Vliegveld Parijs Airport

Handige informatie over het vliegveld Parijs Airport. Waar ligt het vliegveld? Waar kan je het beste parkeren en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegveld Parijs (Charles de Gaulle) Airport

Charles de Gaulle (Aéroport de Paris) is de belangrijkste airport van Frankrijk. Daarnaast is het één van de drukste vliegvelden van Europa.
Er worden jaarlijks ongeveer 65 miljoen passagiers verwerkt. Charles de Gaulle wordt door de Fransen l’Aéroport de Roissy genoemd. Dit is de plaats waar het vliegveld ligt.

Vliegtijd

Waar ligt Charles de Gaulle?

Zoals gezegd ligt de airport in Roissy. Dit ligt op ongeveer 25 kilometer van Parijs. Het vliegveld ligt direct aan de snelweg, waardoor het gemakkelijk te bereiken is. Parijs wordt ook wel de stad van de liefde genoemd en heeft verschillende mooie bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren en de Notre Dame.

Hotels vlakbij Charles de Gaulle

Tot 1 kilometer vanaf het vliegveld zijn er verschillende hotels te vinden. Voorbeelden hiervan zijn Mercure Paris CDG Airport & Convention, Hilton Paris Charles de Gaulle Airport, citizenM Charles de Gaulle Airport, Ibis CDG Paris Airport en Novotel Paris Charles de Gaulle Airport. Op iets meer dan 2 kilometer liggen bijvoorbeeld Mercure Paris Roissy CDG en Holiday Inn CDG Paris Airport.

Auto huren bij Charles de Gaulle

Auto’s huren kan bij verschillende bedrijven op het vliegveld. De volgende bedrijven zijn present: Budget, Enterprise, Sixt, TT Car Transit, Thrifty, Firefly, Hertz, Advantage, Europar, Dollar, Avis, Dollar, Alamo en Interrent. Er zijn balies op het vliegveld om dit te regelen, maar je kunt ook vooraf reserveren via internet. Het is handig om van te voren de prijzen te vergelijken.

Taxikosten Charles de Gaulle

Het maakt niet uit uit welke terminal je komt, bij alle terminals staan taxi’s klaar die je voor ongeveer €50,- naar het centrum willen vervoeren. Er zijn hogere tarieven wanneer je op een zondag of op een feestdag een taxi neemt. Ook in de ochtend of in de avond is een taxi duurder. Je kunt van te voren een taxi regelen, zodat je zeker weet dat er een taxi op je wacht. Dit kun je regelen via TaxiTender.

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Charles de Gaulle

Er is een lange lijst aan vliegtuigmaatschappijen die vliegen op deze luchthaven van Parijs. Voor de complete lijst kun je kijken op de website van de luchthaven zelf. In ieder geval vliegen de volgende vliegtuigmaatschappijen op Charles de Gaulle: Norwegian, easyJet, Air France, KLM en Brussels Airlines.

Parkeren Charles de Gaulle

Bij een grote luchthaven hoort ook veel parkeergelegenheid. Dat is er. Er zijn verschillende opties. Bij de ene plek betaal je wat meer dan de andere plek. Wanneer je een uur aanwezig bent, betaal je ongeveer € 8,50. Wanneer je een weekend je auto moet parkeren, betaal je ongeveer € 85,-. Voor 3 weken betaal je tussen de € 250,- en € 450,-, afhankelijk van welke parkeerplaats je kiest.

Vliegtijd naar Charles de Gaulle

Vanaf Schiphol Amsterdam is de vliegtijd naar Parijs ongeveer 1 uur en 25 minuten. Je kunt ook vanaf Eindhoven of Rotterdam naar Parijs vliegen. Dit is niet sneller, omdat er geen rechtstreekse vluchten gaan. De vliegtijd is dan ongeveer 5 uur.

Reistijd naar het centrum van Parijs

De grootste stad bij het vliegveld is Parijs. De internationale naam voor Parijs is Paris. Wanneer er weinig drukte op de weg is, duurt dit ongeveer een half uur. Meestal kun je voor het ritje van de luchthaven naar het centrum wel 45 tot 60 minuten rekenen. Ook Disney Land Parijs ligt dichtbij het vliegveld. Het duurt 35 minuten om hier te komen.

Vertektijden en aankomsttijden

De vertrektijden en aankomsttijden van de verschillende vluchten kun je op verschillende sites op internet vinden. Het meest betrouwbaar is de website van het vliegveld zelf. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden en aankomsttijden even te checken, zodat je tijdig bent geïnformeerd wanneer er vertragingen zijn.

Roken

De Franse wet zegt dat het vliegveld van Paris een rookvrije airport is. Toch zijn er veel rookgebieden door de terminals 2E en 2G verspreid. Alleen in deze gebieden mag er gerookt worden. Op de rest van het vliegveld is roken verboden.

Winkels op Charles de Gaulle

Op de airport van Paris kun je van alles kopen. Van parfum tot boeken. Van sieraden tot een massage. Van mode tot tabak. Enkele voorbeelden van winkels die er zijn op de luchthaven zijn: Fnac, L’Occitane, Massage Be Relax, Relay, Gucci, Dior, Burberry, Bottega Venneta, Prada, Solaris, Chloé, Chanel, Christofle, Cartier en Ladurée.

Restaurants op Charles de Gaulle

Op de website van het vliegveld van Parijs kun je per terminal achterhalen wat voor soort restaurants er te vinden zijn. Dat is handig op zo’n groot vliegveld. Er zijn verschillende restaurants te vinden. Enkele voorbeelden zijn Mac Donald’s, Brioche Dorée, Naked, Frenchy’s, Starbucks Coffee, Exki, Bert’s, Marks&Spencer Foods, Brasserie Flo en Maison Pradier.

Openbaar vervoer

De gemakkelijkste manier om vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad Parijs te komen met het openbaar vervoer is door middel van de trein. De RER trein lijn B brengt je bijvoorbeeld via Gare du Nord, Châtelet – Les Halles, Saint Michel – Notre Dame of Denfert-Rocherau in het centrum van Parijs. Daarnaast is het mogelijk om met de bus naar het Parijse stadscentrum te reizen. De opstapplaatsen voor deze bussen vind je bij bijna alle terminals. Het duurt ongeveer 60 tot 75 minuten voor je in het centrum bent.

Vliegveld Parijs Airport
3.2 sterren (13x)