Goedkoop je auto huren vanaf Madrid Airport

Zet je binnenkort koers naar de Spaanse hoofdstad Madrid, zorg er dan voor om voor je vertrekt een auto te huren op Madrid Airport. Hiermee kun je de stad en de veelzijdige omgeving in je eigen tempo verkennen. Als één van de grootste luchthavens van Spanje, heb je op Madrid Barajas Airport een uitgebreid aanbod aan betrouwbare firma die allemaal beschikken over een groot wagenpark. Er zijn verschillende manieren om een auto te huren. Je kunt dit ter plaatse op de luchthaven doen, maar het is goedkoper en gemakkelijker om dit voor je vertrek al te regelen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Madrid Airport


Verhuurmaatschappijen op het vliegveld

Je kunt je autohuur op Madrid Airport bij verschillende maatschappijen vastleggen. Alle grote verhuurfirma’s, waaronder Hertz, Sixt en Firefly, hebben een kantoor op het vliegveld. De balies bevinden zich in de terminal van het luchthavengebouw of in de parkeergarage. Bordjes met “car rental” geven de looproute aan, zodat je niet zelf op zoek hoeft te gaan. Nadat je de bagage van de band hebt gehaald, begeef je je dus eenvoudig en snel naar de verhuurder van je keuze om je auto op te halen.

Boek je autohuur op Madrid Airport gemakkelijk online

Wil je op vakantie geen tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de beste huurauto? Door je autohuur thuis al te reserveren bespaar je kostbare vakantietijd. Je bent ook nog eens goedkoper uit, want je kunt thuis vanuit je luie stoel alle prijzen op je gemak met elkaar vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld bij EasyTerra, een boekingssite speciaal voor huurauto’s. In één oogopslag krijg je alle beschikbare auto’s, aanbieders en de beste prijzen te zien. Ook kun je bij boeking bij EasyTerra meteen het uitgebreide Worry-Free pakket afsluiten, waardoor je goed verzekerd op pad gaat en je eigen risico voor de huurauto is gedekt.

Praktische zaken en voorwaarden

Voor autoverhuur op Madrid Airport dien je als bestuurder ouder te zijn dan 21 jaar en langer dan 1 jaar in het bezit te zijn van je rijbewijs. Ben je jonger dan 25 jaar, dan kan er een toeslag worden gerekend. In sommige gevallen is het mogelijk om een auto te huren zonder creditcard, maar bij de meeste autoverhuurders is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist. Wil je een auto huren op Madrid luchthaven, maar deze op een andere plek in Spanje inleveren, dan is dat bij de meeste maatschappijen mogelijk. Met je huurauto de grens overgaan, bijvoorbeeld naar Portugal, is in de regel niet toegestaan. Check dat dus goed bij de verhuurmaatschappij als je van plan bent met je gehuurde auto naar een ander land te rijden.

Autoroutes vanuit Madrid

De prachtige Spaanse hoofdstad Madrid heeft een zeer centrale ligging, waardoor je de omgeving makkelijk kunt verkennen per huurauto. Zo ligt ten zuiden van Madrid Toledo, de voormalige Spaanse hoofdstad. Je kunt hier uren ronddwalen door de smalle, steile straatjes met de eeuwenoude gebouwen. Ten noordwesten van Madrid bezoek je Segovia, een historische stad gelegen bovenop een rotsplateau. Voor een mooie dagtocht door de natuur volg je de M507 naar Arenas de San Pedro dat gelegen is aan de rand van het natuurpark Parque Regional de la Sierra de Gredos.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...