Praktische informatie over Milaan Airport

De luchthaven Milaan Malpensa (MXP) is de intercontinentale luchthaven van Milaan. Er bevinden zich 2 Terminals op dit vliegveld, Terminal 1 en Terminal 2. Verder is er ook nog een Terminal voor vrachtvervoer, de Cargo Terminal. Deze luchthaven is de grootste cargo-luchthaven van Italië.

Er vliegen jaarlijks ruim 22 miljoen passagiers via Milaan Malpensa. Het vliegveld ligt op een afstand van 45 kilometer van de stad Milaan, maar het vervoer er naartoe is ruim aanwezig.

Zowel met het openbaar vervoer, als met een taxi of een gehuurde auto. Op de mogelijkheden komen we in dit artikel nog terug.

Veelgestelde vragen

Airport Milaan Malpensa ligt op zo’n 45 kilometer ten Noord-Westen van Milaan.
Milaan is een grote stad in het noorden van Italië. De luchthaven ligt er niet vlakbij, maar in een klein uurtje zit je in het centrum.

De vliegtijd van Nederland naar Milaan Malpensa is één uur en elf minuten. Je kan natuurlijk vanuit Nederland vanaf verschillende luchthavens vliegen. Misschien is het leuk om te weten, dat je vanaf vliegveld Eindhoven in 1 uur en 35 minuten naar Italië vliegt, en vanaf vliegveld Rotterdam is het 1 uur en 30 minuten. Het gaat hier natuurlijk over rechtstreekse vluchten zonder tussenlanding.

Aangezien dit vliegveld een enorme intercontinentale luchthaven is, zijn er een groot aantal Airlines gevestigd. Het is dan ook een leuk idee om via Milaan naar de wereldwijde bestemmingen te vliegen. Een tussenstop in Milaan, een dagje shoppen en dan weer verder! Je vindt er bijvoorbeeld: KLM, ELAL, Air Algerie, Air France, Air India, Egyptair, Lufthansa en nog vele anderen. Bijna 90 Airlines op Milaan Malpensa. Verder is het vliegveld de grootste hub voor cargo-maatschappijen. Een hub is in de luchtvaart-wereld een plaats waar de goederen of reizigers doorreizen met een ander vliegtuig.

Er zijn verschillende parkeer-mogelijkheden op Milaan Malpensa;
Allereerst is er de kort parkeren keuze, in het geval dat je even iemand komt afhalen of wegbrengen. Bij de Terminal 1 bij de aankomsthal zijn vier parkeerplaatsen voor kort parkeren en bij de vertrekhal vind je er twee.
Bij de Terminal 2 zijn twee parkeerplaatsen bestemd voor kort parkeren. Eentje bij de aankomsthal en de andere bij de vertrekhal. Op deze kort parkeren plaatsen mag 1 uur voor € 3,- geparkeerd worden. Elk extra half uur kost je € 2,-.
Lang parkeren is een ander verhaal. Vooral tijdens de feestdagen is er een ander tarief dan op andere dagen, maar voor een weekend parkeren betaal je € 50,-

Het vliegveld ligt op een afstand van 45 kilometer van de stad Milaan, maar het vervoer er naartoe is ruim aanwezig.

Op deze luchthaven wordt 365 dagen per jaar, het hele etmaal gevlogen. Het is een non-stop gebeuren. Vluchten komen vanaf alle internationale bestemmingen. En uiteraard wordt er ook vanaf Malpensa gevlogen naar vele bestemmingen. De vertrek-en aankomsttijden zijn voor iedereen te vinden op de overal aanwezige vluchtinformatieborden.

Er mag buiten de Terminals gewoon gerookt worden, maar wel op de daarvoor aangegeven rookplaatsen.
In Terminal 1.
Daar vind je 4 plaatsen waar je kan roken. Die bevinden zich na de paspoortcontrole op Level 1, op de route naar de gates A01-10, B01-10, B50-59. En ook bij de winkels en de restaurants is rookgelegenheid.
In Terminal 2 zijn een aantal rook-ruimtes nadat je de Security bent gepasseerd. Die zitten bij de routes naar de Gates D en E.

Op deze Airport is een enorme keuze aan winkels, om heerlijk te shoppen. Grote merken zijn goed vertegenwoordigd aanwezig op het vliegveld. Maar ook andere shops, waar je van alles kunt kopen; van souvenirs, boeken en tijdschriften tot en met heerlijke chocolade en speelgoed. Prachtige designerkleding en designer artikelen zoals horloges en sieraden zijn te koop bij: Burberry, Gucci, Hugo Boss, Swatch en Hermes. Bij Carrefour worden levensmiddelen en ook non-food artikelen verkocht.

Op Airport Milan Malpensa kun je heerlijk eten bij een groot aantal restaurants en bistro’s. En dan zijn er nog plaatsen waar je heerlijke Italiaanse koffie kunt drinken, van espresso tot en met de echte Italiaanse Latte Macchiato. Aroma Café, Gourmé, een fantastische Juice Bar, Pizza Chef(voor de echte Pizza!) en nog vele andere gezellige tentjes, groot en klein op deze mooie Airport.

Informatie over het vliegveld van Milaan

vliegtickets Milaan Airport
Vliegtickets zoeken naar Milaan

Op zoek naar vliegtickets naar Milaan Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Milaan te gaan!

auto huren Milaan Airport
Auto huren op Milaan Airport

Zelf op pad in Italië? Huur een auto! Het is nog gemakkelijker, als je vooraf een auto reserveert. Alle grote autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd op Milaan Malpensa. Zoals Hertz, Thrifty, Budget, Goldcar of Europcar. Er zijn nog meer bedrijven, dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. Je kunt een Ford Fiësta of een Opel Corsa huren voor de duur van 3 dagen, daar betaal je dan zo’n € 75,- à € 80,- voor.

hotel Milaan Airport
Hotels vlakbij Milaan Airport

Via Booking.com is het eenvoudig om een voordelige hotelkamer te vinden vlakbij de Airport, of meer richting Milaan. Om er enkele op te noemen, vind je vlakbij Milaan Malpensa Airport:
– Best Western Cavalieri Della Corona****, 4,1 km van het vliegveld.
– Villa Patrizia, op slechts 8,5 km van Milaan Malpensa.
– Hilton Garden Inn****, 7,3 km van de luchthaven verwijderd.

taxi Milaan Airport
Taxikosten & reserveren

Als je met z’n tweeën reist, en je hebt 2 koffers bij je, dan kost een taxirit vanaf Milaan Airport naar Milaan-Centrum ongeveer € 74,00. Maar het is wel aan te raden, om van te voren een taxi te reserveren. Zodat je na je reis snel naar je hotel kan gaan, om bij te komen van je reis. Boeken kan bij ‘Taximilanairport.com’ of Taxi2Airport. Online vind je meer taxibedrijven.

openbaar vervoer Milaan Airport
Openbaar vervoer

Er rijdt elke 15 minuten een trein, de ‘Train Malpensa Express’. Deze trein rijdt in 1 uur en 20 minuten, inclusief een transfer van een kwartiertje, naar Milaan. Je vind de trein op Malpensa Aeroporto T.1, op perron XP1, R28 en XP2. Een kaartje kost € 40,-.
Dan is er ook nog de bus. De Milano Malpensa Airport Bus. Hij rijdt ieder half uur, en de rit naar het Centraal Station in de stad duurt 50 minuten. Een buskaartje kost je € 25,-.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...