Praktische informatie over Pisa Airport

Pisa ligt centraal in Toscane en is wereldwijd beroemd vanwege de scheve toren. De stad heeft momenteel ongeveer 100.000 Inwoners. In de middeleeuwen was Pisa een machtige maritieme staat en veroverde het onder meer heel Sardinië. De gebouwen uit die glorietijd trekken vandaag de dag veel toeristen. Maar ook de omgeving van de stad met de prachtige landschappen van Toscane zijn een reden dat ieder jaar steeds meer bezoekers de stad aandoen. Het aangename mediterrane klimaat speelt daarin ook een belangrijke rol.

Veelgestelde vragen

De officiële naam van Luchthaven Pisa is Aeroporto di Pisa Galileo Galilei. Het vliegveld ligt 2 kilometer ten zuiden van Pisa en is de belangrijkste luchthaven in Toscane. Jaarlijks komen er ongeveer 4 miljoen reizigers in de terminal. Vliegveld Pisa wordt ook gebruikt door de Italiaanse luchtmacht.

Vanaf een Nederlands vliegveld duurt de vlucht naar Pisa Airport ongeveer 2 uur. Indien er een tussenstop wordt gemaakt, kun je op hef ticket zien hoe lang de vliegtijd gaat worden.

Vanwege de aantrekkingskracht van de Toscane op toeristen zijn het vooral vakantiegangers die op Pisa Airport aankomen. Het zijn met name budgetmaatschappijen zoals Ryanair en easyJet die veel vluchten op Pisa Luchthaven uitvoeren. Maar Pisa is ook het vetrekpunt voor intercontinentale vluchten naar de VS door Delta Airlines. Alle luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Pisa Airport staan vermeld op Pisa-Airport.com.

In de buurt van Luchthaven Pisa zijn er ongeveer 3.000 parkeerplaatsen tegen betaling beschikbaar. Deze zijn verdeeld over 4 terreinen. De opties variëren van een kort verblijf (sosta breve) tot een langere parkeerduur. De tarieven zijn hier ook zeer verschillend. Voor een parkeerplaats op P4 dat het verst van de terminal ligt, betaal je voor 3 weken in totaal € 90. Op het  duurste terrein, dat ook vooral bedoeld is om kort te parkeren bij het ophalen of wegbrengen van reizigers, kun je een rekening verwachten van € 630 indien je de auto hier 3 weken parkeert.

Voor het reserveren van parkeerplaatsen op de luchthaven van Pisa of in Pisa zelf kijk je het best op Parclick.

De snelste verbinding met het centrum van Pisa is de monorail, die sinds 2017 in gebruik is. Deze volautomatische vervoerder brengt je binnen 5 minuten naar het centraal station in Pisa. Er vertrekken ongeveer 10 monorails per uur tussen 06.00 en 00.00 uur. Een rit met een taxi of een huurauto duurt ongeveer 10 minuten. Naar Florence is er een busverbinding.

Vertrek- en aankomsttijden kun je online checken op Pisa-Airport.com. Het is handig om voor vertrek de vertrektijden en aankomsttijden te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Op Pisa Airport is het verboden te roken. Alleen op plaatsen waar het uitdrukkelijk is aangegeven mag je een sigaret opsteken.

Er is een uitgebreid winkelgebied op Airport Pisa. Hierin is ook een kap-/ beautysalon opgenomen. Behalve bekende merken kun je ook lokale producten van de Toscane kopen. Tax-free artikelen kun je, heel toepasselijk, halen in de Free Shop.

Er zijn meerdere bars en restaurant op Airport Pisa. In de hoofdhal is er een groot pizzarestaurant. Op de eerste verdieping kun je in een zelfbedieningsrestaurant de keuze maken uit heerlijke Toscaanse lekkernijen. Voor de echte smulpapen is er het à la carte restaurant Mascagni.

Informatie over het vliegveld van Pisa

vliegtickets Pisa Airport
Vliegtickets zoeken naar Pisa

Op zoek naar vliegtickets naar Pisa Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Pisa Airport te gaan!

auto huren Pisa Airport
Auto huren op Pisa Airport

Op het vliegveld van Pisa kun je gebruikmaken van de diensten van 12 verschillende autoverhuurbedrijven, waaronder Sicily-by-car, Europcar en Sixt. De autoverhuurders zijn ondergebracht in een speciaal gebouw waar je met een shuttle in 2 minuten bent vanaf de terminal. Online kun je op zoek gaan naar de auto van jouw keuze voor de meest aantrekkelijke voorwaarden. Het huren van een auto op Pisa Airport kun je het beste voordelig doen via Sunny Cars.

hotel Pisa Airport
Hotels vlakbij Pisa Airport

Er is geen hotel op Pisa Luchthaven, maar daar is ook geen echte reden toe, omdat de stad zo dichtbij is. In Pisa zijn er hotels in alle prijsklassen beschikbaar. De meeste grote hotelketens zijn ook in het centrum van Pisa vertegenwoordigd. Op Booking.com kun je informatie vinden over de accommodatie, beschikbaarheid en prijzen. Ook kun je hier op zoek gaan naar speciale aanbiedingen.

taxi Pisa Airport
Taxikosten & reserveren

Het is aan te bevelen om vooraf online een taxi te reserveren indien je gebruik wilt maken van een luchthaventaxi. De rit naar het centrum van Pisa zal ongeveer 15 minuten duren wanneer er geen groot oponthoud is door het drukke stadsverkeer. Gedurende de nacht en op zon- en feestdagen betaal je een toeslag op de ritprijs. Wil je met de taxi naar het centrum van Florence, dan moet je wel rekenen op een ritprijs van €150 of meer, en een reisduur van meer dan een uur. Laat de ritprijs altijd nog even bevestigen voordat je vertrekt. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Pisa Airport
Openbaar vervoer

De monorail is een snelle en goedkope manier om bij het centraal station in Pisa te komen. Er zijn 4 automaten in de hal waar je kaartjes kunt kopen. Door het grote aantal Pisa Movers dat ieder uur vertrekt (10) is de wachttijd in het algemeen zeer beperkt. Vanaf het centraal station van Pisa zijn er snelle intercity verbindingen met alle grote steden in de omgeving. Stoptreinen brengen je desgewenst naar meer dichtbijgelegen locaties.

Er is ook een buslijn die je direct van Luchthaven Pisa naar het centrum van Florence vervoert. De reisduur met de Airport Bus Express naar her treinstation in Florence in ongeveer 70 minuten. Je kunt kaartjes voor deze bus online kopen, maar ook bij de bij de balie van Autostradale Airport.

overige informatie Pisa Airport
Overige informatie

  • Op Pisa Airport bestaat de mogelijkheid om bagage te stallen. Hiervoor betaal je € 7 per dag.
  • Voor zakelijke reizigers die een bijeenkomst willen organiseren op vliegveld Pisa, is er een grote conferentieruimte en twee kleine vergaderzalen. Deze ruimtes kun je boeken via het algemene nummer van de luchthaven van Pisa.
  • Voor gehandicapten is Pisa Airport goed aangepast. Er zijn speciale toiletten en telefoons. Door rolstoelhellingen is de hele terminal goed bereikbaar.
  • Behalve geldautomaten zijn er ook een bank en een geldwissel- en postkantoor aanwezig. Voor verdere informatie en noodgevallen kun je contact opnemen met de algemene informatiebalie.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...