Zo vind je goedkope vliegtickets naar Rhodos

Het Griekse eiland Rhodos, dat tot de eilandengroep Dodekanesos behoort en het op drie na grootste eiland van Griekenland is, is een heerlijke zonvakantiebestemming. Niet voor niets zijn vluchten naar Rhodos in de zomermaanden dan ook zo populair. Wie gaat vliegen naar Rhodos, dompelt zich binnenkort onder in de pracht van een mediterraan paradijsje met een flinke hoeveelheid historie. Met een bezoek aan hoofdstad Rhodos, het schilderachtige witte dorpje Lindos, de romantische zeven bronnen en de prachtige stranden zie je enkele van de bijzonderste plekken in het zuidoosten van de Egeïsche Zee.


Met vluchten naar Rhodos in deze maanden heb je gegarandeerd goed weer

Vluchten naar Rhodos worden het hele jaar door uitgevoerd, maar in de zomermaanden ligt deze frequentie natuurlijk het hoogst. Dan schijnt de zon op het Griekse eiland met toch al de meeste zonuren het sterkst. Juli en augustus zijn de warmste maanden. Goedkope vluchten naar deze bestemming boek je dan haast uitsluitend voor het zonnebaden. Over het algemeen geldt de periode van half juni tot eind september als beste reistijd. Ook in het voor- en najaar zijn vliegtickets naar Rhodos in trek, dan vooral onder wandelaars en fietsers.

In deze periode reis je voor de gunstigste prijzen naar dit Griekse eiland

Wie zijn vliegticket zo goedkoop mogelijk wil bemachtigen, maakt gebruik van vergelijkingswebsites als CheapTickets, Tix, Vliegwinkel en Skyscanner. Deze vergelijken de prijzen van vliegtickets naar Rhodos voortdurend, waardoor jij altijd weet wat op dat moment het goedkoopste ticket is. De hoogzomermaanden juli en augustus zijn uiteraard de duurste maanden om te vliegen naar Rhodos. Juni en september zijn aantrekkelijker geprijsd. In de wintermaanden gaan er vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar het eiland, maar moet je overstappen in Athene. De prijzen voor een vliegreis inclusief overstap fluctueren.  

Vliegen naar Rhodos doe je met deze luchtvaartmaatschappijen

Zoek je in de zomermaanden vluchten naar Rhodos, dan heb je deze met behulp van de hierboven genoemde vergelijkingswebsites doorgaans gauw gevonden. Je kunt met zowel Ryanair als Transavia en KLM naar dit zonovergoten Griekse eiland vertrekken. Transavia vliegt in de zomermaanden één keer per week vanaf Eindhoven en enkele keren per week vanaf Schiphol in Amsterdam. Besluit je met KLM te gaan vliegen naar Rhodos, dan vlieg je eveneens vanaf Schiphol. Ook prijsvechter Ryanair biedt in de zomermaanden goedkope vliegtickets naar Rhodos aan. Deze vliegroute start op de luchthaven van Eindhoven.

Boek je tickets nu óf ga voor een goedkope last minute

En hoe lang het vliegen is naar Rhodos? Het duurt slechts drieënhalf uur voor je op dit kleine paradijsje in de Egeïsche Zee landt. Voor de vliegtijd hoef je het dus niet te laten! Besluit je te gaan vliegen naar Rhodos en heb je geen transfer naar je accommodatie geboekt, dan kun je eenmaal aangekomen op het vliegveld gebruikmaken van de bus of de taxi. Beiden vind je direct bij de aankomstterminal. Grijp nu of last minute die aanbieding en vlieg naar een van de mooiste stukjes van Griekenland!

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...