Praktische informatie over New York JFK Airport

New York, een droomlocatie voor iedereen. De meest gangbare manier om te reizen naar New York is ongetwijfeld per vliegtuig. Het vliegveld J.F. Kennedy is perfect!

New York kent drie luchthavens: J.F. Kennedy International Airport, LaGuardia Airport en Newark Liberty International Airport, maar er is geen twijfel dat J.F. Kennedy airport de grootste en meest bekende is van New York. Van hieruit stijgen dagelijks meerdere vluchten op naar verschillende locaties over de hele wereld, dus de meeste internationale vluchten komen hier aan. Ik vertel je graag alles wat je moet weten over dit vliegveld!

Veelgestelde vragen

J.F. Kennedy ligt op een boogscheut van Manhattan, slechts 24 km rijden en je bent er! Het eenvoudigste om Manhattan snel te bereiken is per AirTrain. Deze trein stopt aan verschillende haltes over het vliegveld en doet ook Manhattan aan.

De vliegtijden variëren natuurlijk van locatie tot locatie, maar als we bijvoorbeeld kijk wat de vliegtijd is van bijvoorbeeld Schiphol in Nederland naar vliegveld J.F. Kennedy Airport, dan mag je rekenen op ongeveer 8 uur vliegen. Wanneer je vliegt vanuit Eindhoven, zal de vliegtijd ook iets korter zijn.

Aangezien J. F. Kennedy een enorm grote luchthaven is, vliegen de meeste maatschappijen hier wel. Een klein overzicht van de belangrijkste vliegtuigmaatschappijen: Rechtstreekse vluchten vanuit Nederland: Delta, KLM

Andere luchtvaartmaatschappijen: British Airways, Air Europa, Aerolineas Argentinas, Air France, Icelandair, Emirates en nog veel meer.

New York JFK Airport heeft ongeveer 17.000 parkeerplekken. Aangezien het een onwijs druk vliegveld is, is het aan te raden om tijdig een parkeerkplek te reserveren.

Manhattan ligt slechts 24 km verderop. Met de wagen is dat ongeveer 30 minuten reizen. Neem je de AirTrain, dan kan je rekenen op een reistijd van ongeveer 10 minuten.

Dagelijks vliegen er verschillende vliegtuigen van verschillende maatschappijen van- en naar J. F. Kennedy Airport te New York. Deze kan je eenvoudig volgen via de officiële website van de luchthaven zelf.

Net als in de meeste openbare plaatsen tegenwoordig het geval is, is roken verboden. Het is enkel toegestaan in de daarvoor aangegeven zones buiten de terminals. Binnen de terminals is roken zonder uitzondering verboden.

Zoals gezegd in J. F. Kennedy Airport een grote luchthaven. Het spreekt dan ook voor zich dat je hier diverse winkels kan terugvinden. Gaande van kledingwinkels, parfumeriezaken en krantenzaken tot kiosken en boetieks. Taxfree, dus interessant om de laatste dollars weg te werken!

Maar niet enkel winkels doen hun voordeel met wachtenden reizigers, ook restaurants doen het erg goed. terwijl u wacht kunt u genieten van een maaltijd, een versnapering of een gewone koffie. Het kan allemaal. Hier vindt u bekende zaken zoals Starbucks, Mc Donalds en Panini Express, naast de vele andere faciliteiten!

Informatie over het vliegveld van New York JFK

vliegtickets New York JFK Airport
Vliegtickets zoeken naar New York JFK

Op zoek naar vliegtickets naar Keulen Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Keulen te gaan!

auto huren New York JFK Airport
Auto huren op New York JFK Airport

Er zijn verschillende verhuurmaatschappijen die wagens aanbieden vanop het vliegveld J.F. Kennedy Airport. We raden je aan vooraf even prijzen te vergelijken, daar deze afhankelijk zijn van onder meer economische wijzigingen en andere factoren zoals het tijdstip per jaar. (bijvoorbeeld Kerstmis)

De meest voorkomende verhuurbedrijven zijn natuurlijk aanwezig op dit grote vliegveld, maar instanties zoals EasyTerra Autohuur maken graag een prijsvergelijk voor u op, waarna u bij hen aan een gunstig tarief een wagen kan boeken. Zo kan u zonder veel kosten of problemen New York bezoeken in een handomdraai!

hotel New York JFK Airport
Hotels vlakbij New York JFK Airport

Plan je een langere periode te blijven in New York, dan zal je misschien liever wat meer de rust opzoeken dan in de schaduw van het vliegveld te overnachten, maar voor wie slechts enkele dagen blijft, is het handig om weten waar je hotels vindt die niet te ver reizen zijn van en naar het vliegveld.

Ik geef je hier graag enkele hotels mee:

– Fairfield Inn by Marriott JFK Airport, 5 minuten reizen.

– Best Western JFK Airport, 6 minuten reizen.

– Holiday Inn Express Kennedy Airport, 7 minuten reizen.

taxi New York JFK Airport
Taxikosten & reserveren

De taxi, of ‘yellow cab’, kan je ook eenvoudig naar bijvoorbeeld Manhattan vervoeren.

Dit kost ongeveer $ 52 to $ 57 en $ 7 tot $ 10 fooi. Let op, Tijdens de spits is het niet altijd makkelijk om een taxi aan te houden en een taxi laten komen via een telefoontje is in New York niet mogelijk. Wanneer u moet reizen tijdens de spitsuren, is het verstandiger te reizen met het openbaar vervoer zoals de hoger genoemde AirTrain.

openbaar vervoer New York JFK Airport
Openbaar vervoer

Indien je vanuit het vliegveld naar het centrum van New York, Manhattan of elders wil, kan dit op verschillende manieren. De AirTrain kwam al uitvoerig aan bod, maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Ik denk hierbij aan de yellow cab, de bus, de trein of de (huur)wagen. Al deze faciliteiten hebben een vertrekpunt vanaf het vliegveld zelf en je zal merken dat je in een mum van tijd op je bestemming raakt!

informatie

Informatie over New York JFK Airport

  • Adres: Queens, NY 11430, Verenigde Staten
  • IATA-luchthavencode: JFK
  • Vliegtuigbewegingen: 456.060
  • Aantal passagiers: 62.551.072

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...