Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op Murcia Airport, Región de Murcia International Airport, geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Murcia Airport

Inmiddels is Murcia Airport van een klein regionaal vliegveld uitgegroeid tot het belangrijkste vliegveld in de regio Murcia. In 1995 bedroeg het aantal passagiers hier minder dan 100.000, daarna liep het aantal op tot boven de 2 miljoen. De nieuwe luchthaven is lang omstreden geweest vanwege de kosten. Maar omdat de vele vliegtuigen nu niet meer dichtbij de mooie stranden in het gebied hoeven te landen, hebben de meeste bewoners zich ermee verzoend.

Waar ligt het vliegveld van Murcia, Murcia-San Javier?

Airport Murcia ligt op 28 kilometer van het centrum van Murcia en dat duurt met een huurauto of taxi ongeveer 30 minuten. De tweede grote stad in de omgeving is Cartagena op 37 kilometer van de Luchthaven Murcia, een rit van 35 minuten. Er zijn ook buslijnen die vliegveld Murcia met beide steden verbinden.

Over Murcia

Murcia ligt in het zuidoosten van Spanje en is de 7e stad van het land. Er wonen momenteel ongeveer 500.000 mensen. Murcia is de hoofdstad van de gelijknamige regio. Net zoals vele andere steden in Spanje is Murcia gesticht door de Moorse veroveraars in de 9e eeuw. Nadat de Moren werden verjaagd vestigde koning Alfons X van Castilië zich hier in de 13e eeuw en kreeg Murcia vele privileges. In de 15e eeuw bereikte de stad haar hoogtepunt met het aanleggen van een irrigatiesysteem. Door de roemrijke geschiedenis heeft Murcia vele bezienswaardigheden. De stad staat ook vandaag de dag nog bekend om de prachtige boomgaarden. De meeste bezoekers komen echter naar deze regio voor de zon, het strand en de zee. De kust bij Murcia is een van de meest populaire toeristenbestemmingen geworden. Het milde klimaat en de vele zonuren dragen hieraan bij.

Adres: Avenida de España 101 30154 Valladolises y Lo Jurado, 30154 Murcia, Spanje

IATA-luchthavencode: RMU

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Murcia Airport

De meeste reizigers komen naar Murcia voor zon, strand en zee. De budgetmaatschappijen, zoals Ryanair en easyJet maken dan ook veelvuldig gebruik van Luchthaven Murcia voor hun charters. Ook veel binnenlandse vluchten hebben Murcia als bestemming. Een overzicht van alle maatschappijen die gebruik maken van Airport Murcia staat vermeld op Aena.es.

Vliegtijd naar Murcia Airport

Vanaf een vliegveld in Nederland moet je voor een rechtstreekse vlucht naar de luchthaven van Murcia rekenen op ongeveer 2,5 uur. Indien er een tussenstop wordt gemaakt kan je de informatie over de duur van de vlucht op je ticket checken.

Reistijd naar centrum vanaf Murcia Airport

Met een taxi of huurauto duurt de rit naar het centrum van Murcia ongeveer 30 minuten. Als je kiest voor Cartagena moet je rekenen op 35 minuten. Naar beide steden gaat ook een bus, de reistijden naar het centrum bedraagt resp. 40 en 55 minuten.

Vertrektijden en aankomsttijden

Vertrektijden en aankomsttijden op Airport Murcia staan vermeld op Aena.es. Ook informatie over vertragingen en annuleringen kun je hier vinden.

Roken

Op Airport Murcia geldt een algeheel rookverbod. Slechts op speciale plaatsen zijn rookzones waar je een sigaret mag opsteken.

Winkels op de luchthaven

Er is een beperkt aantal winkels op Murcia Airport, waaronder een taxfreeshop. Verder vind je hier het gebruikelijke assortiment van lokale producten en souvenirs.

Restaurants op de luchthaven

Murcia Airport is vooral ingericht voor vakantiegangers. Bij de winkels vind je een aantal horecagelegenheden waar je een drankje kunt nuttigen en een snack of broodje kunt, kopen.

Bekijk alle vliegvelden van Spanje

Openbaar vervoer

De luchthaven Murcia heeft goede busverbindingen met alle steden in de nabije omgeving. Ook de zonbestemmingen, zoals Los Narejos en San Pedro de Pinatar, hebben een halte. Dat geldt ook voor La Manga, deze lange kuststrook is de laatste jaren een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Spanje geworden. Alle bussen rijden meerdere maken per dag en de vertrektijden zijn aangepast aan de vluchtschema’s van de diverse luchtvaartmaatschappijen. Kaartjes koop je bij de buschauffeur.

Overige informatie

  • Er is geen mogelijkheid om bagage te stallen op Murcia Airport.
  • De faciliteiten voor zakelijke reizigers zijn beperkt. Hiervoor kun je je wenden tot de algemene informatiebalie op het vliegveld of contact opnemen met Aena, dit is de exploitant van Spaanse luchthavens.
  • De moderne luchthaven van Murcia is goed toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons. Reis je met een rolstoel, neem dan altijd contact op met je luchtvaartmaatschappij.

Vliegtickets Murcia Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Murcia Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Murcia te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Murcia Airport

Hotels vlakbij het vliegveld van Murcia

Er zijn geen hotels op de luchthaven aanwezig. Op enkele kilometers van het vliegveld van Murcia zijn er echter diverse hotels aanwezig. Informatie over alle hotels in de regio Murcia kan je onder meer vinden op Booking.com. Deze site vermeldt alle bijzonderheden over de accommodatie en beschikbaarheid. Er zijn ook vaak aanbiedingen en kortingen voor hotelgasten die regelmatig een boeking via de site doen.

Bekijk hieronder hotels nabij Murcia Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren op de luchthaven van Murcia

Veel toeristen huren een auto op Airport Murcia. Er zijn momenteel 3 autoverhuurbedrijven: Goldcar, Europcar en Firefly. Natuurlijk is het verstandig om het huren van een auto online te regelen. Dan kan je de tarieven vergelijken en profiteren van aanbiedingen. Bovendien ben je dan ook zeker van het feit dat er een auto beschikbaar voor je is bij aankomst die voldoet aan jouw wensen. Het huren van een auto op Murcia Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Taxikosten Murcia Airport

Een taxi kun je het beste ook online reserveren zodat je zeker bent dat er vervoer voor je klaar staat op het moment dat je aankomt op Murcia Airport. Er is een vast tarief vanaf het vliegveld naar het centrum van Murcia. Momenteel bedraagt dit € 29 en duurt de rit ongeveer 30 minuten. Voor een taxi naar Cartagena of La Manga moet je rekenen op een prijs van gemiddeld € 45 en € 70. Check voor je instapt nog altijd even de prijs. Dit kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

Parkeren vliegveld Murcia

Parkeren op Murcia Airport kan voor de terminal gebeuren. Er zijn hier 1.100 plaatsen die alle overdekt zijn. Als je volledige zekerheid wilt over een plekje valt het aan te bevelen om online te reserveren. De parkeergarage ligt op loopafstand en is zowel bedoeld voor kort als lang parkeren. Voor een uur moet je € 1,82 betalen, het dag tarief bedraagt € 9,70. Voor langere periodes zijn de prijzen als volgt: voor 1 week betaal je € 62,20 en 3 weken kost € 171,40.

Een parkeerplek boeken op de luchthaven van Murcia doe je eenvoudig via Parclick.

Beoordeel dit vliegveld