Goedkoop een auto huren op Rome Ciampino Airport

Ga je op vakantie naar Rome, dan begint je vakantie waarschijnlijk op Rome Ciampino, één van de twee luchthavens van de Italiaanse hoofdstad. De beste manier om zowel de stad als de omgeving te ontdekken is door een auto te huren op Rome Ciampino Airport. Met een huurauto beleef je het ultieme gevoel van vakantie en vrijheid. De goedkoopste en handigste manier om een auto te huren is door dit vooraf al te regelen. Daarmee ben je zeker van de beste prijs en kan je vakantie na aankomst direct beginnen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Rome Ciampino Airport


Maatschappijen voor autoverhuur

Wil je alle mooie plekjes van de Italiaanse hoofdstad en de omgeving ontdekken, regel dan online je autohuur vanaf Rome Ciampino Airport. Autohuur is mogelijk bij diverse internationale verhuurmaatschappijen, maar ook zijn er lokale en zeer betrouwbare aanbieders die hun diensten op de luchthaven aanbieden. De balies van de autoverhuurders zijn gevestigd in de aankomsthal. Nadat je vliegtuig is aangekomen sta je dus in een mum van tijd bij de verhuurkantoren. Als je vooraf je autohuur hebt gereserveerd, hoef je alleen nog maar de sleutel en je auto op te halen en je vakantie kan meteen beginnen.

Boek je huurauto thuis vanuit je luie stoel

De meest eenvoudige manier om een auto te huren op Rome Ciampino is om dat voor vertrek te doen. Via onder andere Rental Cars en Autoeurope kun je thuis op je gemak en met slechts één zoekopdracht alle aanbieders en opties vergelijken. Daarmee bespaar je niet alleen kostbare tijd, maar ben je ook verzekerd van de beste prijs. Ook extra’s, zoals een tweede bestuurder of autozitje voor kinderen, boek je thuis al bij. Tijdens je online reservering sluit je ook eenvoudig een uitgebreid verzekeringspakket af, zodat je met een veilig gevoel op pad kunt.

Praktische zaken bij autohuur op Rome Ciampino Airport

Er zijn twee luchthavens in Rome: Rome Ciampino (code CIA) en Rome Fiumicino (code FCO). Check dus goed naar welke luchthaven je vliegt, zodat je huurauto op het juiste vliegveld voor je klaar staat. Bij het ophalen van je auto dien je een geldig paspoort of identiteitsbewijs te overleggen en wordt ook naar je rijbewijs gevraagd. Sommige verhuurmaatschappijen vereisen een minimumleeftijd van 21. Ook kan voor bestuurders jonger dan 25 jaar een toeslag van toepassing zijn. Daarnaast is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist, waarmee een borg wordt gereserveerd. Deze wordt weer vrijgegeven nadat de huurauto is ingeleverd.

Bezoek aan de bloemrijke achtertuin van Rome

In Rome bezoek je de prachtigste Romeinse bouwwerken, zoals het Colosseum en het Forum, maar ook de Trevi Fontein, Spaanse Trappen en Vaticaanstad mogen zeker niet op je vakantieplanning ontbreken. Maar wist je dat op nog geen 30 kilometer afstand van Rome nóg een prachtige stad op je bezoek wacht. De Romeinse nederzetting Tivoli staat vol met oude villa’s en paleizen, de één nog mooier dan de ander. Villa Adriana, de grootste opgraving in de buurt van Rome, is één van die bezienswaardigheden. Of breng met je huurauto een bezoek aan Villa d’Este, waar ruim 50 fonteinen voor een spectaculair waterschouwspel zorgen.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...