Praktische informatie over Rome Ciampino Airport

Rome is natuurlijk een van de meest bezochte steden in Europa, omdat het kan bogen op een bijzondere indrukwekkende geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Natuurlijk komen toeristen voor de staaltjes bouwkunst van de oude Romeinen waar nog veel van bewaard is gebleven. Maar de Eeuwige Stad heeft uiteraard ook grote betekenis voor alle Rooms-Katholieken en heeft een enorm aantal indrukwekkende oude kerken. Rome beschikt over een gezellige horeca en voor de bezoeker is er altijd wel een evenement om te bezoeken. Het aantal musea en andere culturele instellingen in deze stad is bijna ontelbaar.

Veelgestelde vragen

De Italiaanse naam voor het vliegveld is Aeroporto di Roma Ciampino. De luchthaven ligt ongeveer op 15 kilometer van de hoofdstad van Italië en dateert uit 1916. Tot in de jaren 60 van de vorige eeuw was dit de belangrijkste luchthaven van Rome. Door de opkomst van prijsvechters in de luchtvaart neemt het aantal reizigers dat aankomt op Rome Ciampino Airport ieder jaar weer toe. Inmiddels is het getal de 5 miljoen al gepasseerd.

Bij een rechtstreekse vlucht van een Nederlandse luchthaven moet je rekenen op een vliegtijd van ongeveer 2 uur bij een rechtstreekse vlucht. Als er een tussenstop staat gepland, kun je op je vliegticket zien hoe lang de reis naar verwachting gaat duren.

Het zijn vooral de budgetmaatschappijen die vliegen op Luchthaven Rome Ciampino. De belangrijkste hiervan zijn Ryanair en Wizz Air. Een totaaloverzicht van alle maatschappijen die dit vliegveld aandoen, vind je bijvoorbeeld op Vliegtickets.nl.

In de buurt van de luchthaven van Rome zijn diverse parkeerterreinen beschikbaar. Redelijk bijzonder is dat je op P3, dat het dichtst bij de terminal is gelegen, 15 minuten gratis kunt parkeren. Deze parkeerplaats is echter ook extreem duur als je de auto hier een langere periode laat staan. Als je drie weken een parkeerplaats op P3 wilt gebruiken, kost dat je € 1.050. De andere parkeerterreinen zijn verder van de terminal gelegen, maar beslist op loopafstand. De terreinen worden P4, P5 en P6 genoemd. Een dag parkeren doe je hier voor € 18, maar als je de auto hier drie weken onderbrengt, moet je daar € 208 voor afrekenen. Parkeertarieven veranderen regelmatig, check dus altijd ter plaatse even naar de actuele prijzen.

Parkeerplaatsen boeken op de luchthaven van Rome kun je eenvoudig doen bij Parclick.

Met een taxi of huurauto ben je naar verwachting ongeveer 20 minuten onderweg naar het centrum van Rome. Er zijn ook bussen die je naar de metrostations van de stad kunnen brengen. Het dichtstbijzijnde station ligt op 6 minuten afstand van het vliegveld.

De vertrek- en aankomsttijden op Rome Airport kan je onder meer vinden op vluchttijden.com. Hier wordt ook actuele informatie over vertragingen getoond.

Het is op Rome Airport niet toegestaan om te roken. Slechts als duidelijk is aangegeven dat er sprake is van een rookplek, mag je daar een sigaret opsteken.

Er is een beperkt winkelgebied op de Luchthaven Rome Ciampino. Hier zijn vooral voedingswaren, drankjes en lectuur verkrijgbaar. Voor belastingvrije artikelen is er een duty-free shop aanwezig.

Op vliegveld Rome Ciampino zijn geen restaurants gevestigd. Er zijn wel een aantal bars en koffieshops.

Informatie over het vliegveld van Rome Ciampino

vliegtickets Rome Ciampino Airport
Vliegtickets zoeken naar Rome

Op zoek naar vliegtickets naar Rome? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Rome te gaan!

auto huren Rome Ciampino Airport
Auto huren op Rome Ciampino Airport

Wil je met de huurauto Rome gaan verkennen dan zijn er op de luchthaven 10 verschillende verhuurbedrijven waaronder Auto Europa, Locauto Rent en Sixt. Online kun je de auto kiezen die jou het meest aanspreekt voor het voordeligste tarief. Rome heeft zeer druk autoverkeer en het is van belang dat je een ervaren bestuurder bent als jij je hier op de weg begeeft. Het huren van een auto op Ciampino Airport kun je het beste voordelig doen via EasyTerra.

hotel Rome Ciampino Airport
Hotels vlakbij Rome Ciampino Airport

Op een kilometer afstand van de luchthaven ligt hef nieuwe hotel Meeting. Omdat luchthaven Rome Ciampino zo dichtbij de stad ligt, zijn er ook diverse andere grote en kleine hotels in de nabijheid van het vliegveld. Verder beschikt de wereldstad Rome natuurlijk over accommodaties voor iedere reiziger die de stad aan doet. Via de site Booking.com kun je informatie krijgen over beschikbaarheid, prijzen en voorzieningen. Ook heeft de site speciale aanbiedingen.

taxi Rome Ciampino Airport
Taxikosten & reserveren

In het algemeen zijn de luchthaventaxi’s niet duur. Voor een ritje naar het centrum is de gemiddelde prijs € 35. Deze rit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Het is aan te bevelen om vooraf online een taxi te reserveren op de luchthaven van Rome. Op die manier ben je verzekerd van vervoer en is de prijs vastgelegd. Informeer voor de zekerheid altijd nog even naar het tarief voordat de rit begint. Het verkeer in Rome kan in de spits behoorlijk vastlopen. Als je een vliegtuig moet halen, is het dan ook verstandig om een ruime marge aan houden in tijd als je kiest voor een taxi of huurauto. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Rome Ciampino Airport
Openbaar vervoer

Via de bussen van ATRAL Lazio kun je snel naar een treinstation of metrostation in Rome reizen en van daar je reis in de stad of het land vervolgen. Op slechts 5 minuten afstand van het vliegveld ligt treinstation Ciampino. Het metrostation Anagnina is ongeveer 15 minuten rijden. Het aantal bussen overdag en tijdens werkuren is drie per uur. In het weekend rijden er minder bussen. Tickets kun je kopen bij de automaten of de buschauffeur. Met trein of metro duurt de totale reis naar het centrum van de stad ongeveer 30 tot 40 minuten.

overige informatie Rome Ciampino Airport
Overige informatie

  • Op Airport Rome kun je geen bagage stallen.
  • Er zijn ook geen speciale faciliteiten voor zakelijke reizigers. Er is uitsluitend een VIP-lounge gevestigd in de algemene terminal.
  • Het vliegveld is wel aangepast voor gehandicapten. Er zijn speciale toiletten en liften. Ook zijn er parkeerplaatsen gereserveerd voor gehandicapten. Let op: de meeste bussen zijn niet toegankelijk voor gehandicapten.
  • De luchthaven is voorzien van enkele geldautomaten en er is een bank gevestigd alsmede een geldwisselkantoor
  • Voor noodgevallen en overige informatie kun je terecht bij de algemene informatiebalie.

informatie

Informatie over Rome Ciampino Airport

  • Adres: Via Appia Nuova, 1651, 00040 Roma RM, Italië
  • IATA-luchthavencode: CIA
  • Vliegtuigbewegingen: 54.236
  • Aantal passagiers: 5.885.812

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...