Praktische informatie over Münster Airport

Het vliegveld van Münster is in 1957 geopend en ligt op ongeveer 28 kilometer ten noorden van de stad. De luchthaven staat qua grootte op de 17e plaats in Duitsland. Het aantal passagiers bedraagt jaarlijks ongeveer 2 miljoen. Behalve regionale gebruikers maken ook veel Nederlanders gebruik van deze luchthaven. Vanuit de grensstreek is deze beter bereikbaar dan bijvoorbeeld Schiphol. De IATA code van Flughafen Münster is FMO.

Veelgestelde vragen

De luchthaven FMO Münster ligt bij de gemeente Greven op de grens van Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. Zowel Münster als Osnabrück dat op 35 kilometer van het vliegveld ligt zijn goed bereikbaar op de weg. Ook met openbaar vervoer zijn beide steden snel te bereiken. Er is echter geen treinstation beschikbaar.

Vanaf een Nederlandse luchthaven is de vliegtijd naar FMO airport minder dan 2 uur. Vrijwel alle vluchten zijn rechtstreeks.

De belangrijkste gebruiker van de luchthaven is Lufthansa voornamelijk voor regionale vluchten. Er vertrekken hier in de vakantieperiode echter ook een groot aantal chartervluchten naar Zuid-Europa. Onder Corendon en SunExpress gebruiken het vliegveld hiervoor. Op fmo.de kan je een overzicht vinden van alle luchtvaartmaatschappijen die op Münster vliegen.

Er zijn diverse parkeermogelijkheden bij het vliegveld van Münster. Deze moet je via de officiële website vooraf reserveren. Betaling voor parkeren is alleen mogelijk via een creditcard. Voor vakantiegangers die de auto langere tijd laten staan is P6 het meest voordelig. Hier betaal je een minimum tarief van € 29 voor een week. Twee weken kost €43 en drie weken € 57. De andere plaatsen zijn duurder. Dat varieert van € 15 tot € 25 per dag, € 39 tot €175 per week of € 67 tot €525 voor 3 weken.

De rit naar het centrum van Münster vanaf het vliegveld duurt ongeveer 25 minuten. In de spits kunnen vertragingen voorkomen door files. Met de bus is de reistijd ongeveer 35 minuten.

Alle aankomst- en vertrektijden van Airport Münster kan je vinden op vluchttijden.com. Vertragingen en annuleringen worden hier ook aangegeven.

Op de luchthaven van Münster is roken overal verboden. Slechts waar is aangegeven door borden dat er sprake is van een rookzone mag je een sigaret opsteken. De controle op roken is in Duitsland streng.

Er zijn een aantal winkels op de luchthaven gevestigd, waaronder taxfree shops. Er is voor supermarkt voor dagelijkse boodschappen beschikbaar.

Er zijn een aantal restaurants op het relatief kleine vliegveld aanwezig. Hier kan je zowel fastfood als regionale en wereldgerechten nuttigen.

Informatie over het vliegveld van Münster

vliegtickets Munster airport
Vliegtickets zoeken naar Münster

Er zijn veel maatschappijen die vluchten organiseren naar luchthaven Münster. Ook een aantal prijsvechters maakt regelmatig gebruik van dit vliegveld. Het loont dan ook de moeite om online de prijzen van vliegtickets te vergelijken. De voorwaarden voor bagage kunnen ook zeer verschillend zijn en moet je zeker ook bekijken. Er is geen tijdverschil met Nederland.

auto huren munster airport
Auto huren op Münster Airport

Er zijn een zestal autoverhuurbedrijven die een balie hebben op de luchthaven. Maar je kan bij meerdere ondernemingen een auto huren indien je deze online reserveert. Dat heeft tevens als voordeel dat je prijzen en voorwaarden goed kan vergelijken. Alle huurauto’s staan in de parkeergarage van Parkhaus A.

Een huurauto vinden doe je eenvoudig via de vergelijker van EasyTerra.

Hotel Munster aiport
Hotels vlakbij Münster Airport

Er is geen hotel op het vliegveld gevestigd maar er zijn diverse hotels in de nabije omgeving aanwezig. Check hiervoor Booking.com. Alle hotels in Münster en omgeving staan hier beschreven. De beschikbaarheid en prijzen zijn actueel en je kan direct boeken. Er zijn dagelijks aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten. In het algemeen hoef je pas in het hotel af te rekenen.

taxi munster airport
Taxikosten & reserveren

Een betrouwbare en goede taxi reserveer je online. Je betaalt voor een taxirit naar Münster ongeveer € 35 en bent dan 25 minuten onderweg. Een rit naar vliegveld Osnabrück duurt circa 35 minuten en daar betaal je gemiddeld € 45 voor.

openbaar vervoer Munster
Openbaar vervoer

Overdag kun je met de Regiobus naar het centrum van Münster, de busrit duurt ongeveer 40 minuten. Er is ook een SchnellBus die er 28 minuten over doet. In de vroege ochtenduren en in de avond is er geen sneldienst en gaat alle vervoer via lijn D50. Tickets kan je online kopen maar ook bij de kaartjesautomaat in de terminal. Een ticket in de bus kost meer en moet met gepast geld worden betaald.

over Munster
Over Münster

Münster ligt in Noordrijn-Westfalen en is de hoofdstad van het district Münster. Momenteel wonen er zo’n 300.00o mensen. Münster heeft een van de oudste universiteiten in Duitsland.

De naam Münster verwijst naar het Latijnse woord voor klooster. Het bisdom Münster werd opgericht door Karel de Grote en de eerste bisschop van de stad was Liudger. In de middeleeuwen maakte Münster deel uit van de machtige Hanze. Dit verbond van handelssteden had leden in een groot deel van Noord- en Oost- Europa en beheerste de handel op de Oostzee. De oude binnenstad van Münster toont nog de rijkdom en macht uit die tijd. De vrede van Münster in 1648 zorgde voor een onafhankelijk bisdom dat ook grotendeels rooms-katholiek bleef.

In de Tweede Wereldoorlog was Münster een van de Duitse steden die vrijwel volledig werd verwoest door bombardementen van de geallieerden. Maar inmiddels kan je de glorie van de stad weer bekijken omdat deze in oude stijl werd herbouwd.

Münster heeft een aantal mooie stadsparken. Het mooiste is wellicht die aan de Aasee. Deze plas wordt gevoed door de Münstersche Aa. In de zomer is dit de meest geliefde toevluchtsoord voor jong en oud. Münster staat overigens ook bekend om het grote aantal fietsers. Het terreinen is vlak en er zijn goede fietspaden.

Overige informatie
Overige informatie

Op de luchthaven van Münster zijn er beperkte zakelijke faciliteiten in een business center, Hiertoe kan je contact opnemen met de algemene informatiebalie. De terminal is goed bereikbaar voor minder mobiele passagiers. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons. Reis je met een rolstoel neem dan altijd contact op met de luchtvaartmaatschappij.

In de terminal zijn geldautomaten en een bankkantoor.

informatie

Informatie over Münster Airport

  • Adres: Airportallee 1, 48268 Greven, Duitsland
  • IATA-luchthavencode: FMO
  • Aantal passagiers: 1.034.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...