De beste manier om een auto te huren Milaan Airport

Als je op vakantie gaat naar Noord-Italië, dan vlieg je waarschijnlijk naar Milaan Airport. Er is geen betere manier om de stad en omgeving te verkennen dan door na aankomst een auto te huren op Milaan Airport. Met een huurauto beleef je immers het ultieme gevoel van vrijheid dat je op vakantie zoekt. Er zijn verschillende maatschappijen bij wie je een auto kunt huren. Je kunt dit ter plaatse op de luchthaven doen, maar het is voordeliger en net zo handig om dit vooraf al te regelen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Milaan Airport


Maatschappijen voor autoverhuur op Milaan Airport

Wil je alle mooie plekjes van Noord-Italië ontdekken, kies er dan voor om een auto te huren op het vliegveld van Milaan. Autohuur is mogelijk bij diverse verhuurmaatschappijen. Hertz, Europcar, Sixt, Avis en diverse andere aanbieders hebben een kantoor op de luchthaven zelf. Je vindt hen in de aankomsthal van Terminal 1. Je staat daardoor dus in een mum van tijd bij de verhuurkantoren en verliest zodoende geen kostbare vakantietijd. Als je vooraf je autohuur hebt gereserveerd, hoef je bovendien alleen nog maar de sleutel en je auto op te halen en je vakantie kan meteen beginnen.

Boek je huurauto thuis vanuit je luie stoel

De meest eenvoudige manier om autoverhuur op Milaan Airport te boeken is om dat voor vertrek te doen. Via de onafhankelijke website EasyTerra kun je thuis op je gemak en met slechts één zoekopdracht alle aanbieders en opties vergelijken. Daarmee bespaar je niet alleen kostbare tijd, maar ben je ook verzekerd van de beste prijs. Ook de verzekering voor je huurauto kun je thuis al afsluiten. Kies je voor het Worry-Free pakket van EasyTerra, dan ben je verzekerd tegen alle schade en is je eigen risico gedekt. Ter plaatse aanvullende verzekeringen afsluiten is dan niet meer nodig.

Praktische zaken bij een auto huren in Milaan

Er zijn twee luchthavens in Milaan: Milaan Malpensa (code MXP) en Milaan Linate (code LIN). Check dus goed naar welke luchthaven je vliegt, zodat je huurauto op de juiste airport voor je klaar staat. Bij het ophalen van je huurwagen dienen alle bestuurders een geldig paspoort of identiteitsbewijs te overleggen, evenals een geldig rijbewijs. Dit geldt dus ook voor een eventuele extra bestuurder. Daarnaast is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist, waarmee een borg wordt gereserveerd. Deze wordt weer vrijgegeven nadat de huurauto is ingeleverd.

Autotocht door de historische en culinaire regio Piemonte

Heb je besloten een auto te huren op Milaan Malpensa, dan kun je plannen maken voor enkele mooie autotochten. Rijd via de SS32 naar de stad Vercilli, te midden van de risotto rijstvelden. Struin door het oude centrum en vervolg je reis naar Turijn, het culturele centrum van de regio waar je een bezoek brengt aan oude kerken en barokke gebouwen. Vervolg je weg naar de Middeleeuwse dorpjes Montforte D’Alba en La Morra. In dit gebied groeien witte truffels, druiven en hazelnoten en het vormt daarmee één van de culinaire hoogtepunten van Italië. Rijd via het Romeinse stadje Asti terug naar Milaan.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...