Vliegveld Rotterdam The Hague Airport

Handige informatie over het vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Waar ligt het vliegveld? Waar kan je het beste parkeren en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegveld Rotterdam The Hague Airport

Vliegveld Rotterdam The Hague Airport is de tweede regionale luchthaven van Nederland. Deze luchthaven, in 1956 aangelegd, heette toen: ‘Vliegveld Zestienhoven’. De positie van de Airport wordt bepaald door het aantal reizigers, dat jaarlijks via dit vliegveld reist.

Jaarlijks reizen ruim 1.600.000 reizigers via deze luchthaven volgens de meest recente gegevens in 2017. Om precies te zijn: 1.683.863 reizigers. Het aantal vluchten bedraagt jaarlijks : 52.442.

Het is een bijzonder prettig vliegveld, en zeer populair onder de Nederlandse reizigers.
Er zijn op vliegveld Rotterdam The Hague Airport geen aviobruggen, wel wordt er gebruik gemaakt van vliegtuigtrappen. Ook interessant om te vermelden, is dat er op Rotterdam The Hague Airport tot een zogenaamde ‘Silent Airport Policy’ is besloten.

Vliegtijd

Waar ligt vliegveld Rotterdam The Hague Airport?

De luchthaven ligt in de provincie Zuid-Holland in Nederland. Het vliegveld is vlakbij de grote havenstad Rotterdam gevestigd. Het is precies 7,6 kilometer van de luchthaven naar het stadscentrum van Rotterdam. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer ben je er in een half uurtje. Het is een prettige bijkomstigheid, dat je na een vliegreis snel op je bestemming bent.

Hotels nabij vliegveld Rotterdam

Je kunt van te voren je hotelkamer al boeken via Booking.com. Hieronder enkele voorbeelden. Je ziet gelijk hoeveel sterren deze hotels hebben. De prijzen wisselen per seizoen, maar zijn op te zoeken op het internet.

Best Western Plus****, 3,9 km van het vliegveld.
NH Atlanta Hotel****, op 4,8 km van het vliegveld.
Holiday Inn Express ***, afstand tot de luchthaven 4,4 km
Van der Valk Hotel Rotterdam****, 3,4 km van Rotterdam The Hague Airport.
Bilderberg Parkhotel Rotterdam****, op 5,1 km van de luchthaven verwijderd.

Een auto huren op het vliegveld

De mogelijkheden zijn uiteraard legio, maar als je dan toch zelf wilt rijden in Nederland, is een auto huren een prima optie. Rentalcars is een autoverhuurbedrijf dat zich op de luchthaven bevindt. Het bedrijf werkt samen met ongeveer 900 autoverhuurbedrijven gevestigd over de hele wereld. Enkele voorbeelden van bekende bedrijven waarmee Rentalcars samenwerkt, zijn onder andere:

Avis, Budget, Europcar, Enterprise, Hertz en Thrifty.

Hieronder de actuele tarieven, waarvoor je een auto kunt huren bij Rentalcars. Het betreft hier dan autohuur voor een periode van 3 dagen;
– Kleine stadsauto : € 73,16
– Stationwagon : € 179,39
– 5/7-Personenbusje : € 1165,69

Liever een taxi nemen?

Als je graag met een taxi van en naar Rotterdam The Hague Airport gebracht wilt worden, is het handig om deze vooraf via het internet te reserveren. Zo ben je er zeker van, dat je keurig op tijd afgehaald wordt van de luchthaven bij je aankomst. Je kunt natuurlijk ook vooraf een taxi reserveren voor de dag dat je weer vertrekt. Zo weet je, dat je je vlucht niet zult missen! Om je een idee te geven van de ritprijzen, hieronder de tarieven van Stads Taxi Rotterdam;

– Van Rotterdam The Hague Airport naar Rotterdam-Centrum: € 23,00
– Van Rotterdam The Hague Airport naar Den Haag : € 38,00
– Van Rotterdam The Hague Airport naar Amsterdam : € 81,00

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van en naar Rotterdam The Hague Airport?

Dat zijn er nogal wat, we noemen er een paar:
– Transavia
– British Airways
– KLM
– TUI
– Jetairfly
– Corendon

Je hebt een ruime keuze aan bestemmingen van Rotterdam The Hague Airport. Wat dacht je van een reisje naar Ibiza, Rome, Budapest, of Valencia? Of een strak geplande zakenreis naar Londen? Je vliegtijd vanaf Rotterdam naar Ibiza is 2,5 uur, naar Budapest is de vliegtijd 2 uur en 20 minuten en je bent met een vliegtijd van 1 uur en 50 minuten in Rome. The sky’s the limit!

De balies van de luchtvaartmaatschappijen bevinden zich in de Centrale Hal aan de linkerzijde, recht tegenover de incheckbalies.

Mag er gerookt worden op het vliegveld?

Roken op het vliegveld zelf is alleen toegestaan op de daarvoor bestemde plaatsen.
Het is absoluut verboden binnen in het luchthavengebouw en op het platform. Waar mag het dan wel?

Voordat je door de veiligheidscontrole bent heengegaan:
– Je mag buiten naast de ingang van het vliegveld roken.
– Roken mag op het Panoramaterras, dat bij restaurant De Horizon ligt.

Nadat je de veiligheidscontrole bent gepasseerd:
– Op het terras boven naast de bar mag gerookt worden.

De restaurants op vliegveld Rotterdam

De mogelijkheid om nog even gezellig te shoppen in de aanwezige winkels, of iets te eten op het vliegveld is natuurlijk aanwezig! Zo vind je er:

Restaurant De Horizon; met naast een à la carte restaurant ook het Bite & Fly deel, waar je verse broodjes en vruchtensappen vindt.

De Espressobar, die Illy koffie serveert, met een koekje of een vers broodje erbij.

De winkels op het vliegveld

De AKO shop verkoopt boeken, kranten en tijdschriften, ook in andere talen.
Verder is er een GWK (Grenswisselkantoor) aanwezig, voor al je valuta. Die kan je van te voren al online bestellen.

Naast de aanwezige autoverhuurbedrijven, is er een reisbureau op het vliegveld aanwezig, Reisbureau Travel Slide.

De Airportshop biedt een scala aan producten te koop aan, van cadeau-artikelen, speelgoed en sigaretten, tot en met sieraden, chocolade, souvenirs en reisbenodigdheden.
De openingstijden verschillen, de eetgelegenheden zijn geopend van 05:30 t/m de laatste vlucht.

Openbaar vervoer

Overdag rijden de bussen elke 10 minuten van en naar het vliegveld. In het weekend rijden ze om het kwartier en ‘s avonds iedere 20 minuten. Tussen Rotterdam Centraal, de luchthaven en het metrostation Meijersplein rijdt bus 33. Deze buslijn sluit aan op de metrolijn E. Hierdoor kunnen de reizigers die uit Den Haag komen, met gemak op het vliegveld komen. Wel misschien belangrijk om alvast te weten; vanaf januari 2018 kan je de busrit niet meer contant betalen. Pinnen mag je dan nog wel. Er wordt uitgegaan van het motto: ‘Geen contant geld bij je, meer veiligheid!’

Vliegveld Rotterdam The Hague Airport
4.2 sterren (37x)