Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

algemeen
Onze partners
easyterra vliegtickets nl tui reizen kras reizen booking.com

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren op zoek te gaan naar een voordelige en betrouwbare parkeerplaats. Maar hoe vindt je deze?

In dit artikel vertellen wij alles over het parkeren bij vliegvelden. Zo weet jij precies wat de mogelijkheden zijn en hoe je gemakkelijk een parkeerplaats kan reserveren.

De verschillende parkeerservices uitgelegd

Het parkeren bij of nabij een luchthaven is een essentiële service die wordt aangeboden door luchthavens over de hele wereld, dus ook bijvoorbeeld Schiphol Airport en Eindhoven Airport.

Dankzij verschillende locaties en parkeerservices wordt er ingespeeld in de behoeften van reizigers en mensen die voor verschillende doeleinden toegang hebben tot de luchthaven.

Parkeren met een shuttleservice

Shuttle parkeren, ook wel pendeldienst genoemd, is een veel voorkomende manier van parkeren bij luchthavens. Je parkeert jouw auto in dit geval op een parkeerterrein in de buurt van de luchthaven. Vanuit hier wordt je in een shuttlebus(je) naar de luchthaven gebracht. Bij terugkomst wordt je netjes opgehaald en teruggebracht naar het parkeerterrein.

Parkeren met een valetservice

Wanneer je kiest voor een valetservice dan rij je direct naar de luchthaven. Bij de luchthaven zelf tref je een chauffeur die jouw auto inspecteert, overneemt en parkeert op het parkeerterrein. Bij terugkomst wordt je auto weer teruggebracht naar de luchthaven. Je parkeert bij een valetservice dus niet zelf, maar je auto wordt voor je geparkeerd.

Parkeren op loopafstand

Nagenoeg iedere luchthaven heeft parkeerterrein ter beschikking die op loopafstand bereikbaar zijn. Je parkeert in dit geval simpelweg je auto en gaat te voet door richting de luchthaven. Vaak zijn er bagagetrolleys aanwezig om het wandelen gemakkelijker te maken.

Parkeren met het openbaar vervoer

Een minder vaak voorkomende manier van parkeren, maar de laatste tijd in opkomst, is het parkeren gecombineerd met het openbaar vervoer. In dit geval parkeert je jouw auto en krijg je een ticket voor het openbaar vervoer. Je scant jouw ticket in de bus, trein, tram of metro en kan je ‘gratis’ meereizen.

Parkeren inclusief of exclusief reservering

Iedere reizigers heeft zijn of haar eigen voorkeur. Het is echter verstandig om van tevoren een parkeerplaats te reserveren. Dit heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van het parkeren zonder reservering.

Exclusief reservering

De meeste parkeerplaatsen op loopafstand en shuttle parkeerplaatsen zijn zonder reservering te betreden. Je parkeert je auto en rekent bij terugkomst af bij een van de betaalautomaten.

Dit brengt twee grote nadelen met zich mee. Allereerst heb je geen zicht op de beschikbaarheid van het parkeerterrein. Je kan dus aankomen en er ter plekke achter komen dat het parkeerterrein volzet is. Last minute op zoek gaan naar een ander parkeerterrein kan bijzonder stressvol zijn.

Daarnaast heb je minder zicht op je uitgaven. Je komt er na afloop pas achter wat de kosten zijn voor uw parkeertermijn. Daarbij is hetzelfde parkeerterrein in de meeste gevallen voordeliger wanneer je wel van tevoren reserveert.

Inclusief reservering

Door van tevoren een parkeerplaats te reserveren ga je met meer zekerheid op reis. Een parkeerplaats is gemakkelijk online gereserveerd en je bespaart daarnaast vaak ten opzichte van hetzelfde parkeerterrein zonder reservering.

Daarnaast scheelt het weer net wat waardevolle minuten omdat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent. Je ontvangt een adres, een beschrijving en hoeft vervolgens alleen maar deze beschrijving te volgen en je auto te parkeren. Bij terugkomst hoef je niet meer te betalen en kan dus instappen en door.

Een parkeerplaats online reserveren

Nu vraag je jezelf wellicht af hoe je een parkeerplaats kan reserveren. Dit is eenvoudig geregeld via een online vergelijkings- en boekingsplatform. Er zijn meerdere mogelijkheden te vinden online.

Het werkt eenvoudig; je bent bijvoorbeeld op zoek naar parkeren Schiphol, dan selecteer je de juiste luchthaven en reisdata en vervolgens wordt het beschikbare aanbod getoond. Je kan de vergelijking op jouw manier maken en de ideale parkeerplaats direct reserveren.

Je ontvangt vervolgens alle informatie omtrent het parkeren per mail. Zo kan je voorbereid en met een gerust gevoel op reis gaan.

Aanvullende informatie

Het is essentieel om de specifieke parkeeropties, tarieven en beschikbare diensten te controleren op de luchthaven die u wilt gebruiken, aangezien deze van luchthaven tot luchthaven kunnen verschillen.

  • Parkeertarieven: de kosten voor een parkeerplaats kunnen enorm variëren. Dit heeft voornamelijk met vraag en aanbod te maken. Tijdens vakantieperiodes stijgt de vraag naar vakantie en aditioneel airport parkings enorm. Hierdoor is een parkeerplaats duurder (soms exponentieel) tijdens een vakantieperiode.
  • Beveiliging: Parkeerplaatsen bij luchthavens zijn over het algemeen uitgerust met beveiligingsmaatregelen, zoals bewakingscamera’s en regelmatige patrouilles, om de veiligheid van voertuigen en betreffende inhoud te kunnen waarborgen.
  • Toegankelijkheid: Veel luchthavens bieden toegankelijke parkeerplaatsen voor personen met een handicap, in overeenstemming met de toegankelijkheidsvoorschriften.
  • Maximale verblijfslimieten: sommige luchthavens kunnen maximale verblijfslimieten op bepaalde parkeerterreinen opleggen, dus zorg ervoor dat je de parkeerregels controleert voordat je jouw auto gaat parkeren.

Kortom; het is altijd verstandig je van tevoren te verdiepen en het wordt sterk aangeraden om een parkeerplaats (ruim) van tevoren te reserveren. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan en kan je met een gerust gevoel op reis gaan!

Over: sandervw

Fly Drive deals

Recente berichten


Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...