Snel en goedkoop een auto huren op Manchester Airport

Ga je binnenkort op reis naar Engeland, dan begint jouw reis misschien wel in Manchester, één van de grootste luchthavens van het land. De beste manier om de stad en de omgeving te ontdekken is door een auto te huren vanaf Manchester Airport. Met je eigen huurauto beleef je het ultieme gevoel van vrijheid en kun je gaan en staan waar je maar wil. Je kunt je autohuur op diverse manieren regelen, maar het makkelijkste is om dit al voor vertrek te doen. Zo kan je vakantie in Engeland direct na aankomst beginnen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Manchester Airport


Autoverhuur op Manchester Airport

Je auto huren in Manchester is heel eenvoudig. Hertz, Firefly, Keddy en vele andere maatschappijen bieden de mogelijkheid om op Manchester Airport je huurauto op te halen. De kantoren van de verhuurders zijn allemaal gevestigd op loopafstand van de bagageafhandeling in de luchthaventerminal. Nadat je de koffers hebt opgehaald volg je de bordjes “car rental”, waarna je in een mum van tijd bij de balies staat om je huurauto in ontvangst te nemen.

Je huurauto goedkoop en snel online boeken

Je kunt je huurauto ter plaatse regelen, maar veel sneller en goedkoper is het om dit voor vertrek te doen. Bij EasyTerra, een onafhankelijke vergelijkingssite, zie je in één zoekopdracht alle aanbieders en hun prijzen. Zo ben je er zeker van de goedkoopste auto te huren op het vliegveld van Manchester. Als je een huurauto boekt bij EasyTerra heb je bovendien de optie om de Worry-Free verzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen eventuele schade en hoef je ter plaatse geen extra verzekeringen meer af te sluiten. Ook je eigen risico is hiermee helemaal gedekt.

Praktische zaken

Kies je voor autohuur op Manchester Airport dan zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Bestuurders jonger dan 25 en ouder dan 69 jaar betalen in Groot-Brittannië vaak een toeslag bij het huren van een auto. Verder dient iedere bestuurder in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs en te beschikken over een rijbewijs. Ook een creditcard op naam van de hoofdbestuurder is verplicht. Houdt er daarnaast rekening mee dat men in Engeland links rijdt. Gelukkig went het snel om aan de andere kant van de weg te rijden en zijn Britse weggebruikers over het algemeen erg netjes. Dit zal een autoreis in Manchester dus niet in de weg staan.

Op ontdekkingstocht door Manchester

Nadat je je huurauto op Manchester Airport hebt opgehaald is het tijd om er op uit te trekken. Manchester zelf is een gezellige stad, met een industrieel karakter, en heeft prachtige gebouwen in de Nadat je je huurauto op Manchester Airport hebt opgehaald is het tijd om er op uit te trekken. Manchester zelf is een gezellige stad, met een industrieel karakter, en heeft prachtige gebouwen in de oude binnenstad. Liverpool, de stad van de beroemde Beatles, ligt op nog geen uurtje rijden. Breng hier zeker een bezoek aan Albert Dock, de scheepswerf met karakteristieke historische pakhuizen. Voor natuurpracht rijd je vanuit Manchester in een uurtje naar National Park Peak District, het oudste Nationale Park van Engeland. In White Peak rijd je door een landschap van glooiende heuvels, terwijl Dark Peak een ruiger stuk van het park is. Breng een bezoek aan de charmante dorpjes Hartington en Edale en geniet van de prachtige vergezichten langs de Derwent River.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...