Goedkoop en makkelijk je auto huren op München Airport

Vlieg jij binnenkort naar München in Beieren, Zuid-Duitsland, vergeet dan zeker niet om een auto te huren vanaf München Airport. Met een huurauto reis je namelijk eenvoudig van het vliegveld naar de stad, maar kun je ook de bergen en meren in de omgeving verkennen. Het handigste is om je auto te reserveren voordat je vertrekt, zodat je hem alleen nog hoeft op te halen als je op het vliegveld van München aankomt. Bovendien ben je zo verzekerd van de beste deal en bespaar je ook nog eens tijd. Jouw vakantie kan namelijk beginnen zodra je het vliegtuig uitstapt.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf München Airport


Verhuurmaatschappijen op het vliegveld

München is de derde stad van Duitsland en heeft een grote luchthaven. Vrijwel alle grote maatschappijen voor autohuur zijn dan ook vertegenwoordigd op München Airport, waaronder Hertz, Avis en Goldcar. De balies van de verhuurmaatschappijen zitten in terminal 2 en met bordjes “car rental” wordt de looproute aangegeven. Nadat je vlucht is aangekomen hoef je dus enkel nog maar je bagage op te halen en je te begeven naar de verhuurbalies. Nadat je daar de laatste formaliteiten hebt geregeld kan je reis meteen beginnen.

Je auto eenvoudig reserveren vanuit je luie stoel

Bij vergelijkingssite zoals Autoeurope en EasyTerra kun je eenvoudig je huurauto op München Airport reserveren. In slechts één zoekopdracht krijg je een compleet overzicht te zien van alle verhuurmaatschappijen, het type auto en natuurlijk de prijzen. Ook eventuele extra’s, zoals een autostoeltje voor kleine kinderen of een ski-rack kun je eenvoudig bijboeken. Boek je voor je vertrekt je auto, dan ben je dus verzekerd van de beste prijs, bespaar je tijd en weet je zeker dat je geboekte extra’s voor je klaar staan.

Praktische zaken bij autoverhuur

Om een auto te huren heb je een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart) nodig en beschik je over een geldig rijbewijs. Autoverhuurders vragen daarnaast als borg ook altijd naar een creditcard die op naam staat van de hoofdbestuurder. Wil je zorgeloos genieten van je vakantie, sluit dan een goede verzekering af. Met de zogenaamde Worry-Free verzekering van EasyTerra ben je verzekerd voor eventuele schades en is je eigen risico gedekt of zelfs afgekocht. Het is dus niet meer nodig om ter plaatse nog aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Autoroute langs bergen, meren en kastelen

Een mooie roadtrip die je vanuit München kunt maken, voert langs het meer Starnberger See. Aan de oevers van dit meer staan diverse kastelen die je kunt bezoeken, waaronder Schloss Possenhofen en Schloss Seeseiten aan de westoevers van het meer en Schloss Seeburg aan de oostzijde van het meer. Daarnaast kun je aan de bosrijke oevers genieten van een momentje rust, een wandeling of een picknick. Vervolg daarna je weg naar Garmisch Partenkirchen, een rustiek plaatsje aan de Zugspitze, die met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland is. In de wintermaanden kun je in dit gebied diverse wintersporten beoefenen, terwijl je in de zomermaanden door de bloeiende alpenweiden wandelt.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...