Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op Londen Gatwick Airport geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Londen en Londen Gatwick Airport

Londen Gatwick Airport is de tweede luchthaven van Londen als we naar het aantal passagiers kijken. Jaarlijks passeren zo’n 35 tot 40 miljoen mensen dit vliegveld. Het vliegveld komt daarmee in de top 50 van drukste vliegvelden ter wereld. Er zijn zo’n 90 luchtvaartmaatschappijen die dit vliegveld aandoen en er wordt op meer dan 200 bestemmingen gevlogen.

Waar ligt Londen Gatwick Airport?

Het vliegveld London Gatwick ligt op zo’n 45 kilometer van de stad, maar je staat in relatief korte tijd in het centrum. Londen Gatwick ligt ten zuiden van het stadscentrum.

Over Londen

Londen is en blijft een populaire bestemming, hoewel de prijzen in de stad relatief hoog zijn. Dit is een stad die je gezien wilt hebben. Maak een ritje in de Londen Eye en kijk uit over de Thames en de prachtige gebouwen die aan de rivier gelegen zijn, zoals het Parlementsgebouw. De Big Ben is karakteristiek voor de stad en een foto met dit gebouw mag niet aan je album ontbreken. Verder is de Tower Bridge berucht. Natuurlijk wil je ook een kijkje nemen in de kerk van de koninklijke familie: de Westminster Abbey.

Adres: Horley, Gatwick RH6 0NP, Verenigd Koninkrijk

IATA-luchthavencode: LGW

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Londen Gatwick Airport

British Airways en easyJet zijn graag geziene gasten op Londen Gatwick. Er landen nog veel meer maatschappijen op de luchthaven van Londen. Een complete lijst kun je hier vinden: https://www.gatwickairport.com/flights/which-terminal/.

Bekijk alle vliegvelden in Engeland

Vliegtijd naar Londen Gatwick Airport

Het is ongeveer een uur vliegen naar Londen Gatwick vanaf een Nederlandse luchthaven. Een vlucht met een tussenlanding komt zelden voor, maar mocht je die geboekt hebben, dan kun je op je ticket zien hoe lang je vlucht duurt.

Reistijd naar centrum vanaf Londen Gatwick Airport

Het is iets meer dan 45 kilometer naar het centrum van de stad. Dankzij de goede verbindingen is de reistijd beperkt. Met de auto kun je via de M23 en de A23 reizen, het kost je dan circa 1 uur en 15 minuten. Met de trein kost het je een halfuurtje om in het centrum van de stad te komen.

Vertrektijden en aankomsttijden

De vertrektijden en aankomsttijden variëren per dag en per luchtvaartmaatschappij. Op vluchttijden.com kun je voor elke dag de actuele vertrek- en aankomsttijden bekijken. Bovendien kun je dan ook eventuele vertragingen zien.

Roken

Roken is op vrijwel geen enkele luchthaven in Europa toegestaan. Op London Gatwick mag dan ook niet gerookt worden. Wil je toch een sigaretje opsteken, doe dit dan pas wanneer je weer buiten staat bij de ingang.

Winkels op Londen Gatwick Airport

In welke terminal je ook komt, je vindt er zeker een leuk aanbod aan winkels. Er zijn diverse dutyfree shops, maar ook andere winkels.

Restaurants op de luchthaven

Er zijn bars, cafés en restaurants op de luchthaven van Londen Gatwick. Je kunt dus op je gemak nog een hapje eten voor je vliegtuig vertrekt, maar je kunt ook gaan voor een snelle hap.

Openbaar vervoer

Vanaf Londen Gatwick airport kun je zo de trein nemen naar het centrum. Je kunt kiezen uit verschillende eindhaltes, zoals Londen Victoria Station of Londen St. Pancras International Station. Er gaat ongeveer elk kwartier een trein en het is dan nog een halfuurtje reizen naar Londen Centrum. De trein is misschien niet goedkoop, maar wel de snelste manier om in hartje Londen te komen. Voor een enkeltje betaal je als volwassene algauw zo’n 20 pond. Kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen voor circa de helft van dat bedrag mee.

Overige informatie

  • Je kunt bagage stallen op het vliegveld van Londen Gatwick. Verder is er een speciale balie voor gevonden en verloren voorwerpen.
  • Zakelijke reizigers kunnen terecht bij Le Meridien en het Hilton. Hier zijn voldoende kantoor- en vergaderruimtes voor je afspraken. Bovendien zijn er op het vliegveld zelf meerdere lounges te vinden.
  • Voor mindervaliden zijn er veel aanpassingen gedaan, zodat alles prima bereikbaar is. Er zijn rolstoelhellingen, aangepaste liften, toiletten en er is een ringleiding voor slechthorenden.

Vliegtickets Londen Gatwick Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Londen Gatwick Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Londen Gatwick Airport te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Londen Gatwick Airport

Hotels vlakbij vliegveld Londen Gatwick

Je vindt op Gatwick Airport 3 hotels, namelijk het Hilton, Le Meridien en Premier Travel Inn. Verder kun je natuurlijk ook een van de hotels in de buurt van de luchthaven of in het centrum boeken. Je kunt bij de balies in de aankomsthallen je hotel nog reserveren. Wil je alles liever van tevoren regelen, dan kun je dat eenvoudig online doen via Booking.com.

Bekijk hieronder hotels nabij Londen Gatwick Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren op luchthaven Londen Gatwick

Een auto huren op Londen Gatwick? Dat kan eenvoudig bij een van de autoverhuurbedrijven die daar gevestigd zijn, zoals Avis, Europcar, Alamo, Enterprise, Sixt en Hertz. Je kunt de prijzen eenvoudig van tevoren online vergelijken op EasyTerra of HAPPYCAR. Het huren van een auto op Londen Gatwick Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Taxikosten Londen Gatwick Airport

Met een taxi doe je er ongeveer een uur over om in het centrum te komen. Hier hangt ook een prijskaartje aan. Voor deze taxirit betaal je gemiddeld 90 pond, wat gelijkstaat aan ongeveer € 105. Een taxi boeken kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

Parkeren vliegveld Londen Gatwick

Er zijn 3 opties om te parkeren bij de luchthaven. Je kunt gaan voor Premium parking, Long stay parking of Short stay parking. Vanaf elke Long stay parkeerplaats rijdt er de hele dag door een pendelbus naar de terminals. Het kost je ongeveer 5 minuten om van A naar B te komen.

Kies je voor Premium, dan betaal je ongeveer 10 pond per uur, 55 pond per dag, 385 pond per week en 1.155 pond voor 3 weken. Short stay kost 7,50 pond per uur, 45 pond per dag, 315 pond per week en 945 pond voor 3 weken. Long stay is het voordeligst met 25 pond per dag, 145 pond per week en 425 pond voor 3 weken.

Parkeerplaatsen vooraf vastleggen op de luchthaven van Londen Gatwick kan via Parlick.

Londen Gatwick Airport
1 sterren (1x)