Praktische informatie over Londen Southend Airport

Het vliegveld van Southend is een van de 6 vliegvelden in het gebied van Groot-Londen. De luchthaven is in de Eerste Wereldoorlog gebouwd, maar regelmatig aangepast. De terminal is in 2011 geheel gerenoveerd. Het zijn vooral prijsvechters die gebruik maken van deze luchthaven.

Veelgestelde vragen

Southend Airport ligt ten oosten van Londen en ten noorden van Southend-on-Sea. De afstand naar Londen is ongeveer 65 kilometer. Sinds 2011 is er een treinstation dicht bij het vliegveld, dat de verbinding met de stad heeft verbeterd.

Een rechtstreekse vlucht van een Nederlands vliegveld naar Southend Airport duurt minder dan een uur. De exacte vliegduur kan je op je ticket vinden. Gelet op de geringe afstand op de route zijn tussenstops niet gebruikelijk.

Het zijn vooral de prijsvechters die gebruik maken van Airport Southend om toeristen in de zomermaanden naar Zuid-Europa te brengen. De meest bekende budgetmaatschappijen hier zijn easyJet en Ryanair. Een overzicht van alle maatschappijen die het vliegveld gebruiken, vind je op southend-london-co.uk

Parkeren bij vliegvelden in de omgeving van Londen is een kostbare zaak en hierbij is Southend beslist nog niet de duurste. Er zijn uitsluitend niet-overdekte parkeerplaatsen voor een korte of langere parkeerduur. De eerste 15 minuten zijn gratis om reizigers af te halen of te brengen. De parkeerterreinen bevinden zich op loopafstand van de terminal. Op de parkeerplaats voor short stay betaal je £ 4,50 voor een uur en £ 25 voor een dag, Laat je hier de auto 3 weken staan dan zal je £ 525 moeten afrekenen. Het goedkoopste parkeerterrein kost je £ 315 pet 3 weken. Het minimale tarief voor 1 dag is £15.

Parkeerplaatsen vooraf vastleggen op de luchthaven Londen Southend kan via Parlick.

Met een taxi of huurauto zal de rit naar het centrum van Londen ongeveer 1 uur en 20 minuten duren. Files in de omgeving van de stad in ook in het centrum zijn zeer gebruikelijk. Hou dus rekening met vertraging. Een betere keuze is de trein, via het treinstation op het vliegveld ben je binnen een uur op Liverpool Street Station in het centrum van Londen.

Informatie over vertrektijden en aankomsttijden op Airport Southend vind je online op vluchttijden.nl. Deze site vermeldt ook de vertragingen en annuleringen.

Het is niet toegestaan om te roken op de luchthaven van Southend. De aanwezige rookzones zijn duidelijk met borden aangegeven en dit zijn de enige plaatsen waar je een sigaret mag opsteken.

Southend Airport heeft een zeer beperkt aanbod waar het winkels betreft. Er is een tax-free shop en er zijn een aantal winkels waar de gebruikelijke artikelen op een luchthaven worden verkocht, zoals verzorgingsartikelen en lectuur.

Als je wat wilt eten of drinken op de luchthaven Southend, dan zijn daar een beperkt aantal horecagelegenheden voor beschikbaar. Je zal hier vooral fastfood en take-away aantreffen.

Informatie over het vliegveld van Londen Southend

vliegtickets Londen Southend Airport
Vliegtickets zoeken naar Londen Southend

Op zoek naar vliegtickets naar Londen Southend Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Londen Southend Airport te gaan!

auto huren Londen Southend Airport
Auto huren op Londen Southend Airport

Momenteel kun je alleen bij Europcar een auto huren op de luchthaven van Southend. Als je zeker wilt zijn dat er passend vervoer klaar staat, is online reserveren een goede keuze. Hierdoor krijg je meteen alle informatie over tarieven en voorwaarden. Een autorijden in Engeland vraagt vaak extra aandacht gelet op de ongebruikelijke zijde van de weg waarop je moet rijden.

Het huren van een auto op Londen Southend Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotels Londen Southend Airport
Hotels vlakbij Londen Southend Airport

Er is geen hotel op het terrein van het vliegveld gevestigd. Maar Southend-on-Sea is dichtbij en beschikt over accommodatie in verschillende prijsklassen. Informatie over deze hotels en alle andere in de omgeving waaronder Londen, vind je onder meer op booking.com. Op deze site kan je de beschikbaarheid checken en desgewenst ook direct boeken. Wie regelmatig boekt, krijgt kortingen en er zijn ook dagelijks aanbiedingen voor iedereen.

taxi Londen Southend Airport
Taxikosten & reserveren

Als je besluit om met een taxi naar het centrum van Londen te gaan in de nominale reistijd ongeveer 1 uur en 20 minuten. Dit kan behoorlijk uitlopen door files. Een taxirit naar Londen kost gemiddeld £ 106. Vooraf online reserveren is aan te bevelen. Een taxi boeken kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

openbaar vervoer Londen Southend Airport
Openbaar vervoer

Sinds 2011 is er weg treinstation bij het vliegveld van Southend gevestigd. De trein brengt je naar Liverpool Street Station in het hart van Londen, maar er zijn ook nog een aantal tussenstop. Op maandag tot en met zaterdag gaat er iedere 20 minuten een trein, op zondag is dit beperkt tot iedere 30 minuten. Tickets voor de trein koop je bij de balie op het station of bij de automaten. Let op: kinderen tot 5 jaar reizen gratis in de trein. De rit naar het centrum van Londen duurt 55 minuten.

over Londen
Over Londen

De hoofdstad van Engeland is de grootste stad in Europa, waar bijna 9 miljoen mensen wonen. Londen vormt ook samen met Parijs, New York en Tokio het viertal alfa-wereldsteden. Londen was in de tijd dat Engeland koloniën bezat het meest belangrijke handelscentrum ter wereld, vandaag de dag is de City een van de belangrijkste financiële centra. Gedurende een groot deel van de 19e eeuw was Londen de grootste stad ter wereld. Er zijn meerdere sagen over het ontstaan van de stad. Zeker is dat in het jaar 50 de Romeinen een militaire versterking bouwden langs de oever van de Theems, waar zich nu het centrum van de stad bevindt. Overigens werd er pas in de 2e eeuw een eerste brug over de rivier gebouwd in dit gebied.

overige informatie Londen Southend Airport
Overige informatie

  • De voorzieningen op Southend Airport zijn beperkt. Het vliegveld sluit ook iedere nacht van 04.00 tot 07.00.
  • WiFi is gratis op de hele luchthaven.
  • Er is hier geen mogelijkheid om bagage op te slaan.
  • Ook voor zakelijke reizigers zijn de faciliteiten beperkt. Neem hiervoor contact op met de algemene informatiebalie.
  • Sinds de renovatie in 2011 is de terminal uitstekend toegankelijk voor minder mobiele passagiers. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons en parkeerplaatsen uitsluitend bestemd voor gehandicapten. Als je met een rolstoel reist, moet je hierover altijd contact opnemen met je luchtvaartmaatschappij.

informatie

Informatie over Londen Southend Airport

  • Adres: Southend-on-Sea SS2 6YF, Verenigd Koninkrijk
  • IATA-luchthavencode: SEN
  • Aantal passagiers: 1.480.139

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...