Praktische informatie over Milaan Linate Airport

Milaan heeft drie vliegvelden waarvan Linate (IATA: LIN) het dichtst bij de stad ligt. Het vliegveld werd geopend in 1930 als vervanging voor het eerste vliegveld van Milaan (een van de oudste in Europa) dat te klein werd. Het vliegveld is vernoemd naar het dorp Linate waar het gevestigd is. Jaarlijks komen ongeveer 10 miljoen reizigers op dit vliegveld. De capaciteit is beperkt gelet op het feit dat de luchthaven zo dicht bij de stad ligt. In de jaren 80 van de vorige eeuw is Airport Linate volledig verbouwd en geschikt gemaakt voor alle moderne vliegtuigen.

Veelgestelde vragen

De luchthaven Milaan Linate ligt op 8 kilometer ten oosten van Milaan. Het centrum van Milaan is over de weg, afgezien van verkeersdrukte, goed bereikbaar.

Een rechtstreekse vlucht vanaf een Nederlandse luchthaven duurt ongeveer 2 uur. Als er een tussenstop staat geland kan je op je ticket de verwachte reisduur zien

Alle grote Europese luchtvaartmaatschappijen hebben Milaan Linate Airport als bestemming, ook prijsvechters landen hier regelmatig maar kiezen vaker voor een van beide andere vliegvelden. Op Milanolinate-Airport.com staat een lijst met alle maatschappijen.

Er zijn twee parkeergarages bij het vliegveld op loopafstand. De capaciteit is met in totaal 4.000 parkeerplaatsen beperkt. Het is dus verstandig om online te reserveren. P1 is topclass en duurder, P2 is verdeeld in 2 gedeelten. Op de 5e en 6e (onoverdekt) verdieping betaal je het minst. Topclass parkeren kost € 5 per uur, € 34 voor een dag, voor een week moet je € 178 afrekenen en voor 3 weken € 388. Op het goedkope gedeelte van P2 betaal je voor een uur ook € 5, een week kost € 69 en 3 weken € 139.

Een rit naar het centrum van Milaan duurt tussen de 15 en 20 minuten. In de spits kan de vertraging behoorlijk oplopen gelet op de verkeersdrukte in het centrum van de stad.

Alle vertrek- en aankomst tijden kan je op vliegtijd.com vinden. Ook vertragingen en annuleringen op Milaan Linate Airport worden 24/7 gemeld.

Het is niet toegestaan om te roken op deze luchthaven. Slechts waar duidelijk met borden is weergegeven dat er sprake is van een rookzone mag een sigaret worden opgestoken,

Er zijn relatief weinig winkels op de luchthaven. Je kan hier terecht voor taxfree, souvenirs en luxe artikelen. Voor design moet je in het hart van winkelstad Milaan zijn.

Op de eerste verdieping zijn zelfbedieningsrestaurants en (snack)bars gevestigd. Een verdieping hoger kan je a la carte dineren in Italiaanse sferen.

Informatie over het vliegveld van Milaan Linate

vliegtickets milaan linate airport
Vliegtickets zoeken naar Milaan

Het vergelijken van vliegtickets op een druk vliegveld als Linate loont altijd. De prijsverschillen tussen de maatschappijen kunnen behoorlijk oplopen zeker als je de mogelijkheid hebt om flexibel te zijn qua tijdstip van vertrek. Check tegenwoordig ook altijd de voorwaarden met betrekking tot bagage.

auto huren milaan linate airport
Auto huren op Milaan Linate Airport

Op de luchthaven zijn een dozijn autoverhuurbedrijven gevestigd. Als je online een auto huurt, kan je tarieven en voorwaarden goed vergelijken. Het verkeer in de grote stad Milaan is bijzonder druk en vaak relatief wanordelijk voor een bezoeker. Check dus ook altijd even je eigen risico voordat je een keuze maakt.

hotel milaan linate airport
Hotels vlakbij Milaan Linate Airport

Het Air hotel ligt vlak naast het vliegveld en is lopend goed te bereiken. Op de site van Booking.con vind je verdere gegevens van deze accommodatie alsmede van alle hotels in Milaan en omgeving. Je kan er ook rechtstreeks boeken omdat prijzen en beschikbaarheid constant worden geupdated. Dagelijks zijn er speciale aanbiedingen en voor vaste klanten zijn kortingen mogelijk.

taxi milaan linate airport
Taxikosten & reserveren

Een taxi reserveren doe je uiteraard online om verzekerd te zijn van vervoer bij aankomst. De rit naar het centrum van Milaan duurt ongeveer 15 minuten en kost gemiddeld tussen de € 15 en € 20

openbaar vervoer milaan linate
Openbaar vervoer

Er zijn meerdere buslijnen die je naar het centrum van Milaan brengen. De frequentie overdag is 7 tot 8 bussen per uur. In de nacht is het aantal beperkter. De rit duurt ongeveer een kwartier en eindigt op Piazza San Babila. Kaartjes kan je bij de ticketautomaten kopen. Let erop dat je deze in de bus moet afstempelen om ze geldig te maken. Buslijn LIN gaat twee maal per uur met als bestemming het treinstation in Milaan indien je op doorreis bent.

over milaan
Over Milaan

Milaan is een prachtig mengsel van een oude binnenstad met moderne architectuur. Milaan is een van de leidende modesteden in de wereld en in de winkelcentra vind je de meest chique merken en design, maar ook ontelbare kleine boetiekjes,

Het is de belangrijkste stad in het noorden van Italië. De naam verwijst naar de vestiging in een vlakte. In de stad wonen momenteel 1,3 miljoen mensen, maar in de provincie Milaan, die de agglomeratie omvat komt dat aantal boven de 4 miljoen.

De stad Milaan is ongeveer 600 jaar voor Christus gesticht en was in de Romeinse tijd de hoofdstad van het noordelijk deel van Italië. Bij de val van Rome werd ook Milaan geplunderd door de Hunnen in het jaar 452. In de eeuwen tot de hereniging van Italië werd de stad door diverse volken overheerst. Componist Verdi en automaker Bugatti werden geboren in Milaan evenals politicus Silvio Berlusconi.

Overige informatie
Overige informatie

Er is geen business center op de luchthaven. Er zijn wel 3 VIP lounges met faciliteiten. Deze zijn bedoeld voor leden en je kan er als introducee geen gebruik maken van de faciliteiten.

Voor minder mobiele reizigers is er op de luchthaven een speciale lounge: Sala Amica. Verder is de terminal overal goed bereikbaar en zijn er aangepaste toiletten, telefoons en liften. Reis je per rolstoel dan is het ook noodzakelijk om dit te melden bij de luchtvaartmaatschappij.

In de terminal zijn diverse geldautomaten, 3 wisselkantoren en andere voorzieningen beschikbaar. Verdere informatie kan je bij de algemene informatiebalie krijgen.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...