Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op Londen Luton Airport geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Londen Luton Airport

De luchthaven Luton ligt ongeveer 50 kilometer ten noorden van Londen bij de stad Luton. Dit is het 4e vliegveld van Groot-Londen. Het vliegveld is de thuisbasis van easyJet en ook veel andere prijsvechters komen hier regelmatig. De luchthaven dateert al van 1938, maar is sindsdien regelmatig gerenoveerd. Het aantal passagiers dat Luton Airport jaarlijks bezoekt, is opgelopen naar circa 18 miljoen.

Waar ligt Londen Luton Airport?

Airport Luton bevindt zich vlak bij de stad Luton waar ongeveer 200.000 mensen wonen. Via de M1 motorway is Londen goed bereikbaar vanaf het vliegveld. De afstand naar de stad is ongeveer 50 kilometer.

Over Londen

Londen was tussen 1831 en 1925 de grootste stad ter wereld. Vandaag de dag wonen er 8,7 miljoen mensen in een groot gebied in het zuiden van Engeland. Londen is de grootste stad in Europa en Engeland. In de periode dat Engeland koloniën had over de hele wereld was Londen het meest belangrijke handelscentrum ter wereld. Londen is een van de vier steden die men de alfa-wereldsteden noemt. De andere drie zijn Tokio, New York en Parijs. Londen ligt aan de Theems en kent enkele van de meest bekende bezienswaardigheden ter wereld. Hoewel volgens de sagen de stad nog veel ouder is, kan met zekerheid worden gesteld dat in net jaar 50 door keizer Claudius de nederzetting Londinium werd gesticht op de noordoever van de Theems. Waarschijnlijk werd er pas in de tweede eeuw een brug gebouwd over de rivier.

Adres: Airport Way, Luton LU2 9LY, Verenigd Koninkrijk

IATA-luchthavencode: LTN

Aantal passagiers: 16.581.850

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Londen Luton Airport

Het zijn vooral de prijsvechters die gebruik maken van dit vliegveld om toeristen naar hun bestemming in Zuid-Europa te brengen. Behalve easyJet, die de thuisbasis heeft op het vliegveld Luton, zijn ook de kleuren van Ryanair en Tui Airways hier met regelmaat te zien. Een compleet overzicht van de maatschappijen die vliegen op Luton Airport kan je vinden op luton-London.co.uk.

Vliegtijd naar Londen Luton

De vlucht van een Nederlandse luchthaven naar vliegveld Luton duurt minder dan een uur. De exacte reistijd kan je vinden op je ticket. De meeste vluchten naar Luton Airport vanuit Nederland zijn rechtstreeks, gelet op de beperkte afstand.

Reistijd naar centrum vanaf Londen Luton Airport

Met een taxi of een huurauto moet je ongeveer 1 uur rijden naar het centrum van Londen. Londen is qua verkeer in de spits erg druk, hou dus rekening met vertraging. Je kunt ook met de trein naar Londen. Er is een shuttlebus die je naar het station Luton Airport Parkway brengt. De rit naar Londen met de trein duurt ongeveer 45 minuten.

Vertrektijden en aankomsttijden

Alle vertrektijden en aankomsttijden op Airport Luton staan vermeld op vluchttijden.com. Ook informatie over vertragingen en annuleringen wordt hier actueel bijgewerkt.

Roken

Het is verboden op te roken op de luchthaven Luton. Alleen in rookzones, die met borden zijn aangegeven, mag je een sigaret aansteken.

Winkels op Londen Luton Airport

Winkels zijn er in alle soorten en maten op Luton Airport. Naast duty-free artikelen is het assortiment vergelijkbaar met een klein winkelcentrum in de stad. Het aanbod in parfums is groot en vaak kan je koopjes scoren op dit gebied.

Restaurants op de luchthaven

Luton Airport is een vliegveld dat vooral is bedoeld voor toeristen. Gedurende de wachttijd zijn er meerdere horecagelegenheden voor een drankje of een hapje. De meeste restaurants serveren fastfood of zijn take-away. Zowel voor als na de douane zijn er bars en restaurant aanwezig.

Openbaar vervoer

Er gaat iedere tien minuten (weekends en op feestdagen, minder vaak) een shuttle van het vliegveld van vliegveld Luton naar station Luton Airport Parkway. Een kaartje moet je contant betalen in de bus, dus hou er rekening mee dat je de juiste valuta beschikbaar hebt. Er zijn diverse lijnen naar Londen. De treinreis naar het centrum van de stad duurt ongeveer een kwartier. Op het station kan je tickets kopen bij de automaten.

Overige informatie

  • Op het gehele vliegveld van Luton is gratis wifi beschikbaar.
  • De faciliteiten voor zakelijke reizigers zijn beperkt en je kunt hier contact over opnemen met de algemene informatiebalie.
  • Er bestaat geen mogelijkheid om bagage te stallen op London Luton.
  • De terminal die uit twee verdiepingen bestaat is goed toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Er zijn aangepaste liften, toiletten en telefoons en parkeerplaatsen voor gehandicapten. Als je met een rolstoel reist, neem dan altijd contact op met je luchtvaartmaatschappij.

Vliegtickets Londen Luton Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Londen Luton Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Londen Luton Airport te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Londen Luton Airport

Hotels vlakbij vliegveld Londen Luton

Er zijn geen hotels op het terrein van het vliegveld van Luton. Maar in de middelgrote stad Luton is dichtbij accommodatie beschikbaar. Details hierover en andere hotels in Londen en omgeving vind je op booking.com. Indien je regelmatig boekt via deze site, krijg je korting. Voor iedere gebruiker zijn er speciale aanbiedingen.

Bekijk hieronder hotels nabij Londen Luton Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren op luchthaven Londen Luton Airport

Er zijn 7 autoverhuurbedrijven gevestigd op London Luton Airport, waaronder Avis, Hertz en National. Online kun je de prijzen en voorwaarden vergelijken en als je via een site reserveert, heb je de zekerheid dat er een auto klaar staat op het moment dat je aankomt. Let extra op in het Engelse verkeer in verband met de afwijkende zijde van de weg die je moet gebruiken.

Het huren van een auto op Luton Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Taxikosten Londen Luton Airport

Als je met de taxi naar centrum Londen wilt, kan je die beter vooraf reserveren zodat je zeker bent dat er vervoer klaar staar als je aankomt. De rit duurt gemiddeld een uur maar de kans op vertraging is behoorlijk groot. Voor een taxirit betaal je gemiddeld £ 95. Een taxi boeken kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

Parkeren vliegveld Londen Luton

Parkeren is duur op Luton Airport. Er is een multi-storey parkeergarage en er zijn enkele parkeerterreinen die op loopafstand liggen. Online reserveren kan met korting. De tarieven voor de parkeergarage bedragen £ 13 per uur, £ 55 per dag en voor 3 weken moet je een rekening voldoen van £ 1.155. De goedkoopste optie is het longterm parkeerterrein. Het minimumtarief van £ 27 geldt voor een dag. Laat je de auto hier drie weken achtereen staan dan kost je dat £ 487.

Parkeerplaatsen vooraf vastleggen op de luchthaven van Luton Airport kan via Parlick.

Londen Luton Airport
1 sterren (1x)