Praktische informatie over Marseille Airport

De luchthaven van Marseille, ook wel Marseille Provence Airport genoemd, is de grootste luchthaven van de Provence en verwerkt per jaar zo’n 8 miljoen passagiers.

Marseille is de oudste stad van Frankrijk en één van de grootste trekpleisters van de streek, maar heel wat toeristen vliegen ook op dit vliegveld vanwege de centrale ligging aan de Middellandse Zeekust.

Zowel de Provence als de Côte d’Azur trekken op jaarbasis meer dan 100 000 Nederlanders.

Veelgestelde vragen

Marseille Airport ligt op ongeveer 27 kilometer ten noordwesten van het oude centrum van de stad. Het vliegveld bestaat uit twee terminals en was in 2006 de eerste luchthaven van Europa die een terminal specifiek bedoeld voor low cost airlines opende. Dankzij de ligging aan de autosnelweg A7 is de hele nabije omgeving vlot bereikbaar vanaf het vliegveld.

De enige luchthaven in Nederland die een rechtstreekse vlucht aanbiedt naar het vliegveld van Marseille is Schiphol. Afhankelijk van de maatschappij is de vliegtijd zo’n 1 uur en 45 minuten tot 2 uur. Zoek je toch een alternatief? Dan zijn de luchthavens van België een optie.

Vanuit onze contreien zijn er redelijk wat opties voor een vlucht richting het zuiden. Zo vliegen Brussels Airlines, EasyJet, Air France, Ryanair en HOP!. KLM vliegt zelf niet rechtstreeks naar Marseille want het werkt samen met Air France voor deze lijn. Wel is het mogelijk om een vlucht naar Parijs te boeken en daar over te stappen op een Air France vlucht naar het Zuiden. De ticketprijzen van deze aanbieders vergelijken? Dat kan je vlotjes doen via Vliegtickets.nl en Expedia.nl.

Bij het vliegveld zijn er heel wat parkeermogelijkheden voorzien. Zo zijn er de Minute parkings P2 en P10 en de Premium parkings P1 en P6 gelegen bij de ingang van terminal 1. Op iets grotere afstand (en ook een iets lagere prijs) vind je de Classic P5 parking en de Eco P3 en P7 parkings. Ten slotte zijn er nog de Chèque Parking en de Duréé XXL parking, maar die zijn uitsluitend te bereiken via online reservatie. Qua tarieven loopt het eerste uur zowat gelijk met rond de 5 euro, maar de parkings bij Terminal 1 worden al snel dubbel zo duur.

Het vliegveld is gelegen op zowat 27 kilometer van het oude centrum van de stad. Met de auto ben je meestal een half uurtje onderweg. Daarvoor neem je de A7 en de A-55. Neem je het openbaar vervoer? Dan reken je daar best 10 minuten extra tijd bij.

De vertrek- en aankomsttijden voor vluchten richting het vliegveld van Marseille zijn zeer menselijk. Ook al omdat de luchthaven eigenlijk geen vluchten ontvangt of laat vertrekken doorheen de nacht zijn de vroegste vertrektijden rond 7 uur in de ochtend. Qua aankomst ben je er met de laatste vlucht ten laatste rond 22 uur in de avond.

Roken is ook op het vliegveld van Marseille slechts toegelaten op bepaalde locaties. In totaal zijn er drie zones waar roken toegelaten is. Die vind je terug in hal 1 en hal 4.

De mogelijkheden tot shoppen op het vliegveld zijn niet al te uitgebreid. In totaal vind je zo’n 10 winkels terug op de luchthaven. Zo is er vanzelfsprekend de grote Duty Free shop met cosmetica en alcohol. In andere winkels kan je lokale specialiteiten op de kop tikken, vind je een supermarkt terug, een boekenwinkel en uiteraard ook een juwelier. Uitgebreid shoppen heb je echter al beter op voorhand gedaan.

Lekker eten op het vliegveld? Dan heb je de keuze uit 5 zaken. Er is een bakkerij vertegenwoordigd, je vindt er een Burger King terug en een self-service restaurant. Nog een lekkere koffie drinken voor je vlucht? Ook dat kan in één van de lokale ketens of natuurlijk Starbucks.

Informatie over het vliegveld van Marseille

vliegtickets Marseille Airport
Vliegtickets zoeken naar Marseille

Op zoek naar vliegtickets naar Marseille Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Marseille te gaan!

auto huren Marseille Airport
Auto huren op Marseille Airport

Met de auto het laatste stukje van de autoroute du soleil afleggen en de prachtige kuststreek verkennen? Dan kan je op het vliegveld gemakkelijk een auto huren. Er zijn informatiebalies terug te vinden van Interrent, Hertz, Budget, Avis, Sixt, Enterprise en Europcar. De balies zijn geopend tot 23:30 en er is een ruime selectie aan mogelijkheden beschikbaar. Wil je zeker zijn van een auto of toch eens de prijzen vergelijken? Dan kan je een auto reserveren en die prijzen vergelijken bij EasyTerra.

hotels Marseille Airport
Hotels vlakbij Marseille Airport

Zoek je een hotel nabij Marseille Airport? Dan vind je binnen de kilometer van het vliegveld enkele degelijke opties voor diverse budgetten terug. Op 600 meter ligt het Best Western Aeroport hotel, net als het Ibis Provece Aéroport hotel. Beide hotels boek je voor een relatief lage prijs en bieden nog behoorlijk wat voorzieningen. Zoek je toch net wat meer comfort en luxe? Dan is het Pullman Provence Aéroport hotel op 700 meter van het vliegveld een goede keuze. Al bij al is er absoluut geen gebrek aan hotels in de omgeving van de luchthaven, maar wees er wel op tijd bij: ze zijn populair.

taxi Marseille Airport
Taxikosten & reserveren

Neem je liever de taxi naar het centrum van Marseille? Dan hou je er best rekening mee dat het niet al te goedkoop is om in het zuiden van Frankrijk de taxi te nemen. Voor de rit van 30 kilometer naar het centrum ben je al snel 50 euro kwijt overdag. In de vroege ochtend of late avond stijgt die prijs naar 60 euro. Toch een taxi reserveren? Neem dan eens een kijkje bij Taxi2Airport of de officiële website van de luchthaven.

openbaar vervoer Marseille Airport
Openbaar vervoer

Het centrum van de stad is vlot met het openbaar vervoer bereikbaar. Zo vertrekken er elk uur wel treinen vanaf Vitrolles Aéroport Marseille Provence. Het treinstation dat je kunt bereiken met de gratis Airport Trein shuttle bus die bij Terminal 1 vertrek. Neem je de bus? Dan is de Navette Marseille Aeroport de beste keuze die bij platform 2 vertrekt en elke 15 à 20 minuten voor een verbinding naar het centrum zorgt.

informatie

Informatie over Marseille Airport

  • Adres: 13700 Marignane, Frankrijk
  • IATA-luchthavencode: MRS
  • Aantal passagiers: 10.151.743

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...