Praktische informatie over Malaga Airport

Vliegveld Malaga is een van de oudste luchthavens in Spanje en werd al in 1917 geopend. Malaga Airport is regelmatig gerenoveerd, voor het laatst in 2015 toen de nieuwe terminal werd gebouwd. De luchthaven van Malaga wordt zeer druk bezocht door toeristen uit Engeland, Nederland en België. Het aantal passagiers dat jaarlijks op het vliegveld komt, bedraagt ongeveer 15 miljoen.

Veelgestelde vragen

Malaga Airport ligt net buiten de stad Malaga en de afstand tot het centrum is ongeveer 8 kilometer. Een zeer populaire toeristenplaats in de nabije omgeving is Marbella. Deze stad bevindt zich op 50 kilometer van de luchthaven.

Vanaf een Nederlandse luchthaven is de vliegtijd naar dit Spaanse vliegveld ongeveer 3 uur als je een rechtstreekse vlucht neemt. Indien er een tussenstop staat geland, kun je op het ticket zien hoe lang de vlucht in totaal zal gaan duren.

Vanwege het grote aantal toeristen dat jaarlijks via Malaga reist, zijn het vooral de prijsvechters, zoals Ryanair en Transavia, die met charters Malaga Airport aandoen. Maar ook de grote maatschappijen, zoals de KLM hebben een lijnvlucht naar deze stad in Spanje. Tijdens het hoogseizoen kunnen de wachttijden aan de balies behoorlijk oplopen. Een overzicht van alle maatschappijen die vliegen op Luchthaven Malaga vind je op aena.es.

Er zijn 3 parkeerterreinen bij Malaga Airport. P3 ligt op enige afstand van de terminal, maar er is een shuttle dienst die je hier naartoe kan brengen. Langdurig parkeren is voordelig op P3, je kunt hier de de auto 3 weken laten staan voor € 43. Het Express parkeerterrein is vooral bedoeld voor kort parkeren en dat kost € 4,85 per uur. Als je hier de auto 3 weken onderbrengt, moet je daar € 756 voor afrekenen. Is jouw auto je zo lief dat geld geen rol speelt, dan zijn er ook nog een aantal VIP-plaatsen beschikbaar. De prijs hiervan is op aanvraag.

Een parkeerplek boeken op de luchthaven van Malaga doe je eenvoudig via Parclick.

Omdat het vliegveld aan de rand van Malaga ligt, duurt het met een huurauto of een taxi ongeveer een kwartier om het centrum van de stad te bereiken. Er is een ondergronds treinstation en per trein duurt de reis naar het centraal station 12 minuten. Op het vliegveld is er ook een buslijn naar Granada.

De vertrek- en aankomsttijden op Malaga Airport kun je checken op aena.es. Hier vind je ook actuele informatie over vertragingen en annuleringen.

In Spanje is het niet toegestaan om te roken op Luchthavens en dat geldt ook voor Malaga Airport. Indien je een sigaret wilt opsteken, mag dat alleen op plaatsen waar het is aangegeven met borden.

In vertrekhal van Terminal 2 zijn een aantal taxfreeshops en andere winkeltjes gevestigd. Ook in terminal 1 zijn er meerdere winkels en hier is het in het algemeen minder druk in het hoogseizoen.

Er zijn meerdere cafés en restaurants in Terminal 2. Deze kunnen echter bijzondere druk zijn gedurende de zomermaanden. Er zijn ook horecagelegenheden in Terminal 1, deze zijn in het algemeen minder druk en meer gericht op Spaanse gerechten dan de internationale keuken.

Informatie over het vliegveld van Malaga

vliegtickets Malaga
Vliegtickets zoeken naar Malaga

Op zoek naar vliegtickets naar Malaga? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Malaga te gaan!

auto huren Malaga Airport
Auto huren op Malaga Airport

Er zijn 9 autoverhuurbedrijven gevestigd op het vliegveld van Malaga, waaronder Avis, Budget en Sixt. Een huurauto kan je online reserveren waarbij je de tarieven kunt vergelijken. De auto van jouw keuze zal beschikbaar zijn bij aankomst op een parkeerplaats op loopafstand van de terminal. Het huren van een auto op Malaga Airport kun je het beste voordelig doen via EasyTerra.

hotel Malaga Airport
Hotels vlakbij Malaga Airport

Op het vliegveld zelf zijn geen hotels gevestigd. In Malaga is er een ruime keuze evenals in de nabijgelegen badplaatsen. Via Booking.com kun je informatie vinden over de accommodatie en de beschikbaarheid. Via deze site kun je ook online boeken, soms met aantrekkelijke kortingen.

taxi Malaga Airport
Taxikosten & reserveren

De tarieven van een luchthaventaxi op Malaga Airport zijn inclusief de verplichte vliegveldtoeslag van € 5,50. Een rit naar Malaga kost gemiddeld € 25 en naar Marbella ligt de prijs rond de € 75. Het is aan te bevelen om online een taxi te reserveren, zodat je bij aankomst bent verzekerd van vervoer en er duidelijkheid is over de ritprijs. Het reserveren van een taxi kun je eenvoudig doen via Taxi2Airport.

Openbaar vervoer Malaga Airport
Openbaar vervoer

Malaga Airport heeft een ondergronds treinstation. Er gaat overdag iedere twintig minuten een trein naar het centraal station in Malaga. Er is een tussenstop, maar de reistijd is slechts 12 minuten. Vanaf dit station zijn alle andere badplaatsen goed bereikbaar. Een ticket koop je via de automaten in de terminal. Dit is de goedkoopste manier om in de stad te komen. Ook met de bus kan je naar het centrum van Malaga. De reis duurt 20 minuten en een kaartje koop je bij de chauffeur. Vanaf Malaga Airport gaat er ook een bus direct naar Granada. Deze stad heeft overigens zelf ook een vliegveld. Een busrit naar Granada duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

over Malaga Airport
Over Malaga

Malaga is de op een na grootste stad in Andalusië en heeft ongeveer 600.000 inwoners. De stad wordt omgeven door bergen en ligt aan de Middellandse Zee centraal in de Costa del Sol. Het klimaat is er mediterraan, maar zomers is er door de ligging tussen de bergen nooit zo extreem heet als in nabijgelegen steden zoals Sevilla. In de winter is het overdag in Malaga ook zeer aangenaam toeven met gemiddeld 20 graden Celsius. Het centrum kent een groot aantal bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar.

overige informatie Malaga Airport
Overige informatie

  • Er is geen mogelijkheid om bagage te stallen op Malaga Airport.
  • Voor de zakelijke reizigers zijn er beperkte voorzieningen in de VIP-lounge. Hierover kan je contact opnemen met de algemene informatiebalie.
  • De luchthaven is alleen bereikbaar via trappen en daardoor minder toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Neem altijd contact op met uw luchtvaartmaatschappij als u gebruik maakt van een rolstoel.
  • Er zijn regelmatige exposities van lokale kunstenaars op de luchthaven en er is een museum gewijd aan de Spaanse luchtvaart.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...