Bruikbare tips bij het parkeren van je auto op een vliegveld

Voordat je het vliegtuig in stapt, moet je natuurlijk eerst nog zorgen dat je op het vliegveld terecht komt. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om met de trein, bus of taxi naar het vliegveld te gaan, maar ook kun je er met je eigen auto naartoe rijden. Vaak is dit het gemakkelijkst, omdat het een stuk sneller gaat en je geen onnodige risico’s neemt. Het openbaar vervoer laat namelijk nogal eens te wensen over, en je zou niet willen dat je te laat bent voor je vlucht. Maar ook wanneer je met je eigen auto gaat zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Je zult je auto namelijk ook nog moeten parkeren op het vliegveld, vaak voor een langere periode. Om zeker te weten dat dit goed wordt geregeld staan hieronder alvast een aantal praktische tips voor je op een rijtje.


1. Parkeerplaats reserveren op vliegvelden in Nederland

De kans is groot dat je vliegt vanaf een vliegveld in eigen land. Schiphol Airport en Rotterdam Airport zijn bijvoorbeeld populaire vliegvelden. Op Schiphol zijn er verschillende opties mogelijk. Namelijk het reserveren van een kortdurende parkeerplaats (minder dan 48 uur), het reserveren van een parkeerplaats tot 3 dagen, of het reserveren van een parkeerplaats vanaf 3 dagen. Ook zijn er meerdere parkeerplaatsen voorhanden. Parkeer je auto zo dicht mogelijk bij de vertrekhal, of iets verder weg. Hoe dichterbij, hoe meer geld je kwijt bent voor de parkeerplek. Daarnaast kun je kiezen voor een parkeerplaats met of zonder overdekking.

Ook op Rotterdam Airport kun je gemakkelijk een parkeerplek reserveren. Dit kan alleen online, en de opties zijn hier wat minder uitgebreid dan op Schiphol. Dat maakt het natuurlijk ook weer wat gemakkelijker. Door vooraf online te reserveren bespaar je kosten, en ben je altijd verzekerd van een plekje.

2. Parkeerplaats reserveren op vliegvelden in België

Soms vlieg je ook vanaf een vliegveld in België, omdat dat misschien goedkoper was, of omdat je vlakbij de grens woont. Brussels Airport en Luik Airport zijn het meest populair, en hebben beide de mogelijkheid om van tevoren een parkeerplek vast te leggen. Wanneer je vanaf Luik vliegt, ben je bijna altijd verzekerd van een plek en hoeft je niet perse vooraf te reserveren. Toch is het fijn om dit wel te doen, zodat je op alles bent voorbereid. Ook wanneer je beperkt mobiel bent is het verstandig je parkeerplek ruim vooraf te boeken.

Vlieg je vanuit Brussels Airport, dan is het een ander verhaal. Net als op Schiphol zijn de mogelijkheden voor parkeren hier eindeloos, en voorkom je een hoop stress door op tijd een goede parkeerplek te reserveren. Het vliegveld is namelijk enorm en kan chaotisch zijn wanneer je niet weet waar je heen moet. Je kunt bij Brussel Airport onder andere kiezen tussen Shuttle parkeren en Valet parkeren. Bij de eerste optie wordt je naar het vliegveld gereden met een shuttlebus nadat je de auto hebt geparkeerd (de parkeerplekken zijn vaak wat verder verwijderd van de vertrekhal). Bij Valet parkeren geef je je auto gewoon af bij de vertrekhal, en wordt deze geparkeerd door een medewerker.  Erg handig!

3. Parkeerplaatsen reserveren op vliegvelden in Duitsland

Als laatste wordt er ook nogal eens gevlogen vanuit Duitsland. Düsseldorf is het meest populaire vliegveld in Duitsland voor Nederlandse toeristen. Ook dit vliegveld is vrij groot, en biedt meerdere opties. Zo kun je ook hier kortdurend parkeren (bijvoorbeeld wanneer je iemand afzet op het vliegveld en zelf weer naar huis gaat), of langdurig, wanneer je voor een langere tijd met vakantie gaat. Net als bij alle vliegvelden geldt hier hetzelfde: reserveer je parkeerplaats vroegtijdig en voorkom onnodige stress en extra kosten! Er zijn tal van aanbieders waar je uit kunt kiezen die parkeerplekken voor je vergelijken, maar je kunt ook gewoon via de website van Düsseldorf Airport je plekje vastleggen. Let er op dat je duidelijk al je wensen aangeeft wanneer je een parkeerplek online reserveert, en je goed inleest over de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Ga je dus met eigen vervoer naar het vliegveld? Bereid je goed voor, en reserveer je parkeerplek altijd ruim van te voren. Vanuit welk vliegveld je ook vliegt!

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...