Praktische informatie over Orly Airport

Het vliegveld van Orly Parijs (IATA: ORY) was het tweede vliegveld voor Parijs en werd geopend in 1932. In eerste instantie waren er 3 verschillende terminals maar in de jaren 70 van de vorige eeuw is de noordelijke terminal afgebroken. De overige terminals zijn inmiddels met elkaar verbonden zodat er nog maar 1 terminal over is. Het vliegveld wordt zowel voor internationale vluchten, charters, binnenlands verkeer als vracht gebruikt. Jaarlijks komen er meer dan 30 miljoen passagiers op de luchthaven.

Veelgestelde vragen

Deze luchthaven ligt op 14 kilometer ten zuiden van Parijs. De verbindingen met het centrum van Parijs zijn uitstekend te noemen.

Een directe vlucht naar Parijs Orly vanaf een Nederlandse luchthaven duurt ongeveer 1 uur. Ook vanaf omliggende vliegvelden in Duitsland en België. Is Airport Orly Parijs goed bereikbaar.

De luchthaven van Orly Parijs is een van de drukste van Frankrijk en Europa. Alle grote luchtvaartmaatschappijen gebruiken dit vliegveld, onder meer Air France, Lufthansa en easyJet. Een compleet overzicht vind je op parisaeroport.fr

Parkeren bij het vliegveld van Orly Parijs kan je in meerdere parkeergarages en een groot terrein dan is voorzien van videobewaking. Alle parkeerplaatsen liggen op redelijke loopafstand van de terminal. Bij overdekt parkeren in de maximale inrijhoogte 1.90 meter.

Overdekt parkeren kost € 6,80 voor een uur, € 36,40 voor een dag, € 166,40 voor een week en € 446,40 voor 3 weken. Voor het goedkopere parkeerterrein betaal je € 4 per uur, € 26 per dag, € 119 per week en € 220 voor vier weken.

Met de auto doe je er ongeveer een halfuur over om het centrum van Parijs te bereiken. Hou er wel rekening mee dat door druk verkeer in en rond het centrum van de stad de vertraging behoorlijk kan oplopen en dat parkeren in het centrum van Parijs geen sinecure is.

Alle aankomst- en vertrektijden op het vliegveld van Orly Parijs staan vermeld op vliegtijd.com. Hier vind je ook actuele informatie over vertragingen en annuleringen.

Evenals op alle andere Europese luchthavens is het verboden om te roken op Orly Parijs. De eventuele rookzones staan duidelijk aangegeven met borden. Het opsteken van een sigaret op een plaats waar dit niet is toegestaan wordt bestraft met een forse boete.

Er is een ruim aanbod van winkels op de luchthaven van Orly Parijs. Naast de tax Free shops zijn vrijwel alle andere artikelen hier verkrijgbaar van luxe kledingmerken en parfums tot levensmiddelen.

In terminal op Orly Parijs kan je kiezen uit 20 bars en 10 restaurants. Daarnaast zijn er nog vele gelegenheden waar je fastfood kan krijgen.

Informatie over het vliegveld van Orly

vliegtickets orly airport
Vliegtickets zoeken naar Orly

Er zijn dagelijks tientallen vluchten uit Europa met bestemming Orly Parijs. Ook vrijwel alle prijsvechters gebruiken dit vliegveld. Het loont dus beslist de moeite om online naar de prijzen van de tickets te kijken. Ook de voorwaarden met betrekking tot bagage kan je dan even checken.

Auto huren Orly airport
Auto huren op Orly Airport

De balies van de meer dan een dozijn autoverhuurders zijn gevestigd in Terminal 1-2. Als je de auto online reserveert kan je de prijzen en voorwaarden goed vergelijken. Hou rekening met de parkeerproblemen in het centrum van Parijs en regel bij voorkeur ook een parkeerplaats vooraf.

Hotels Orly Airport
Hotels vlakbij Orly Airport

Op het terrein van de luchthaven zijn er twee hotels gevestigd: Hilton en Ibis. Verdere informatie over deze hotels en andere in Parijs staat vermeld op Booking,com. Hier kan je ook direct online boeken. Informatie over beschikbaarheid en prijzen wordt constant geupdated. Er zijn dagelijks aanbiedingen en kortingen voor vaste klanten. Betalen doe je in het algemeen pas in het hotel.

taxi orly airport
Taxikosten & reserveren

Op rustige uren kost een taxi van het vliegveld naar het centrum van de stad tussen de € 30 en € 35 en duurt de rit een halfuur. In de ochtenduren, tijdens de avond en op zon- en feestdagen kunnen de prijzen flink oplopen. Boek dan ook online een taxi als je verzekerd wilt zijn van vervoer tegen een redelijke prijs.

openbaar vervoer orly airport
Openbaar vervoer

Er is geen treinstation op de luchthaven maar de automatische Orlyval brengt je naar station Antony waar je diverse opties hebt richting Parijs.

De Orlybus is ook een goede manier om in het centrum van de stad te komen. Overdag gaan er 4 tot 6 bussen per dag. Een kaartje kan je bij de ticketautomaten in de terminal krijgen. Vergeet niet je ticket in de bus te valideren anders is deze niet geldig. De reis duurt ongeveer 45 minuten.

Moet je naar het vliegveld Charles de Gaulle, dan is daarvoor een shuttle beschikbaar. Deze tickets kan je het beste online kopen. Hou rekening met een reistijd van minimaal 1 uur en 1 kwartier.

over parijs
Over Parijs

Er zijn maar weinig steden zo bekend en geliefd als de hoofdstad van Frankrijk. Parijs is de stad van de liefde en ook de stad van het licht. Er zijn vele bezienswaardigheden al is de Notre Dame voorlopig niet toegankelijk in verband met herstelwerkzaamheden. In de stad zelf wonen momenteel ongeveer 2,5 miljoen mensen maar in de agglomeratie zijn er meer dan 10 miljoen bewoners. De eerste nederzettingen werden gebouwd rond het begin van de jaartelling. Door de bouw van de Notre Dame en een aantal kloosters in de 10e eeuw werd Parijs een van de belangrijkste steden in Europa en dat is sindsdien zo gebleven. De naam van de stad is waarschijnlijk ontleend aan een stam van Galliërs die aan de oevers van de Seine leefden. Het waren de Romeinen die het gebied voor het eerst zo noemden.

overige informatie
Overige informatie

Orly Parijs heeft een groot business center voor zakelijke reizigers, neem hiervoor contact op met de algemene informatiebalie. Voor minder mobiele passagiers zijn er speciale parkeerplaatsen. Ook in de terminal zijn er uitstekende voorzieningen waaronder aangepaste toiletten en telefoons.

In de terminal zijn geldautomaten, meerdere bankkantoren en een postkantoor. Voor overige voorzieningen kan je contact opnemen met de algemene informatiebalie.

informatie

Informatie over Orly Airport

  • Adres: 94390 Orly, Frankrijk
  • IATA-luchthavencode: ORY
  • Aantal vliegbewegingen: 218.349
  • Aantal passagiers: 31.853.000

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...