Praktische informatie over Palermo Airport

Sicilië is de voetbal die je op de kaart vlakbij Italië ziet liggen in de Middellandse Zee. Die strategische ligging heeft altijd de interesse opgewekt van zeevarende volken in het gebied. Sinds de oudheid is het eiland dan ook regelmatig veroverd. Nog steeds zijn de sporen van al die verschillende culturen zichtbaar in de steden en dorpjes op het eiland. Deze bezienswaardigheden hebben ervoor gezorgd dat het eiland zeer populair is geworden onder de toeristen. Daarbij speelt het aangename mediterrane klimaat natuurlijk een rol van betekenis. Het eiland is behoorlijk groot met een oppervlakte van 25.000 km2 en een kustlengte van meer dan 1.000 kilometer. Indien je het eiland vanuit Palermo wilt verkennen, is een (huur)auto dan ook geen overbodige luxe. Maar ook Palermo en omgeving hebben genoeg te bieden voor een aangenaam verblijf. Sicilië heeft een compleet andere sfeer dan Italië en de eilandbewoners zijn dan ook trots op hun eiland en de zelfstandigheid die ze hebben verworven.

Veelgestelde vragen

Palermo Airport, dat officieel Falcone Borselino Airport heet, ligt 22 kilometer ten noordwesten van Palermo op het Italiaanse eiland Sicilië. De luchthaven in de tweede qua grootte na Catania Airport op dit vakantie-eiland. Jaarlijks komen er ongeveer 5 miljoen bezoekers op Luchthaven Palermo.

Vanaf een Nederlands vliegveld moet je rekening houden met een vlucht van iets meer dan 2 uur. Uiteraard zal een tussenstop extra tijd vergen, in dat geval kun je de reistijd checken op je ticket.

Het zijn vooral de budgetmaatschappijen die op Palermo vliegen, zoals Transavia en Ryanair. Vliegveld Palermo is een populaire luchthaven voor her toeristisch verkeer in de zomer. Een totaaloverzicht van alle maatschappijen die op Palermo Airport vliegen, vind je op gesap.it.

Er zijn bij Palermo Airport twee parkeerterreinen. Het grote terrein (P2) bevindt zich vlak bij de terminal. Een kleiner terrein, dat voornamelijk is bedoeld voor een langer verblijf is op enige afstand van de terminal te vinden. Voor een kort verblijf van 60 minuten betaal je op beide parkeerterreinen € 3. Voor een langer periode is P3 aanzienlijk voordeliger dan P2. Indien je de auto gedurende 3 weken wilt plaatsen, is het tarief op P2 daarvoor € 378, terwijl je op P3 een rekening van €243 moet verwachten. Parkeertarieven worden regelmatig aangepast. Check daarom altijd ter plaatse wat je moet betalen.

Voor het reserveren van parkeerplaatsen op de luchthaven van Palermo of in Palermo zelf kijk je het best op Parclick.

Er zijn diverse opties om van Palermo Airport naar de hoofdstad van Sicilië te reizen. Per auto of taxi doe je er gemiddeld een halfuur over, als het verkeer niet te veel tegenzit. Vliegveld Palermo heeft ook een ondergronds treinstation. De reis naar het centraal station neemt ongeveer een uur in beslag. De bus die vanaf het vliegveld vertrekt heeft als eindhalte ook het centraal station in Palermo, de reisduur is vergelijkbaar met die van de trein.

Onder meer op de site gesap.it kun je informatie vinden over de vertrek- en aankomsttijden op Luchthaven Palermo. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden en aankomsttijden te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Op Palermo Airport is roken niet toegestaan, met uitzondering van de plaatsen waar staat aangegeven dat je hier een sigaret mag opsteken.

Op de tweede verdieping van de terminal is een beperkt winkelgebied. Hier worden vooral lokale producten en souvenirs van het eiland verkocht.

Op de tweede verdieping is tevens een zelfbedieningsrestaurant. Snacks om mee te nemen kun je op alle verdiepingen kopen, evenals koffie, thee en andere drankjes.

Informatie over het vliegveld van Palermo

vliegtickets Palermo Airport
Vliegtickets zoeken naar Palermo

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Palermo, Sardinië? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Palermo, Sardinië te gaan!

auto huren Palermo Airport
Auto huren op Palermo Airport

Op het vliegveld zijn er zo’n 15 autoverhuurbedrijven die hun diensten aanbieden. Hieronder zijn bijvoorbeeld Europcar, Avis en Hertz. Als je online een auto wilt reserveren of op zoek bent naar een specifiek model, kun je op de vergelijkingssite EasyTerra.nl verdere informatie vinden. Het Italiaanse verkeer is erg druk en hectisch, van een buitenlandse autobestuurder wordt verwacht dat hij zich aanpast aan het verkeer. Het huren van een auto op Palermo Airport kun je het beste voordelig doen via EasyTerra.

hotel Palermo Airport
Hotels vlakbij Palermo Airport

Op Luchthaven Palermo is geen hotel. Dichtbij het vliegveld ligt de badplaats Trapani. Hier vind je een ruim aanbod hotels in alle prijsklassen. In Palermo zelf kun je een keuze maken uit vele hotels die zich verspreid bevinden over de hele stad. Informatie hieromtrent kun je bijvoorbeeld vinden op Booking.com.

taxi Palermo Airport
Taxikosten & reserveren

Omdat de afstand naar het centrum van Palermo redelijk groot is, moet je gemiddeld rekenen op een prijs van € 45 als je een taxi neemt. Als het oponthoud op de weg niet extreem is, zal de rit ongeveer een halfuur in beslag nemen. Het valt beslist aan te raden om een taxi online te boeken. Hiermee ben je verzekerd van vervoer voor een vaste prijs. Laat het tarief wel even bevestigen voordat je in de auto stapt. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Palermo Airport
Openbaar vervoer

Via de terminal heb je rechtstreeks toegang tot het ondergrondse station op Palermo Airport. De tickets kun je via de automaat kopen. De laatste trein van de dag vertrekt rond 22.00 uur. Door een aantal tussenstops, duurt het ongeveer een uur voordat je aankomt op het centraal station van de stad. Het eerste station in Palermo, aan de rand van de stad, bereik je na drie kwartier. De bus naar Palermo gaat enkele keren per dag. De laatste bus gaat rond middernacht. Je kunt een kaartje kopen bij de buschauffeur. Indien je echter een ticket online koopt, is dat ietwat voordeliger en reserveer je daarmee een plaats. De laatste halte in Palermo is het centraal station.

overige informatie Palermo Airport
Overige informatie

  • Er is geen mogelijkheid om bagage te stallen op Palermo Airport.
  • Voor businessclass reizigers zijn er twee VIP-lounges: één voor passagiers van Air Italia en één voor reizigers met andere luchtvaartmaatschappijen.
  • Luchthaven Palermo is redelijk goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn aangepaste toiletten en liften.
  • Op de luchthaven zijn er geldautomaten, een bank, geldwisselkantoor en een postagentschap.
  • Er is een oecumenische kapel.
  • Voor noodgevallen en verdere informatie kun je terecht bij de algemene balie.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...