Praktische informatie over Los Angeles Airport

De luchthaven van Los Angeles is een van de bekendste ter wereld en de IATA-code LAX wordt ook vaak gebruikt om het vliegveld aan te duiden. Los Angeles LAX is het op één na drukste vliegveld in de VS en het ontvangt jaarlijks bij 90 miljoen bezoekers en is daarmee de belangrijkste luchthaven voor de westkust van de VS. Het vliegveld is in 1930 geopend. Airport Los Angeles is de thuisbasis voor meer luchtvaartmaatschappijen dan enig ander vliegveld ter wereld.

Veelgestelde vragen

De luchthaven ligt ten zuidwesten van Los Angeles (en Hollywood) Vanaf het vliegveld is het ongeveer 29 kilometer naar het centrum van de stad.

Hoe lang is het vliegen naar Los Angeles? Vanaf Nederlandse luchthavens zijn er rechtstreekse vluchten, maar tussenstops zijn ook gebruikelijk. De vliegtijd voor rechtstreeks is bijna 11 uur, bij een tussenstop kan je op het ticket zien hoe lang de reis zal gaan duren. Het tijdverschil met Nederland is 9 uur.

Bijna alle grote luchtvaartmaatschappijen en een aantal binnenlandse ondernemingen hebben Los Angeles als bestemming. Op flylax.com kan je de totale lijst vinden.

De goedkoopste parkeergelegenheid bij het vliegveld van Los Angeles is Parking E van Economy. Hier betaal je $ 4 per uur en maximaal $ 12 voor een dag. De andere parkeerterreinen zijn beduidend duurder met $ 4 per 30 minuten en een dagtarief van $ 40. Het is gebruikelijk om online te reserveren en dat kan je doen via flylax.com. Hier kan je ook de tarieven voor langere parkeerduur checken. Hou er rekening mee dat betaling vrijwel uitsluitend mogelijk is met een internationale creditcard.

De afstand van bijna 30 kilometer kan je over de weg in ideale omstandigheden afleggen in 20 minuten. Maar de praktijk is dat het drukke verkeer bijna altijd voor vertraging zorgt. De stad beschikt ook over een efficiënte metro.

Alle aankomst- en vertrektijden staan vermeld op vliegtijd.com. Ook vertragingen en annuleringen op Los Angeles Airport worden hier doorgegeven.

Het is alleen toegestaan te roken in de zones die zijn aangegeven met borden. De controle op het roken buiten de aangegeven gebieden is erg streng.

Over de gehele terminal verspreid vind je diverse winkels waaronder taxfree shops. De drukte kan in het hoogseizoen behoorlijk toenemen.

Als het op eten en drinken aankomt, kan je overal terecht in de terminal. Er is zowel fastfood als haute cuisine beschikbaar.

Informatie over het vliegveld van Los Angeles

vliegtickets los angeles airport
Vliegtickets zoeken naar Los Angeles

Het loont altijd de moeite om online prijzen van vliegtickets te vergelijken gelet op de grote afstand en de vliegduur. Let hierbij ook op voorwaarden met betrekking tot bagage.

Niet iedereen is welkom in de VS. Bezoekers moet zich aanmelden bij ESTA. Zonder toestemming van dit online visumsysteem zal je niet toegelaten worden in het land. Een aanvraag indienen via ESTA is altijd jouw verantwoordelijkheid.

auto huren los angeles airport
Auto huren op Los Angeles Airport

In het land waar iedereen een auto heeft, zijn er vele aanbieders van huurauto’s. Online reserveren maakt het eenvoudig om prijzen en voorwaarden te vergelijken. Check ook het eigen risico voordat je je in het extreem drukke stadsverkeer van de stad begeeft.

hotel los angeles airport
Hotels vlakbij Los Angeles Airport

Vlakbij het vliegveld is een Hilton hotel gevestigd. Er zijn ook diverse andere hotels nabij de luchthaven. Wil je informatie over de accommodaties in Los Angeles en omgeving, kijk dan op Booking.com. Op de site kan je ook direct boeken omdat prijzen en beschikbaarheid continu worden bijgehouden. Vaste klanten krijgen kortingen en er zijn regelmatig aanbiedingen.

taxi los angeles airport
Taxikosten & reserveren

Officiële taxi’s reserveer je online op het vliegveld van Los Angeles. In verband met de verkeersdrukte moet je rekenen op een rit die ongeveer 30 tot 35 minuten duurt. Een taxi is niet goedkoop, gemiddeld zal je $ 70 moeten betalen.

openbaar vervoer los angeles airport
Openbaar vervoer

Er zijn vele opties op met het openbaar vervoer naar Los Angeles te reizen. Er gaat vanaf het vliegveld een groot aantal shuttles naar het busstation/ metrostation van LAX. Van hieruit kunt u zowel met de metro als de bus iedere locatie in Los Angeles bereiken. Kaartjes zijn te koop bij de automaten. Ook hier geldt dat een creditcard vaak de enige methode is om te betalen. De buslijnen gaan behalve naar het centrum van Los Angeles ook naar onder anders Hollywood, Venice en Santa Monica. Hou rekening met vertragingen door het drukke stadsverkeer.

Over Los Angeles
Over Los Angeles

Los Angeles, of kort LA, is de tweede stad qua grootte in de VS. Er wonen 4 miljoen mensen in deze uitgestrekte stad aan de westkust. Los Angeles is de hoofdstad van Californië en het stedelijk gebied van Greater Los Angeles kent bijna 18 miljoen bewoners. De omgeving van de stad is de meest dichtbevolkte en etnisch diverse county in de VS,

De stad werd door de Spaanse gouverneur Felipe de Neve gesticht in 1781 als een Mexicaanse vestiging. Na een Amerikaans-Mexicaanse oorlog kwam de stad in Amerikaanse handen in 1850. De ontdekking van olie en de aanleg van de trans-Atlantische spoorlijn zorgde voor een snelle groei.

Het klimaat in de stad is mediterraan met droge zomers waarin de temperatuur vaak oploopt tot 35°C. De winters zijn mild met dagtemperaturen van rond de 15°C.

De meest bekende bezienswaardigheid van de stad is Hollywood, maar ook de stranden van Santa Monica, Malibu en Venice trekken jaarlijks miljoenen bezoekers.

Overige informatie
Overige informatie

Er zijn uitstekende faciliteiten voor zakenreizigers op Los Angeles Airport. Neem voor vergader- of kantoorruimte contact op met het business center. Overdag is er een notaris beschikbaar indien je daar gebruik van wenst te maken,

Als je met een rolstoel reist, is her verstandig om contact op te nemen met je luchtvaartmaatschappij. De luchthaven van Los Angeles is ook zeer goed uitgerust voor minder mobiele passagiers.

Er overal geldautomaten, meerdere bankkantoren en postkantoren in de terminal. Voor overige voorzieningen kan je contact opnemen met de algemene informatiebalie.

informatie

Informatie over Los Angeles Airport

  • Adres: 1 World Way, Los Angeles, CA 90045, Verenigde Staten
  • IATA-luchthavencode: LAX
  • Aantal passagiers: 88.00.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...