Praktische informatie over Newark Airport

De officiële naam van het vliegveld is Newark Liberty International Airport met IATA-code EWR. Deze luchthaven bestaat al sinds 1928 maar behoort met circa 40 miljoen bezoekers niet tot de top 10 van drukke vliegvelden in de VS. De JFK-luchthaven is de grootste in regio New York en ligt ongeveer even ver van het centrum van New York. Er zijn 3 terminal op Newark die met de AirTrain zijn verbonden. Ook de parkeerterreinen kan je met dit systeem bereiken.

Veelgestelde vragen

De luchthaven ligt bij Newark een stadje met 30,000 inwoners en op circa 8 kilometer van NewYork. Het centrum van die metropool, Manhattan, is goed bereikbaar. De verkeersdrukte is er altijd enorm,

De vlucht naar de luchthaven van Newark vanaf een Nederlandse luchthaven duurt iets meer dan 7 uur. Hou er rekening mee dat het tijdverschil met New York 6 uur is (vroeger).

Vrijwel alle grote luchtvaartmaatschappijen doen Airport Newark aan. Op newarkairport.com staan alle ondernemingen vermeld die Newark als bestemming hebben.

Via newarkairport.com kan je online zien hoeveel parkeerruimte er nog beschikbaar is en ook parkeerruimte reserveren. Let op dat een aantal parkeerplaatsen slechts 24 uur mogen worden gebruikt en je voor een langere periode op Long Stay moet parkeren. Overdekte parkeerplaatsen kosten meestal rond de $ 8 per uur en voor een dag moet je rekenen op een tarief tussen de $ 30 en $ 40. Meestal betaal je $ 20 extra voor iedere dag dat je de auto verder laat staan.

Hoewel de afstand niet erg groot is en er vele wegen in de buurt van de stad zijn, moet je er op rekenen dat je met de auto 40 minuten onderweg bent naar Manhattan, voornamelijk vanwege het verkeer. Vaak is het openbaar vervoer sneller.

Aankomst- en vertrektijden vind je op vliegtijd.com. Hier worden ook vertragingen en annuleringen op de luchthaven van Newark New York vermeld.

Op vliegvelden in de VS is het niet toegestaan om te roken, behalve in de aangegeven rookzones. De controle op roken waar het niet is toegestaan is streng en de boetes voor overtreding van het verbod hoog.

In alle drie terminal zijn meerdere winkels beschikbaar waaronder taxfree shops. De grootste keuze heb je in terminal C.

Er zijn veel restaurants en (snack)bars op het vliegveld en die vind je in alle terminals. Het grootste aantal is in terminal C gevestigd.

Informatie over het vliegveld van Newark

vliegtickets Newark Airport
Vliegtickets zoeken naar New York

Het is beslist de moeite waard om de prijzen van vliegtickets naar Newark New York te vergelijken. Vooral in het hoogseizoen kunnen de prijsverschillen flink oplopen. Kijk ook naar de voorwaarden met betrekking tot bagage. In de VS moet iedere bezoeker beschikken over ESTA om in het land toegelaten te worden. Het aanvragen hiervan is je eigen verantwoordelijkheid. Overweeg je een bezoek aan de VS, begin dan met ESTA om teleurstelling te voorkomen.

auto huren newark airport
Auto huren op Newark Airport

In het land van de auto zijn er vele autoverhuurders die u vervoer aanbieden. De balies liggen net buiten de terminals maar zijn bereikbaar met de AirTrain. Online reserveren maakt het eenvoudig om de prijzen en voorwaarden te vergelijken en zo kun je ook profiteren van aanbiedingen. Het is ook beslist verstandig om het eigen risico te checken.

hotels newark airport
Hotels vlakbij Newark Airport

Op het terrein is een Marriott hotel gevestigd en er zijn diverse andere hotels in de nabijheid. Verdere informatie over alle accommodaties in de omgeving kan je nazien op Booking.com. Direct boeken is ook mogelijk via de site. Er zijn dagelijks aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten.

taxi newark airport
Taxikosten & reserveren

Het is verstandig om vooraf een taxi online te reserveren zodat je verzekerd bent van vervoer naar New York. Voor een rit van het vliegveld naar Manhattan moet je gemiddeld $ 55 betalen en deze duurt afhankelijk van de drukte van 30 minuten tot een uur.

openbaar vervoer newark airport
Openbaar vervoer

Het is mogelijk met de trein of met de bus naar New York centrum te reizen. De trein brengt je in 30 minuten naar Penn station in Manhattan. De tickets koop je in de kaartjesautomaten. Je kan ook per bus naar Penn Newark station en vanaf daar naar New York of New Jersey verdergaan. Tenslotte is er ook een shuttle die je naar Manhattan brengt. Deze is regelmatig lang onderweg. Alle opties bieden meerdere ritten per uur aan, zowel dag als nacht.

over newark airport
Over New York

Er zijn maar weinig steden zo bekend als New York. In de VS spreekt men over New York City om de stad te onderscheiden van de staat New York. De Big Apple slaapt nooit en het is een van de belangrijkste en grootste steden ter wereld. In het stedelijk gebied wonen bijna 10 miljoen mensen.

Het gebied werd al honderden jaren bewoond toen Manhattan werd gekocht door Nederlanders voor snuisterijen die omgerekend op dat moment 60 euro waard waren. In de 17e eeuw werd de Hollandse kolonie veroverd door de Britten.

Jaarlijks komen er zo’n 50 miljoen toeristen naar de stad die allemaal het Vrijheidsbeeld willen zien dat daarmee het meest iconische standbeeld ter wereld is. Maar ook de bijzondere architectuur van de stad trekt velen aan. Wallstreet, het Empire State Building en Ellis Island zijn ook populaire bestemmingen.

Overige informatie
Overige informatie

Er is kantoor- en vergaderruimte beschikbaar op Newark New York. Deze kan je reserveren via het business center. Voor minder mobiele reizigers zijn er goede voorzieningen in de vorm van aangepaste toiletten en telefoons. Ook zijn er gratis parkeerplaatsen voor gehandicapten. Reis je met een rolstoel, neem dan ook altijd contact op met je luchtvaartmaatschappij.

In de drie terminals zijn geldautomaten, geldwisselkantoren en een postkantoor aanwezig. Op het gehele vliegveld is goede en gratis wifi. Neem voor andere voorzieningen contact op met de algemene informatiebalie.

informatie

Informatie over Newark Airport

  • Adres: 3 Brewster Rd, Newark, NJ 07114, Verenigde Staten
  • IATA-luchthavencode: EWR
  • Aantal passagiers: 45.000.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...