De makkelijkste manier om een auto te huren op Madeira Airport

Vertrek jij binnenkort op vakantie naar het Portugese bloemeneiland Madeira, zorg er dan voor om een auto te huren op Madeira Airport. Met een huurauto kun je namelijk gaan en staan waar je maar wilt en alle prachtige plekjes bezoeken. Je kunt je huurauto ter plaatse op de luchthaven regelen, maar het is handiger en bovendien goedkoper om dit van tevoren al te doen. Na aankomst op het vliegveld kan jouw vakantie dan namelijk meteen beginnen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Madeira Airport


Maatschappijen om een auto te huren op het vliegveld van Madeira

Madeira is een geliefde bestemming voor wie houdt van zon, zee, rust en uitbundige landschappen. Op de luchthaven zijn diverse verhuurmaatschappijen gevestigd waar je jouw huurauto kunt reserveren. Onder hen zijn Goldcar, Hertz, Sixt en Avis, maar ook zijn er enkele lokale verhuurorganisaties. De balies van de verhuurmaatschappijen bevinden zich op loopafstand van de aankomsthal en zijn eenvoudig te vinden. Als je de huurauto vooraf al hebt gereserveerd hoef je na aankomst enkel nog je bagage op te halen, de laatste formaliteiten af te handelen en je kunt op ontdekkingstocht over het eiland.

Boek je huurauto voordelig vanuit huis

Ben je van plan een auto te huren in Madeira, dan kun je dit het beste vooraf vastleggen. Er zijn meerdere sites waar je dit kunt regelen, waaronder Sunnycars en EasyTerra. Zij tonen je in één zoekopdracht het compleet aanbod verhuurmaatschappijen, de beschikbare auto’s en de prijzen. Het grote voordeel van het vooraf reserveren van je autoverhuur op Madeira Airport, is dat je op je gemak alle aanbieders, opties en prijzen met elkaar kunt vergelijken. Daarmee bespaar je jezelf kostbare tijd én je bent er zeker van dat je niet teveel betaalt.

Praktische zaken bij autoverhuur op Madeira Airport

Om een auto te huren zijn er enkele praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst heb je een geldig paspoort of een identiteitskaart nodig. Ook beschik je over een geldig rijbewijs. Als borg vragen verhuurmaatschappijen meestal om een creditcard die op naam staat van de hoofdbestuurder. Sluit een goede verzekering voor je huurauto af. Zo kun je bij Sunnycars een compleet verzekeringspakket afsluiten, waarmee schade is gedekt en je eigen risico is afgekocht. Je hoeft dan ter plaatse geen verzekeringen meer af te sluiten.

Ontdek het binnenland en de oostkust van Madeira

Deze route start in Funchal, de hoofdstad van het eiland, en brengt je allereerst naar het natuurpark Ribeiro Frio. Sla vlak voor Ponte Velha linksaf naar het uitkijkpunt “Miradouro dos Balcões” voor een adembenemend uitzicht over de groene bergen en valleien. Vervolg de weg naar Santana, dat met zijn typische huisjes met puntdaken, bekend staat als het mooiste dorpje van het eiland. Vanaf de steile, groene kliffen heb je een spectaculair zicht op de Atlantische Oceaan. Houd de oceaan aan je linkerzijde en zet koers naar Ponta de São Lourenço, het meeste oostelijke puntje van Madeira. Vervolg je weg terug naar het zuiden langs de kustweg VR1, of neem de ER102 en breng nog een bezoek aan enkele slaperige dorpjes in het binnenland.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...

Hoe weet je of je de juiste reisverzekering hebt

Hoe weet je of je de juiste reisverzekering hebt?

Wanneer je graag op reis gaat, dan weet je ook hoe belangrijk het is om een goede reisverzekering af te sluiten. Dat is ook de reden waarom je voor Allianz Dir...