Vliegveld New York

Handige informatie over het vliegveld New York in Amerika, ook wel de VS genoemd. Waar ligt JFK Airport? Waar kan je het beste parkeren voor lang en kort en wat zijn de leukste bars en restaurants op de luchthaven? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegveld New York - JFK International Airport

New York, een droomlocatie voor iedereen. De mest gangbare manier om te reizen naar New York is ongetwijfeld per vliegtuig. Het vliegveld J.F. Kennedy is perfect!

New York kent drie luchthavens: J.F. Kennedy International Airport, LaGuardia Airport en Newark Liberty International Airport, maar er is geen twijfel dat J.F. Kennedy airport de grootste en meest bekende is van New York. Van hieruit stijgen dagelijks meerdere vluchten op naar verschillende locaties over de hele wereld, dus de meeste internationale vluchten komen hier aan. Ik vertel je graag alles wat je moet weten over dit vliegveld!

Vliegveld New York informatie

Waar ligt vliegveld J.F.Kennedy?

J.F. Kennedy ligt op een boogscheut van Manhattan, slechts 24 km rijden en je bent er! Het eenvoudigste om Manhattan snel te bereiken is per AirTrain. Deze trein stopt aan verschillende haltes over het vliegveld en doet ook Manhattan aan.

Hotels vlakbij J.F. Kennedy luchthaven

Plan je een langere periode te blijven in New York, dan zal je misschien liever wat meer de rust opzoeken dan in de schaduw van het vliegveld te overnachten, maar voor wie slechts enkele dagen blijft, is het handig om weten waar je hotels vindt die niet te ver reizen zijn van en naar het vliegveld.

Ik geef je hier graag enkele hotels mee:

– Fairfield Inn by Marriott JFK Airport, 5 minuten reizen.

– Best Western JFK Airport, 6 minuten reizen.

– Holiday Inn Express Kennedy Airport, 7 minuten reizen.

Auto huren op J.F. Kennedy Airport

Er zijn verschillende verhuurmaatschappijen die wagens aanbieden vanop het vliegveld J.F. Kennedy Airport. We raden je aan vooraf even prijzen te vergelijken, daar deze afhankelijk zijn van onder meer economische wijzigingen en andere factoren zoals het tijdstip per jaar. (bijvoorbeeld Kerstmis)

De meest voorkomende verhuurbedrijven zijn natuurlijk aanwezig op dit grote vliegveld, maar instanties zoals EasyTerra Autohuur maken graag een prijsvergelijk voor u op, waarna u bij hen aan een gunstig tarief een wagen kan boeken. Zo kan u zonder veel kosten of problemen New York bezoeken in een handomdraai!

Taxi kosten J.F. Kennedy Airport.

De taxi, of ‘yellow cab’, kan je ook eenvoudig naar bijvoorbeeld Manhattan vervoeren.

Dit kost ongeveer $ 52 to $ 57 en $ 7 tot $ 10 fooi. Let op, Tijdens de spits is het niet altijd makkelijk om een taxi aan te houden en een taxi laten komen via een telefoontje is in New York niet mogelijk. Wanneer u moet reizen tijdens de spitsuren, is het verstandiger te reizen met het openbaar vervoer zoals de hoger genoemde AirTrain.

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op J.F. Kennedy Airport.

Aangezien J. F. Kennedy een enorm grote luchthaven is, vliegen de meeste maatschappijen hier wel.

Een klein overzicht van de belangrijkste vliegtuigmaatschappijen:

Rechtstreekse vluchten vanuit Nederland:

Delta, KLM

Andere luchtvaartmaatschappijen:

British Airways, Air Europa, Aerolineas Argentinas, Air France, Icelandair, Emirates en nog veel meer.

Parkeren J. F. Kennedy Airport

Parkeren kan je best op de luchthaven zelf. Net als op de meeste vliegvelden, kan je hier kiezen uit Kiss&fly, kort parkeren en lang parkeren.

De kiss&fly parkeerzone vind je bij Lefferts Boulevard Airtrain Station, vanwaar de Aitrain genomen kan worden naar de terminal.

Voor kort parkeren volg je best de borden naar een van de gekleurde zones. Lang parkeren kan je dan weer makkelijk vooraf boeken zodat je zeker bent van een plekje!

Vliegtijd Amsterdam – New York

De vliegtijden variëren natuurlijk van locatie tot locatie, maar als we bijvoorbeeld kijk wat de vliegtijd is van bijvoorbeeld Schiphol in Nederland naar vliegveld J.F. Kennedy Airport, dan mag je rekenen op ongeveer 8 uur vliegen. Wanneer je vliegt vanuit Eindhoven, zal de vliegtijd ook iets korter zijn.

Reistijd naar het centrum van Manhattan

Manhattan ligt slechts 24 km verderop. Met de wagen is dat ongeveer 30 minuten reizen. Neem je de AirTrain, dan kan je rekenen op een reistijd van ongeveer 10 minuten.

Vertrektijden en aankomsttijden

Dagelijks vliegen er verschillende vliegtuigen van verschillende maatschappijen van- en naar J. F. Kennedy Airport te New York. Deze kan je eenvoudig volgen via de officiële website van de luchthaven zelf.

Roken

Net als in de meeste openbare plaatsen tegenwoordig het geval is, is roken verboden. Het is enkel toegestaan in de daarvoor aangegeven zones buiten de terminals. Binnen de terminals is roken zonder uitzondering verboden.

Winkels op luchthaven J. F. Kennedy Airport

Zoals gezegd in J. F. Kennedy Airport een grote luchthaven. Het spreekt dan ook voor zich dat je hier diverse winkels kan terugvinden. Gaande van kledingwinkels, parfumeriezaken en krantenzaken tot kiosken en boetieks. Taxfree, dus interessant om de laatste dollars weg te werken!

Restaurants

Maar niet enkel winkels doen hun voordeel met wachtenden reizigers, ook restaurants doen het erg goed. terwijl u wacht kunt u genieten van een maaltijd, een versnapering of een gewone koffie. Het kan allemaal. Hier vindt u bekende zaken zoals Starbucks, Mc Donalds en Panini Express, naast de vele andere faciliteiten!

Openbaar vervoer

Indien je vanuit het vliegveld naar het centrum van New York, Manhattan of elders wil, kan dit op verschillende manieren.

De AirTrain kwam al uitvoerig aan bod, maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Ik denk hierbij aan de yellow cab, de bus, de trein of de (huur)wagen.

Al deze faciliteiten hebben een vertrekpunt vanaf het vliegveld zelf en je zal merken dat je in een mum van tijd op je bestemming raakt!

Hiermee heb je nu een schat aan informatie over het vliegveld van New York en we hopen dat deze informatie goed van pas zal komen bij je reis naar New York. The Big Apple heeft tal van bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Geniet van je vlucht naar New York!

Vliegveld New York – John F. Kennedy International Airport – JFK
4.8 sterren (32x)