden. Op de website van de luchthaven zelf kun je per categorie zoeken wat de luchthaven te bieden heeft. Voorbeelden van winkels die er zijn, zijn Armani, Bally, Hugo Boss, Burberry, Chanel, Cartier, Collection, Dixons, Etro, Glorious Britain, Harrods, Prada, Saint Laurent, The Harry Potter Shop, Valentino, Versace, WHSSmith en World of Whiskies.

Restaurants

Ook wat betreft restaurants is deze luchthaven van alle markten thuis. Op Heathrow vind je Ca’puccino, maar ook Costa, EAT., Giraffe en Gordon Ramsey Plane Food. Daarnaast heb je nog Itsu, la Salle, Oriel, LEON, Starbucks, Pret a Manger, Pilots, Strada en The Market Gardener. De voorgaande genoemde restaurants zijn niet alle restaurants die er zijn op de luchthaven. Je kunt op de website vinden welke restaurants er nog meer zijn.

Openbaar vervoer

Je kunt op twee manieren in het centrum komen, namelijk met de trein en de metro. Met de trein gaat het het snelst. Er zijn stations op terminal 2-3 en 5. De trein vertrekt elke 15 minuten. Tickets kun je kopen via internet. Ook met de metro kun je het centrum bereiken. Dit is de goedkoopste manier. Bij terminal 1-2-3, terminal 4 en terminal 5 zijn metrohaltes. Het duurt ongeveer 50 minuten met de metro voor je in het centrum van de stad bent.

Vliegveld Londen Heathrow airport
4 sterren (8x)