Praktische informatie over Napels Airport

Napels is een echte havenstad en de derde stad in Italië. De stad heeft een eigen cultuur en het Napolitaans wijkt zoveel af van het standaard Italiaans dat men over een aparte taal zou kunnen spreken. Napels wordt gedomineerd door de vulkaan Vesuvius die zich ten oosten van de stad bevindt. Aan de voet van de vulkaan liggen de beroemde resten van de steden Pompeï en Herculaneum. Voor een bezoeker uit de lage landen is de stad beslist heuvelachtig te noemen. Bij het wandelen is dat beslist iets om rekening mee te houden.

Veelgestelde vragen

Luchthaven Napels ligt aan de rand van Napels, in het noordoosten. Er zijn twee terminals die op loopafstand van elkaar liggen. Terminal 2 wordt uitsluitend gebruikt voor chartervluchten. De officiële naam is Ugo Niutta. In 2017 bezochten meer dan 8,5 miljoen reizigers het vliegveld, daarmee was Napels Airport nummer 6 wat grootte betreft in Italië. Het vliegveld Napels wordt ook gebruikt door de Italiaanse en Amerikaanse luchtmacht.

Vanuit Nederland zijn er iedere dag meerdere vluchten richting Napels. Bij een rechtstreekse vlucht is de vliegtijd net iets minder dan 2 1/2 uur. Indien er een tussenstop plaatsvindt kun je op je ticket zien hoe lang je naar verwachting onderweg zal zijn.

Luchthaven Napels wordt bezocht door alle grote Europese luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa en KLM. Ook de meeste budgetmaatschappijen zoals Ryanair en easyJet vliegen op Napels Airport. Een lijst met alle luchtvaartmaatschappijen die gebruikmaken van het vliegveld vind je op aeroportodinapoli.it.

Net zoals op de meeste Italiaanse luchthavens zijn er op Napels Airport mogelijkheden tot kort (sosta breve) en lang parkeren (sosta lunga). Er zijn zes parkeerplaatsen, waaronder Comfort, waar je de auto overdekt kunt stallen. Op de Low Cost parkeerplaats kun je ook voor langere tijd voordelig je auto kwijt. Voor 1 dag kost een plaats hier € 19, maar voor 3 weken ben je in totaal € 171 kwijt. De duurdere parkeerterreinen, die dichter bij de terminal kennen duidelijk hogere tarieven. Als je hier de auto 3 weken laat staan, moet je ongeveer € 756 afrekenen.

Voor het reserveren van parkeerplaatsen op de luchthaven van Napels of in Napels zelf kijk je het best op Parclick.

Omdat het vliegveld zich net buiten de rand van de stad bevindt is de afstand tussen Airport Napels en het centrum van deze drukke stad minder dan 10 kilometer. Met een huurauto of taxi ben je in het algemeen binnen een kwartier in het oude centrum. Hou echter wel rekening met het soms extreem drukke verkeer in de stad. Er is ook een busverbinding die je naar het centraal station in Napels brengt. Zonder oponthoud door files duurt deze rit ongeveer 20 minuten.

Op aeroportodinapoli.it kun je de vertrek- en aankomsttijden op vliegveld Napels volgen. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden en aankomsttijden te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Roken is op Airport Napels alleen toegestaan op plaatsen waar dat uitdrukkelijk is aangegeven, verder is het vliegveld een no-smoking area.

Er is een redelijk aanbod aan winkels op Napels Airport. Hier worden vooral lokale producten, zoals kaas, wijn en olijfolie verkocht. Uiteraard kun je hier ook souvenirs kopen en is er een duty-free shop.

Op het vliegveld is een zelfbedieningsrestaurant aanwezig en voor een snelle snack kun je uit meerdere horecagelegenheden kiezen, waaronder een Burger King. Voor een drankje is er een gezellig café beschikbaar.

Informatie over het vliegveld van Napels

vliegtickets Napels Airport
Vliegtickets zoeken naar Napels

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Napels? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Napels te gaan!

auto huren Napels Airport
Auto huren op Napels Airport

Op luchthaven Napels bieden 10 autoverhuurbedrijven hun diensten aan, zoals Avis, Hertz en Sicily-by-car. Via een vergelijkingssite kun je op zoek gaan naar de huurauto die het beste past bij jouw behoefte aan vervoer. Hou rekening met het feit dat Napels een van de steden in Italië is waar het verkeer bijzonder druk kan zijn. Ook zijn de opvattingen van Italiaanse weggebruikers over verkeersregels vaak erg losjes. Het gebruik van een auto in het drukke centrum van de stad vraagt om ervaring en zelfvertrouwen achter het stuur. Het huren van een auto op Napels Airport kun je het beste voordelig doen via EasyTerra.

hotel Napels Airport
Hotels vlakbij Napels Airport

Op Napels Airport is geen hotel aanwezig, maar in de directe omgeving is accommodatie beschikbaar, bijvoorbeeld in het Charming International Hotel of het Millennium Hotel. Op twee kilometer van de luchthaven is het Holiday Inn Napoli gevestigd. De stad Napels beschikt over een groot aantal hotels. Via een vergelijkingssite zoals Booking.com kun je een keuze maken uit het ruime aanbod in deze wereldstad.

taxi Napels Airport
Taxikosten & reserveren

Een taxirit van Napels Airport naar het centrum van de stad duurt ongeveer een kwartier, als er geen oponthoud is door files. De gemiddelde ritprijs bedraagt ongeveer € 20. Het is aan te bevelen om via internet een taxi te reserveren. Op deze manier heb je zekerheid wat betreft de beschikbaarheid en de ritprijs. Het is verstandig om voordat je instapt nog even de prijs te laten bevestigen om misverstanden te voorkomen. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Napels Airport
Openbaar vervoer

Vanaf Napels Luchthaven kun je met de bus naar het centrum van Napels reizen. Ieder uur gaan er 3 tot 4 bussen richting Napels. Je kunt bij drie verschillende haltes uitstappen. De eerste is het centraal station, daarna volgen twee stops bij de haven. De reistijd naar het station in ongeveer 20 minuten, de haven duurt 10 minuten langer. De tickets kun je bij de buschauffeur kopen. Voor de terugreis is dit ook mogelijk bij de Sun Stores in de stad. Wil je zeker zijn van een zitplaats, dan kun je online plaatsen bestellen bij Alibus.

overige informatie Napels Airport
Overige informatie

  • Er is geen mogelijkheid om bagage op te slaan op het vliegveld.
  • Voor zakelijke reizigers is er een business en congrescentrum beschikbaar op de eerste verdieping van terminal 1. Informatie hierover kun je krijgen via het algemene nummer. Businessclass reizigers kunnen terecht in 2 VIP-lounges. Airport Napels is uitstekend aangepast voor gehandicapte reizigers.
  • Er zijn speciale voorzieningen op toiletten en in liften. Door toepassing van rolstoelhellingen zijn alle delen van de luchthaven goed bereikbaar.
  • Op Napels Airport zijn geldautomaten aanwezig, er zijn ook meerdere banken en een geldwisselkantoor.
  • Voor noodgevallen en verdere informatie kun je je wenden tot de algemene balie.

informatie

Informatie over Napels Airport

  • Adres: Viale F. Ruffo di Calabria, 80144 Napoli NA, Italië
  • IATA-luchthavencode: NAP
  • Vliegtuigbewegingen: 79.722
  • Aantal passagiers: 9.932.029

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...