Praktische informatie over Manchester Airport

Manchester Airport is na de vliegvelden in Londen de drukste luchthaven in Engeland. Er komen jaarlijks meer dan 25 miljoen reizigers in de terminal. Het vliegveld is al in 1935 aangelegd. Het was de KLM die als eerste een lijnvlucht opende vanaf Amsterdam. Tot de Tweede Wereldoorlog bleef dit ook de enige internationale lijn op Manchester Airport.

Veelgestelde vragen

Airport Manchester ligt 17 kilometer ten zuiden van de stad in het noordwesten van Engeland. Net als op Schiphol zijn er rollende trottoirs.

Vanaf een Nederlands vliegveld duurt een rechtstreekse vlucht naar Manchester iets meer dan een uur. Op je ticket kan je zien of er een tussenstop staat gepland, hoewel dat ongebruikelijk is op deze korte route.

Nog steeds heeft de KLM een lijnvlucht van Amsterdam naar Manchester en er zijn nu ook diverse andere grote luchtvaartmaatschappijen die op Luchthaven Manchester vliegen. Het gros van de passagiers wordt vervoerd door prijsvechters zoals Ryanair en easyJet. Informatie over alle maatschappijen die op Manchester Airport vliegen, vind je op manchesterairport.com.

Parkeren bij Manchester Airport is mogelijk op vele terreinen waaronder een Valet parking. In de meeste gevallen moet je online reserveren. Parkeren is hier in het algemeen prijzig. De goedkoopste optie voor lang parkeren is het Long Stay terrein. Minimaal betaal je hier £ 32 voor een dag, een week kost £ 102 en voor drie weken moet je £ 242 betalen. Kort parkeren op Multi Story kost voor het eerste uur £ 6,50. Wil je de auto 3 weken hier laten staan, dan zal je £ 840 moeten afrekenen.

Een parkeerplek boeken op de luchthaven van Manchester doe je eenvoudig via Parclick.

De afstand van Airport Manchester naar centrum Manchester is ongeveer 17 kilometer. Met een huurauto of een taxi ben je gemiddeld 25 minuten onderweg. Er zijn ook diverse opties om met het openbaar vervoer te reizen. Er is een verbinding per trein, tram en bus.

Alle informatie over vertrek- en aankomsttijden op Airport Manchester kan je vinden op manchesterairport.com. Ook actuele meldingen over vertragingen en annuleringen worden op deze site getoond.

Op alle luchthavens in Engeland is het verboden om te roken. Op Airport Manchester mag je ook slechts een sigaret opsteken in de rookzones. Deze staan duidelijk met borden aangegeven.

Het aantal winkels op Airport Manchester is zeer groot en het aanbod aan artikelen is zeer uitgebreid. Vaak kun je de aankopen ook afrekenen in euro’s, maar is dat onvoordelig vanwege de gehanteerde wisselkoersen.

Gelet op de grote hoeveelheden reizigers op Luchthaven Manchester is er ook een gevarieerde horeca. Zowel snacks als lokale en internationale gerechten zijn verkrijgbaar. Ook als je een drankje wilt, zal je niet teleurgesteld worden door het ruime aanbod. Betalen in Britse Ponden is verstandig in verband met de wisselkoersen.

Informatie over het vliegveld van Manchester

vliegtickets Manchester Airport
Vliegtickets zoeken naar Manchester

Op zoek naar vliegtickets naar Manchester Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Manchester te gaan!

auto huren Manchester Airport
Auto huren op Manchester Airport

De 8 autoverhuurbedrijven op Manchester Airport zijn gevestigd in een afzonderlijk gebouw, het Airport Car Rental Village. Vanaf de terminals gaat er een regelmatige shuttle naar deze bestemming. De rit duurt hoogstens 10 minuten. Tot de ondernemingen die je hier aantreft, behoren onder meer Avis, Hertz en Sixt. Het is verstandig om online een huurauto te reserveren, dan weet je zeker dat er passend vervoer voor je klaar staat en kan je tevens de tarieven en voorwaarden vergelijken. Het huren van een auto op Manchester Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotels Manchester Airport
Hotels vlakbij Manchester Airport

Op het vliegveld van Manchester zijn er 3 hotels gevestigd. Je kan informatie over deze hotels en alle andere in de regio vinden op booking.com. Op deze site staan alle gegevens over de accommodatie en de beschikbaarheid. Regelmatig zijn er aanbiedingen en als je vaker boekt via de site, krijg je speciale kortingen.

taxi Manchester Airport
Taxikosten & reserveren

Een taxirit naar het centrum van Manchester duurt ongeveer 25 minuten en kost gemiddeld £ 25, voor een grotere ‘Black cab’ betaal je al gauw £ 35. Een taxi kan je het beste online reserveren om onduidelijkheid te voorkomen. Ook hier geldt dat afrekenen in euro’s niet voordelig zal uitpakken maar wel mogelijk is. Een taxi huren op Manchester Airport doe je via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Manchester Airport
Openbaar vervoer

Er is een ruim aanbod in openbaar vervoer op het vliegveld van Manchester. Het treinstation staat bondig bekend als The Station en bevindt zich tussen terminal 1 en 2. Overdag vertrekt er iedere 10 minuten een trein richting Manchester. Een ticket koop je online of bij een automaat in de terminal. De rit duurt 15 minuten. Er gaat ook een tram richting het centrum. Deze is eigenlijk alleen geschikt als je niet in het centrum wil uitstappen. Door de vele haltes duurt het namelijk een uur voordat je de eindhalte bereikt. In Manchester zelf wordt het openbaar vervoer geregeld met trams en bussen, er is geen metro in de stad.

over Manchester
Over Manchester

Manchester is de grootste stad in het graafschap Greater Manchester. In de agglomeratie wonen bijna 3 miljoen mensen. De stad is in het verleden de belangrijkste textielstad ter wereld geweest, mede omdat veel wevers uit Vlaanderen zich hier vestigden. Later werd het een van de belangrijkste industriesteden in Engeland. In de Tweede Wereldoorlog was de stad regelmatig het doelwit van Duitse bombardementen en de schade aan de historische binnenstad was enorm. Na de oorlog is veel van de schade hersteld maar heeft er ook nieuwbouw plaatsgevonden. Hierdoor is het centrum nu een mix van oude glorie en moderne architectuur. De voetbalclub Manchester United heeft de stad wereldwijd bekendheid gegeven, enerzijds door de successen op het veld, maar ook door een dramatisch vliegtuigongeluk waarbij een zeer succesvol elftal omkwam.

overige informatie Manchester Airport
Overige informatie

  • Er bestaat geen mogelijkheid om bagage te stallen op Airport Manchester.
  • De zakelijke reiziger vindt vele opties voor vergader- en kantoorruimte op het vliegveld. Ook zijn er goede faciliteiten.
  • Voor gehandicapte reizigers is Airport Manchester uitstekend toegankelijk. Veel personeelsleden zijn speciaal getraind om minder mobiele en ook dove reizigers van dienst te kunnen zijn, Er zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor gehandicapten en aangepaste toiletten, liften en telefoons. Laat echter ook altijd je luchtvaartmaatschappij weten dat je gebruikmaakt van een rolstoel.

informatie

Informatie over Manchester Airport

  • Adres: Manchester M90 1QX, Verenigd Koninkrijk
  • IATA-luchthavencode: MAN
  • Vliegtuigbewegingen: 201.239
  • Aantal passagiers: 25.000.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...