Praktische informatie over Montpellier Airport

Montpellier is een middelgrote stad in het zuidoosten van Frankrijk. Het is gelegen in stedelijk gebied en heeft ongeveer 250.000 inwoners. Hiervan zijn bijna 50.000 studenten en dat maakt duidelijk dat Montpellier een echte studentenstad is, met ook veel andere vormen van onderwijs. Montpellier heeft een oud stadscentrum met veel smalle straatjes voorzien van een groot aantal kleine winkels en veel mooie panden. Straatartiesten en musici zijn hier vrijwel het hele jaar aanwezig. In hef midden van het centrum vind je Place de l’Oeuf. Dit is het meest gezellige plein in de stad waar de terrasjes uitnodigend zijn voor een hapje en een drankje om je helemaal thuis te voelen door de gezellige sfeer.

Veelgestelde vragen

Montpellier-Mediterranee Airport ligt 7 kilometer ten zuidoosten van Montpellier. Het is qua grootte het 10e vliegveld in Frankrijk. In 1946 werd het vliegveld voor het eerst gebruikt. Op de luchthaven van Montpellier is ook de opleiding voor Franse piloten gevestigd.

Een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland naar het vliegveld van Montpellier duurt ongeveer 2 uur. Als er een tussenstop staat gepland, kun je op het ticket zien welke vliegtijd je moet verwachten.

Het vliegveld Montpellier wordt aangedaan door onder meer KLM en Air France. Vooral prijsvechters vliegen bij voorkeur op Montpellier zoals Ryanair en Transavia. Voor een volledig over van alle maatschappijen die van deze luchthaven gebruik maken kun je kijken op Montpellier-Airport.com.

Er zijn in totaal 3.000 parkeerplaatsen bij Montpellier Airport. Deze zijn verdeeld over 3 verschillende terreinen. Het meest dichtstbijzijnde terrein ligt op 1 minuut lopen van de terminal, de beide andere terreinen zijn maximaal 5 minuten lopen. P2 is bedoeld om kort te parkeren en voor een uur betaal je € 3,20. Laat je de auto hier 3 weken staan, dan kun je een rekening verwachten van € 313. Op P6 is de minimale parkeertijd een week waarvoor een tarief van € 35 wordt gevraagd. Hier kun je de auto voordelig 3 weken stallen voor € 40. P4 is bedoeld voor middellang parkeren. Een dag kost hier € 15 en voor 3 weken moet je € 92 afrekenen.

Parkeerplaatsen boeken op de luchthaven van Montpellier kun je eenvoudig doen bij Parclick.

Met een taxi of een huurauto ben je binnen een kwartier in het centrum van Montpellier. Het is ook mogelijk om met openbaar vervoer naar de stad te reizen. Er is een airportshuttle die je in 20 minuten naar het station in Montpellier brengt. Hier kun je doorreizen naar andere steden in de omgeving. Het station is op loopafstand van het centrum van Montpellier.

Op Montpellier-Airport.com en andere sites kun je alle vertrek- en aankomsttijden op Montpellier Airport vinden. Online word je hier ook geïnformeerd over vertragingen en annuleringen.

Op Montpellier Airport is roken verboden met uitzondering van de plaatsen waarop staat aangegeven dat u hier uw sigaret mag opsteken.

Montpellier Airport is een redelijke kleine luchthaven en het winkelaanbod is er beperkt. Vooral souvenirs en lokale producten worden op het vliegveld aangeboden. Er is ook een kleine duty-free shop voor je belastingvrije aankopen. Na de veiligheidscontrole is het aanbod aan winkels praktisch nihil. Hou hier dus rekening mee als je nog aankopen wilt doen op het vliegveld.

Het aanbod aan restaurants en bars op vliegveld Montpellier is beperkt. Vrijwel alle horeca bevindt zich voor de douane. Indien je wat wilt eten of drinken op het vliegveld, moet je dat doen voor de veiligheidscontrole.

Informatie over het vliegveld van Montpellier

vliegtickets Montpellier Airport
Vliegtickets zoeken naar Montpellier

Op zoek naar vliegtickets naar Montpellier? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Montpellier te gaan!

auto huren Montpellier Airport
Auto huren op Montpellier Airport

Er zijn 8 aanbieders van huurauto’s op Airport Montpellier, waaronder Avis, Budget en Hertz. Alle huurauto’s staan klaar op parkeerplaats P1. Het valt aan te bevelen om online een huurauto te regelen, zodat er een auto beschikbaar is die aan jouw wensen voldoet. Bovendien kun je dan de meest voordelige optie kiezen. Het huren van een auto op Montpellier Airport kun je het beste voordelig doen via EasyTerra.

hotels Montpellier Airport
Hotels vlakbij Montpellier Airport

Er is geen hotel gevestigd op of in de directe nabijheid van Airport Montpellier. In de stad is er een ruim aanbod aan accommodaties. Meer informatie over voorzieningen, prijzen en beschikbaarheid kun je online vinden. De site Booking.com geeft alle bijzonderheden van de aanwezige hotels en heeft ook vaak speciale aanbiedingen.

taxi Montpellier Airport
Taxikosten & reserveren

Een luchthaventaxi op Montpellier Airport is niet extreem duur als je met meerdere personen reist. Een taxirit van het vliegveld naar het centrum van de stad duurt ongeveer een kwartier en kost gemiddeld € 30. De meest snelle manier om in Nîmes of Béziers te komen, is een taxi. Echter moet je er dan wel rekening mee houden dat er bijzondere tarieven gelden in de nacht en op zon- en feestdagen. Een taxirit naar beide steden kost op normale dagen ongeveer € 105, maar het hoge tarief kan oplopen tot het dubbele. Reserveer bij voorkeur online al een taxi. Op die manier weet je zeker dat er vervoer beschikbaar is en is de prijs vastgelegd. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Montpellier Airport
Openbaar vervoer

De airportshuttle op Airport Montpellier brengt je binnen 20 minuten naar Place de l’Europe. Vanaf hier is het ongeveer 15 minuten lopen naar het centrum van de stad. Montpellier heeft ook een tramlijn. De bushalte is direct buiten de terminal gelegen. De Airport Shuttle rijdt slechts één keer per uur, met uitzondering van vrijdag, waarop de bus ieder halfuur rijdt. Bij de buschauffeur kun je een kaartje kopen voor de bus, eventueel gecombineerd met een ticket voor de tram. Vanaf het centraal station bij Place de l’Europe kun je per trein alle steden in de omgeving bereiken.

overige informatie Montpellier Airport
Overige informatie

  • Er is geen mogelijkheid om bagage te stallen op Montpellier Airport.
  • Voor zakelijke reizigers heeft het vliegveld goede voorzieningen. Er zijn diverse vergaderruimten voor kleine en grote groepen, die zijn voorzien van wifi, faciliteiten voor videoconferenties en catering. Neen hiervoor contact op met het algemene nummer.
  • Airport Montpellier is goed toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn. Er zijn aangepaste toiletten en liften. Voor rolstoelgebruikers zijn er rolstoelhellingen waardoor je overal in de terminal kunt komen. Op alle parkeerplaatsen zijn er plaatsen gereserveerd voor gehandicapten.
  • In geval van nood of voor verdere informatie kun je je melden bij de algemene informatiebalie.

informatie

Informatie over Montpellier Airport

  • Adres: CS 10001 Mauguio Cedex, 34137, Frankrijk
  • IATA-luchthavencode: MPL
  • Aantal passagiers: 1.849.410

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...