De beste manier om een auto te huren op Marseille Airport

Ga jij binnenkort op vakantie naar Zuid-Frankrijk, dan is de kans groot dat je reis begint in Marseille. De beste manier om deze eeuwenoude stad en de prachtige omgeving te ontdekken, is door een auto te huren op Marseille Airport. Je kunt je huurauto ter plaatse reserveren, maar het is makkelijker en bovendien goedkoper om dit thuis al via internet regelen. Daarmee heb je tijd om rustig alle mogelijkheden en prijzen te vergelijken en boek je de ideale auto voor je vakantie.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Marseille Airport


Maatschappijen voor autoverhuur op Marseille Airport

Als één van de belangrijkste aanvlieghavens voor Zuid-Frankrijk, is het aanbod voor autohuur in Marseille groot. Vrijwel alle grote verhuurders, waaronder Budget, Europcar en Hertz, hebben er een balie. De verhuurkantoren zitten bij de aankomsthal in terminal 1. Bordjes met “car rental” tonen je de looproute. Als je voor vertrek je autohuur op Marseille Airport al hebt geboekt, is het na aankomst een kwestie van de autopapieren in orde maken bij het verhuurkantoor en je kunt de autosleutels in ontvangst nemen. Zo kun je dus ontspannen aan je vakantie beginnen.

Goedkoop en snel online je auto huren

De beste manier om je autohuur op Marseille Airport vast te leggen, is door dit voorafgaand aan je reis te regelen. Bij de onafhankelijke vergelijkingssite EasyTerra krijg je met slechts enkele muisklikken een compleet overzicht te zien van alle mogelijkheden. Je vergelijkt daardoor eenvoudig alle verhuurmaatschappijen en hun prijzen met elkaar en hebt een zeer ruime keuze uit beschikbare auto’s. Boek je online je auto dan ben je dus niet alleen verzekerd van je droomauto, maar ook nog eens van de beste prijs.

Praktische zaken

Besluit je een auto te huren op het vliegveld van Marseille, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Bij de balie zal gevraagd worden naar een geldig paspoort of ID-kaart en ook naar een geldig rijbewijs. Voor bestuurders jonger dan 25 jaar en ouder dan 69 jaar, kan een toeslag worden berekend. Bijna alle verhuurmaatschappijen vragen daarnaast om een creditcard op naam van de hoofdbestuurder, waarmee de borg wordt gereserveerd. Sluit een goede verzekering aan voor je autoverhuur op Marseille Airport. Boek je de auto bij EasyTerra, dan kun je kiezen voor een auto met het Worry-Free label. Hiermee ben je verzekerd tegen eventuele schade, is je eigen risico gedekt en kun je dus zorgeloos op pad.

Dagtochten met je huurauto vanuit Marseille

Gelegen aan de prachtige Côte d’Azur maak je vanuit Marseille prachtige autotochten in de stad en de omgeving. Rijd bijvoorbeeld eens langs de kustweg naar het beroemde Saint-Tropez. Geniet onderweg van de uitzichten over de azuurblauwe Middellandse Zee en bezoek één van de vele strandjes voor een duik in de heldere zee. Het havenplaatsje Saint-Tropez is een ontmoetingspunt voor de Beau Monde. Struin er door de gezellige straatjes en neem een kijkje bij de luxe jachten in de haven. Een andere dagtocht brengt je naar het noordoostelijk gelegen Parc Naturel Regional du Verdon met grotten en strandjes langs het meer Sainte Croix en de rivier de Verdon. Met je autohuur vanaf Marseille Airport maak je dus de mooiste tochten.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...