Praktische informatie over München Airport

De officiële naam van de luchthaven van München is Franz Josef Strauss Flughafen. Het is een moderne luchthaven die in 1992 is geopend omdat de capaciteit van het oude vliegveld niet meer voldoende was. Airport München is de tweede luchthaven in Duitsland wat grootte betreft. Jaarlijks komen er meer dan 35 miljoen reizigers op dit vliegveld. Lufthansa heeft ook op deze luchthaven haar thuisbasis.

Veelgestelde vragen

Airport München ligt op 28 kilometer ten noordoosten van de stad. Het vliegveld is goed bereikbaar via de A92. Vanaf het noorden moet je afslag 7 nemen en vanuit het zuiden afslag 6 om direct op het vliegveld te komen.

De vliegtijd naar München Airport vanaf een Nederlandse luchthaven is ongeveer 1 1/2 uur. In het algemeen zijn er slechts rechtstreekse vluchten naar deze bestemming. Op je ticket kan je de exacte vluchttijd vinden.

Alle grote luchtvaartmaatschappijen vliegen ook op de luchthaven van München. Voor reizigers uit het zuiden van Duitsland is dit vliegveld ook het meest gebruikelijke vetrekpunt voor een vakantie naar Zuid-Europa. Alle prijsvechters hebben München dan ook als bestemming. Een overzicht van alle maatschappijen die op deze luchthaven vliegen vind je op munich-airport.com.

Er zijn een groot aantal parkeerplaatsen aanwezig bij het vliegveld, zowel voor lang als kort parkeren. De goedkoopste mogelijkheid is op P41, P80 en de parkeergarage P81. Hier betaal je € 2 per uur, € 20 per dag en € 133 voor drie weken. Voor de andere parkeermogelijkheden zijn de respectievelijke tarieven: € 5 per uur, € 33 per dag en € 305 per 3 weken.

Parkeerplaatsen vooraf vastleggen op de luchthaven van München kan via Parlick.

De afstand tussen het vliegveld en het centrum van de stad is ongeveer 28 kilometer en met een taxi of huurauto doe je daar ongeveer een half uur over. Er zijn ook twee verbindingen per spoor naar het centrum van de stad. De S-Bahn rijdt zowel via het westen als het oosten naar het centraal station München. De reistijd is in beide gevallen ongeveer 45 minuten.

Alle vertrektijden en aankomsttijden op Airport München vind je op vluchttijden.com. Ook actuele informatie over vertragingen en annuleringen worden hier vermeld.

Het is niet toegestaan om te roken op het vliegveld van München. Slechts in de rookzones die duidelijk staan aangegeven met borden mag je een sigaret aansteken.

Airport München is een grote luchthaven en het aantal winkels hier overschrijdt de 100. Behalve tax-free artikelen kun je hier naar hartenlust shoppen en de keuze doet niet onder voor een winkelcentrum in de stad zelf. Het winkelgebied is tussen de twee terminals gelegen (MAC- gebied).

Ook wat bars en restaurants betreft heb je een ruime keuze op de luchthaven van München. Er zijn meer dan 40 horecagelegenheden in het MAC-gebied. Hier kan je zowel terecht voor warme als koude drankjes. Ontbijt, lunch en diner is mogelijk zowel in de vorm van fastfood aks a la carte.

Informatie over het vliegveld van München

vliegtickets Munchen Airport
Vliegtickets zoeken naar München

Op zoek naar vliegtickets naar München Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor München te gaan!

auto huren op Munchen Airport
Auto huren op München Airport

Er zijn 11 autoverhuurbedrijven gevestigd in het MAC op het vliegveld van München, waaronder Budget, Europcar en Thrifty. Een huurauto online reserveren geeft je zekerheid over het feit dat er passend vervoer klaar staat bij je aankomst. Ook kan je op deze manier op een eenvoudige manier de prijzen en voorwaarden vergelijken en de beste keuze maken.

Het huren van een auto op München Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotels Munchen Airport
Hotels vlakbij München Airport

Er is Kempinski-hotel op het luchthaventerrein dat beschikt over 389 kamers. Ook in de nabije omgeving en in München is voldoende accommodatie voor reizigers aanwezig. Informatie over de hotels vind je onder meer op Booking.com. Hier kan je ook direct boeken nadat je de beschikbaarheid hebt gecontroleerd. Bij frequente boekingen krijg je korting en er zijn ook regelmatig speciale aanbiedingen.

taxi Munchen Airport
Taxikosten & reserveren

Een taxirit het centrum van München duurt ongeveer een halfuur en kost gemiddeld tussen de € 60 en € 70. De taxi’s staan geparkeerd bij de uitgang van terminal 1. Online een taxi huren betekent zekerheid bij aankomst en met betrekking tot de prijs. Een taxi boeken kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Munchen Airport
Openbaar vervoer

Het treinstation op het vliegveld is duidelijk aangegeven met borden. Er zijn twee lijnen om met de S-Bahn op het centraal station van München te geraken. De ritduur is in beide gevallen ongeveer 45 minuten. Tickets kan je bij de automaten in de terminals kopen. Overdag vertrekt er iedere 10 minuten een trein richting de stad. Tijdens de grote beurzen rijden er vaak shuttles van het vliegveld naar de Messe. Check dit ter plaatse. Met het standaard openbaar vervoer moet je dure keer overstappen om het beursterrein te bereiken en ben je een uur onderweg.

over Munchen
Over München

München is de hoofdstad van Beieren en er wonen momenteel ongeveer 1,5 miljoen mensen. Het is daarmee de 3e stad van Duitsland. München is in 1158 gesticht door Hertog Hendrik de Leeuw. Na de Eerste Wereldoorlog was de stad het toneel van botsingen tussen extreemrechts en extreemlinks. In München werd de NSDAP groot onder de leiding van Adolf Hitler. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gehele historische centrum platgegooid. Dit is later in de ouder luister hersteld en vormt weer een toeristische trekpleister. De Olympische Spelen die in 1972 plaatsvonden in de stad zullen altijd herinnerd worden door de gijzeling en latere dood van een aantal Israëlische sporters.

overige informatie
Overige informatie

  • In het centrale winkelgebied (MAC) zijn ook bagage kluizen beschikbaar. Er zijn kruiers die je kan herkennen aan hun groene uniform.
  • Hier zijn ook vele voorzieningen voor zakelijke reizigers. Het zakelijke servicecentrum heeft de naam Municon. Regelmatige vinden hier grote evenementen plaats. Er zijn 35 vergaderruimtes te huur voor kleine en grote groepen, voorzien van faciliteiten.
  • De het vliegveld van München is uitstekend toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Er zijn aangepaste liften, toiletten en telefoons. Ook parkeerplaatsen voor gehandicapten zijn op aanvraag beschikbaar. Vergeet niet je luchtvaartmaatschappij te informeren als je met een rolstoel reist.
  • Op Airport München is overal gratis wifi beschikbaar.

informatie

Informatie over München Airport

  • Adres: Nordallee 25, 85356 München, Duitsland
  • IATA-luchthavencode: MUC
  • Vliegtuigbewegingen: 413.469
  • Aantal passagiers: 46.253.623

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...