Eenvoudig een auto huren op Lyon Airport

Vlieg jij binnenkort naar Lyon in het zuidoosten van Frankrijk, zorg er dan tijdig voor om een auto te huren op Lyon Airport. De prachtige stad en de veelzijdige omgeving ontdek je namelijk het beste met een huurauto. Zo kun je in je eigen tempo genieten van de Middellandse Zee ten zuiden van de stad of de Alpen ten westen van Lyon. Een huurauto reserveren is heel eenvoudig en kun je thuis al via internet regelen. Vergelijk op je gemak alle aanbieders, opties en mogelijkheden en boek de auto die het beste past bij jouw wensen en reisgezelschap.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Lyon Airport


Maatschappijen voor autoverhuur op Lyon Airport

Lyon heeft een zeer centrale en gunstige ligging ten opzichte van de kust en de Alpen. Het is dan ook een drukke luchthaven, waar vrijwel alle bekende autoverhuurders gevestigd zijn. Hun verhuurbalies zitten in de aankomsthal van het vliegveld. Volg de bordjes “car rental” en binnen enkele minuten ben je gearriveerd. Besluit je om voor vertrek je autohuur op Lyon Airport te regelen, dan hoef je na aankomst alleen nog enkele formaliteiten af te handelen en je sleutels in ontvangst te nemen. Een relaxed begin van je vakantie dus.

Je auto eenvoudig en voordelig huren

De snelste en goedkoopste manier om je autohuur op Lyon Airport vast te leggen is door dit voorafgaand aan je reis te regelen. Je kunt dit doen bij onder andere Sunnycars of op de onafhankelijke website EasyTerra. Daarmee vergelijk je in één oogopslag alle aanbieders, beschikbare type auto´s en natuurlijk de prijzen met elkaar. Eventuele extra’s, zoals een kinderzitje of een ski-rack, kun je bovendien vooraf bijboeken. Zo ben je dus verzekerd van een scherpe deal én de eventuele extra’s die nodig hebt.

Praktische zaken bij autohuur op Lyon Airport

Wil je aan auto huren op vakantie, dan zijn er een paar praktische zaken om rekening mee te houden. Bijna alle verhuurmaatschappijen vragen om een creditcard op naam van de hoofdbestuurder, waarmee de borg wordt gereserveerd. Die borg krijg je nadat je de auto hebt ingeleverd weer terug. Daarnaast dien je te beschikken over een paspoort of ID-kaart en een geldig rijbewijs. Het is aan te raden om goed verzekerd op pad te gaan met je huurauto. Boek je de auto bij Sunnycars, dan kun je kiezen voor een all-in pakket. Hiermee ben je verzekerd tegen eventuele schade, is je eigen risico gedekt en kun je dus zorgeloos op pad.

Genieten van La Douce France

Heb je besloten een auto te huren op vliegveld Lyon Saint Exupery, dan kan het plannen van je reis beginnen. Een bezoek aan de oude binnenstad van Lyon mag natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je de mooie plekjes van de stad hebt bezocht, zet dan over de A7 koers naar de Monts d’Ardèche, een ruig bergmassief ten zuiden van Lyon. Onderweg passeer je de sfeervolle stad Valence, of drink je een kopje koffie op één van de pleinen van het rustige plaatsje Privas. In het charmante bergdorp Thueyts, gelegen midden in de bergen, leg je je handdoek op het strand bij de Pont Du Diable, bij de rivier Ardèche. Rijd verder naar je volgende bestemming of keer via de N88 over bergweggetjes terug naar Lyon.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...