Vliegveld Praag Václav Naval Airport

Handige informatie over het vliegveld Praag Václav Naval Airport. Waar ligt het vliegveld? Waar kan je het beste parkeren en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegveld Praag, Václav Naval Airport

De Tsjechische hoofdstad Praag is een toeristische topbestemming en word jaarlijks bezocht door tientallen vakantiegangers. Het vliegveld is de laatste jaren dan ook fors uitgebreid en heeft het aantal bezoekers dan ook fors zien toenemen tot ruim 20 miljoen passagiers per jaar, bijna een verdubbeling binnen 10 jaar tijd.

Vanaf het vliegveld vlieg je naar 120 verschillende bestemmingen wereldwijd verzorgd door de ruim 50 aanwezige luchtvaartmaatschappijen. Sinds 2012 heeft de luchthaven de naam Václav Havel Airport Prague (PRA). Toeristische balies bevinden zich in de aankomsthal waar je informatie kunt krijgen van het Duits en Engels sprekend personeel.

Vliegtijd

Waar ligt vliegveld Praag Václav Naval Airport

Het internationale vliegveld Václav Havel Airport Prague (vanaf nu Airport Praag genoemd) ligt ten Noordwesten van de Tsjechische hoofdstad. Het ligt 17 kilometer verwijderd van de binnenstad en is naast de grootste luchthaven van Tsjechië ook het grootste vliegveld van midden en Oost Europa.

Hotels vlakbij Praag Airport

Er is een ruim aanbod aan hotels in de directe omgeving van het vliegveld. Hoewel de prijzen nogal uiteenlopen zitten ze allemaal in de drie-, vier-, en vijfklassen segment. Enkele hotels bevinden zich op het vliegveld zoals het Marriott, Ramada en Holiday Inn hotel. Binnen een straal van 10 kilometer vind je hotels als het Golden Star, Hotel Hormeda, Monastery en Hotel Savoy. Vaak bieden deze hotels een handige shuttle dienst rechtstreeks van de luchthaven naar het hotel en vice versa. Deze hotels bevinden zich voornamelijk in de binnenstad nabij rivier de Moldau.

Auto huren Praag Airport

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven met een vestiging op het vliegveld. Alle bekende autoverhuurbedrijven als Europcar, Hertz, Sixt en Avis hebben een balie die zich bevinden in parkeerdek C. Weet van te voren wel dat het vaak duurder is om op een luchthaven een auto te huren. Het is slimmer en goedkoper om je auto alvast online te reserveren via internet. Behalve dat je zo op een gemakkelijke manier de huurprijzen kunt vergelijken, ben je er ook zeker van dat het model naar wens speciaal voor jou alvast gereserveerd staat!

Taxi kosten Praag Airport

Het aanbod aan verschillende taxi’s op het vliegveld is groot en staan gepositioneerd voor de aankomsthal. Uiterst populair is echter de Prague Taxi Transfer, een taxi voor een vast bedrag die tevens vooraf online te boeken is. Een verstandige keuze wellicht want de taxichauffeurs in Praag hebben een niet al te beste reputatie qua berekenen.

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Praag Airport

Er zijn ruim 50 vliegtuigmaatschappijen gestationeerd op het grootse vliegveld van Praag waaronder uiteraard het Tjechische CSA Czech Airlines die vooral vluchten binnen Europa aanbiedt. Ook bieden zij zomers speciale holiday charter vluchten naar bekende zomerse badplaatsen. Naast Czech Airlines zijn de maatschappijen Transavia, Ryanair, KLM en EasyJet enkele maatschappijen die rechtstreekse vluchten vanuit Nederland aanbieden welke uiteraard online te boeken zijn!

Parkeren vliegveld Praag Airport

Er is een ruim aanbod aan parkeerplaatsen rond de luchthaven voor kort en lang parkeren waar mindervaliden kunnen zelfs gratis mogen parkeren. De verschillende beveiligde parkeerplaatsen al dan niet overdekt hebben allen hun eigen tarief. Ook zijn er verschillende privé parkeergelegenheden nabij de luchthaven. Deze zijn vaak goedkoper en vooraf online te reserveren!

Vliegtijd naar Praag

In slechts anderhalf uur vlieg je van Schiphol Airport Amsterdam naar de nationale luchthaven van Praag. Er gaan dagelijks zo’n zes rechtstreekse vluchten tussen beide luchthavens. Vanaf Eindhoven Airport vlieg je ook rechtstreeks op Praag Airport en is de vliegtijd 5 minuten korter. Vanaf Rotterdam The Hague Airport zijn geen rechtstreekse vluchten beschikbaar.

Reistijd naar het centrum van Praag

Om van de luchthaven in hartje Praag te belanden ben je afhankelijk van de bus of taxi. Er is helaas geen snelle treinverbinding tussen de stad en het vliegveld. Met de taxi ben je ongeveer 30 minuten onderweg. De bus duurt er iets langer over, zo’n 45 minuten.

Vertrektijden en aankomsttijden

Er zijn verschillende websites waarop de aankomst- en vertrektijden op en van de luchthaven te vinden zijn, waaronder de officiële website. Je vindt er informatie over eventuele veranderingen in de status van je vlucht en je ziet ook in welke terminal je moet wezen.

Roken op Praag Airport

Er heerst een algeheel rookverbod op het vliegveld en dit geld ook voor elektrische sigaretten. Er zijn echter wel een paar plekken waar roken is toegestaan in bepaalde rookruimten. Deze bevinden zich in terminal 1 en terminal 2. Op terminal 3 is buiten een rookruimte met uitzicht op de landingsbanen.

Winkels op Praag Airport

Verspreid over de verschillende terminals op het vliegveld vind je ruim voldoende aanbod aan winkels. Het overgrote deel is open van 7 uur ‘s ochtend tot 9 uur in de avond maar er is ook een 24-uurs winkel in terminal 1 te vinden. Voor typische Tsjechische delicatessen ga je naar Bohemia Deli en voor een ander typisch Tsjechisch product, handgemaakt glaswerk, ga je bijvoorbeeld naar Manufaktura of Egermann. Ook vind je daar andere typisch Tsjechische ambachtelijke streekproducten. Voor kleding kun je bij winkels als Hugo Boss, Burberry en Desigual terecht en voor een krant of boek loop je even bij Relay of Virgin binnen.

Restaurants op Praag Airport

De restaurants op het vliegveld zijn opgedeeld in drie klassen, namelijk $ lowcost, $$ gemiddeld en $$$ premium. Handig om te weten! Ga naar Ugo freshbar voor een heerlijke smoothie en voor een broodje bij Paul. Bij Rancheros en Briccoexpress kun je heerlijk eten en restaurant Praha is zelfs 24 uur per dag open!

Openbaar vervoer Praag Airport

Er zijn twee busverbindingen vanaf de luchthaven die je brengt naar verschillende metrostations (lijn A en lijn B). Let op, op de bus kan alleen maar met contanten afgerekend worden. Metrolijn C heeft wel een directe verbinding vanaf het vliegveld met het centraal station in Praag.

Vliegveld Praag, Václav Naval Airport
4.6 sterren (9x)