Praktische informatie over Miami Airport

De Internationale luchthaven van Miami is een belangrijk centrum voor reizigers van en naar Zuid-Amerika. Jaarlijks komen er op Miami International Airport ongeveer 45 miljoen passagiers. In Amerika behoort het daarmee niet tot de top 5 van drukste vliegvelden. Het vliegveld beschikt over 4 lange banen en heeft een moderne terminal. De IATA-code is MIA.

Veelgestelde vragen

De luchthaven van Miami ligt op 11 kilometer van het centrum van de stad. Met de auto die je daar ongeveer 15 minuten over. Je kan ook kiezen voor de metro of een bus.

In het algemeen zijn er geen directe vluchten naar Miami vanaf Nederland. Met een tussenstop moet je rekenen op een duur van de reis tussen 12 en 17 uur. Op je ticket staat die informatie vermeld. Het tijdverschil met Nederland is 6 uur (vroeger).

Op Miami-Airport.com vind je een compleet overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen die op Miami vliegen. Het zijn zowel lijnvluchten van de grote ondernemingen als charters van prijsvechters,

Er zijn meerdere opties om te parkeren bij Airport Miami: overdekt, valet-Parking, cell-phone waiting lot en een speciale parkeerplaats voor elektrische auto’s met een oplaadstation. Het is verstandig om online te reserveren zodat je ook de tarieven voor de diverse opties kan vergelijken. Het minimum tarief voor onoverdekt parkeren bedraagt $ 2 voor 20 minuten. Het laagste tarief voor een dag parkeren is $ 17. Hou er rekening mee dat je na 2 uur en 40 minuten het dagtarief dient te betalen.

Met een auto of een taxi ben je ongeveer 20 minuten onderweg naar downtown Mami. Reken wel op een flinke vertraging door verkeersdrukte in de spits.

Alle aankomst- en vertrektijden op Miami Airport vind je onder meer op vliegtijd.com. Ook vertragingen en annuleringen worden hier bijgehouden.

Het is niet toegestaan om te roken op de luchthaven van Miami. Er zijn enkele rookzones welke zijn aangegeven met borden. De controle op roken buiten de zones waar dat is toegestaan is erg streng,

Er is een zeer ruim aanbod aan winkels op het vliegveld van Miami. Dutyfree en een groot assortiment aan andere producten vind je vooral in het centrale gedeelte van de terminal.

De keuze in restaurants is zeer ruim van fastfood tot wereldgerechten. Het Miami International Airport Hotel heeft op de bovenste verdieping een restaurant met een prachtig uitzicht over het vliegveld.

Informatie over het vliegveld van Miami

vliegtickets miami airport
Vliegtickets zoeken naar Miami

Het is een flinke reis naar Miami en meestal met tussenstop. Je hebt derhalve veel keuze met betrekking tot de wijze waarop je de afstand aflegt. Het is echt de moeite waard om je vliegticket online te vergelijken.

In de VS word je slechts toegelaten indien je vooraf via ESTA je bezoek hebt aangekondigd. Een visum aanvragen voor de VS via ESTA is altijd je eigen verantwoordelijkheid. Naar de VS reizen zonder ESTA betekent dat je het land niet in mag en een boete krijgt opgelegd.

auto huren miami airport
Auto huren op Miami Airport

Vlak bij de terminal ligt het Miami Rental Car Service. Hier zijn een groot aantal autoverhuurders gevestigd. Reserveer vooraf en online een huurauto dan kan je tarieven en voorwaarden vergelijken. Het stadsverkeer in Miami is relatief berucht vanwege de rijstijl van veel bewoners. Check dus ook je eigen risico.

hotel miami airport
Hotels vlakbij Miami Airport

Op het vliegveld is het International Miami Airport Hotel gevestigd. Ook in de nabijheid van het vliegveld zijn meerdere hotels beschikbaar. Op Booking.com staat informatie over de accommodaties in de omgeving van Miami. Je kan er ook online reserveren omdat beschikbaarheid en prijzen worden bijgewerkt. Regelmatig zijn er aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

taxi miami airport
Taxikosten & reserveren

Het is de gewoonte in de VS om een taxi online te reserveren. Kies voor de officiële luchthaventaxi. Een taxirit naar het centrum van Miami duurt ongeveer 20 minuten en kost dan $ 25. In de spits kan die tijd behoorlijk oplopen en dat geldt dan ook voor het tarief.

openbaar vervoer miami airport
Openbaar vervoer

Met de gratis Shuttle kan je naar het metrostation reizen. Vanaf dit Miami Airport Station gaan er regelmatig metro’s naar het centrum van de stad. De metro rijdt van 05.00 tot 02.00 uur. Tickets kan je bij de kaartjesautomaat kopen. Gelet op het aantal tussenstops duurt het 30 minuten om het centrum te bereiken.

Met de bus kan je behalve het centrum ook Miami Beach goed bereiken. Kaartjes koop je in de bus en deze moet je contant betalen. De reistijd varieert van 40 tot 50 minuten. De laatste bus op een dag gaat om 23.40 uur, de eerste om 06.00 uur.

Over Miami
Over Miami

Miami heeft ongeveer 400.000 inwoners, maar in de agglomeratie komt dat aantal op 5,5 miljoen. De stad is niet de grootste van de staat Florida en evenmin de hoofdstad. De naam van de stad is ontleend aan een Indiaanse stam die rond het nabij gelegen meer leefde.

In Miami is de bevolking voor ongeveer 70% Latino of Hispanic. Het zijn vooral immigranten uit Cuba en Mexico die de sfeer in de stad bepalen. In grote delen van de stad is Spaans de voertaal en het is verstandig om in ieder geval een aantal woordjes Spaans paraat te hebben als je de stad ingaat.

Het klimaat in Miami is tropisch. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober. De gevoelstemperatuur in de stad komt regelmatig boven de 40°C, terwijl de werkelijkheid vaak rond de 35°C ligt. Miami wordt in het seizoen af en toe getroffen door een orkaan.

Overige informatie
Overige informatie

Er zijn goede zakelijke faciliteiten op het vliegveld in meerdere lounges. Neem hiervoor contact op met het business center.

Miami Airport is goed bereikbaar voor minder mobiele passagiers. Er zijn overal aangepaste toiletten en telefoons. Als je met een rolstoel reist, nemen dan contact op met je luchtvaartmaatschappij.

Op het vliegveld zijn meerdere geldautomaten, een kantoor van de Bank of America en een postkantoor.

informatie

Informatie over Miami Airport

  • Adres: 2100 NW 42nd Ave, Miami, FL 33126, Verenigde Staten
  • IATA-luchthavencode: MIA
  • Aantal passagiers: 44.600.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...