Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op Santorini Airport, Luchthaven Santorini (Thira), geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Santorini Airport

Santorini is een van de Cycladen-eilanden. Of het de moeite waard is? Zelfs de Grieken zelf noemen dit een van hun mooiste eilanden! Beroemd zijn de foto’s met witte huizen en kerkjes met een blauw koepeldak. Men zegt wel eens dat dit ooit de plaats was waar het mythische eiland Atlantis lag. Kamari en Fira zijn de bekendste plaatsen, maar ook andere stadjes zijn zeer de moeite waard, zoals Oia. Dit dorp is beslist schilderachtig te noemen, met zijn ligging op zo’n 300 meter hoogte.

Waar ligt het vliegveld van Santorini?

Het vliegveld van Santorini ligt ongeveer midden op het eiland, aan de oostelijke zijde. Het ligt daarmee ook iets ten oosten van de hoofdstad Fira. Het is een vrij klein vliegveld, wat wel blijkt uit het feit dat er slechts 6 passagiersvliegtuigen geplaatst kunnen worden. De luchthaven wordt niet alleen gebruikt voor passagiersvluchten, maar ook voor de militaire luchtvaart.

Adres: Thera 847 00, Griekenland

IATA-luchthavencode: JTR

Aantal passagiers: 2.254.926

Jaarlijkse vliegtuigbewegingen: 20.360

Vliegtuigmaatschappijen die op Santorini Airport vliegen

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die op Santorini Airport vliegen. De bekendste daarvan zijn Brussels Airlines, Transavia en TUI fly België. Wil je de volledige lijst zien? Dan kun je het beste even een kijkje nemen op https://www.jtr-airport.gr/en/flights–more/flights–destinations#airlines.

Vliegtijd naar Santorini

Wil je naar Santorini, dan vraag je je natuurlijk wel af wat de vluchtduur is. Vanaf Amsterdam ben je na ongeveer 3,5 uur vliegen op Santorini. Dit betreft dan wel een rechtstreekse vlucht. Heb je een vlucht met tussenstop geboekt, dan kun je op je tickets zien hoe lang je onderweg zult zijn.

Reistijd naar centrum vanaf Santorini Airport

De hoofdstad Fira ligt op circa 6 km afstand van de luchthaven van Santorini. De bekende badplaats Kamari ligt op dezelfde afstand. Het kost met de auto ongeveer 10 tot 20 minuten om in beide steden te komen, afhankelijk van de verkeersdrukte. Ook Monolithos ligt erg dichtbij.

Vertrektijden en aankomsttijden

De vertrek- en aankomsttijden variëren per dag en per luchtvaartmaatschappij. Het is daarom het beste om even op https://www.jtr-airport.gr/en/ of een vergelijkbare website te kijken voor de actuele vertrek- en aankomsttijden.

Roken

Roken is in principe nergens toegestaan op de luchthaven. In de terminal kun je dus niet zomaar een sigaret opsteken. Buiten zijn er wel gedeeltes waar gerookt mag worden. Let daarbij altijd goed op de bordjes en aanwijzingen.

Winkels op de luchthaven

Omdat Santorini Airport maar een klein vliegveld is, zijn er helaas ook maar weinig voorzieningen. Echt uitgebreid winkelen kun je er dus niet. Je kunt er wel nog wat souvenirs en taks free artikelen kopen, zoals lokale wijn, etenswaren en sigaretten. Houd er wel rekening mee dat deze producten wat duurder zijn dan over het algemeen op het eiland.

Restaurants op de luchthaven

Ook het aanbod aan restaurants op het vliegveld van Santorini is beslist niet uitgebreid. Je kunt er wel terecht voor een hapje eten bij een cafetaria. Bovendien kun je zelfs gebruikmaken van een terras met uitzicht over de luchthaven van Santorini. Het aantal zitplaatsen is hier beperkt.

Openbaar vervoer vanaf Santorini Airport

Op het eiland kom je bussen tegen van het bedrijf KTEL. Omdat het eiland niet zo groot is, hebben bijna alle bussen Fira als eindbestemming. In de zomermaanden rijdt er heel regelmatig een bus, ongeveer 13 keer op een dag. In Fira vind je een groot busstation waar je over kunt stappen naar andere bestemmingen, zoals Kamari. Een ticket voor de bus kost zo’n € 1,80 tot € 2,50 per rit per persoon. ’s Nachts betaal je wat meer.

Overige informatie

  • Het vliegveld van Santorini is maar klein en er zijn dus weinig voorzieningen.
  • Voor zakelijk gebruik zijn er vrijwel geen extra’s.
  • Over de toegankelijkheid van het vliegveld van Santorini voor mindervaliden is weinig bekend.
  • Op het vliegveld kun je verbinding maken met de gratis wifi die er beschikbaar is.
  • Verder zijn er bagagekluizen beschikbaar om je bagage op te slaan.

Vliegtickets Santorini Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Santorini? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Santorini te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Santorini Airport

Hotels vlakbij het vliegveld van Santorini

Op Santorini Airport zelf zijn er geen hotels beschikbaar. Hotel Anamar Santorini ligt het dichtstbij de luchthaven in het plaatsje Monolithos op zo’n 2 km afstand. Verder vind je in alle steden op het eiland voldoende hotels. Een actueel overzicht hiervan kun je vinden op Booking.com. Natuurlijk kun je hier ook interessante aanbiedingen vinden.

Bekijk hieronder hotels nabij Santorini Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren op Santorini Airport

Hoewel er misschien weinig andere voorzieningen zijn, is de autohuur rijk vertegenwoordigd op Airport Santorini. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Sixt, Hertz, Thrifty, Suntime, Avis, Avance en Budget. Via websites als EasyTerra.nl en HAPPYCAR kun je eenvoudig de prijzen van de diverse aanbieders vergelijken. Het is aan te raden om je huurauto van tevoren te reserveren, zodat deze klaarstaat wanneer je aankomt aan de luchthaven. Zo kun je meteen na aankomst gebruikmaken van je huurauto. Het huren van een auto op Santorini Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Taxikosten vliegveld Santorini

Alle plaatsen op het eiland zijn relatief dichtbij, omdat Santorini nu eenmaal niet zo groot is. Maar als je een taxi neemt, dan is de kans het grootst dat je naar Fira of Kamari gaat. Het duurt ongeveer een kwartier voor je deze plaatsen bereikt. Een taxiritje kost gemiddeld € 20. Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Boek de taxi dan van tevoren online, zodat de prijsafspraak vaststaat. Natuurlijk kun je die ook voor het instappen nog even mondeling laten bevestigen door de chauffeur. Dit kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

Parkeren op het vliegveld Santorini

Er is parkeergelegenheid bij Santorini Airport, maar het kan erg druk zijn en er is niet bijzonder veel ruimte. Het kan dus even duren voor je de auto kwijt kunt. Het voordeel is wel dat de parkeergelegenheid hier over het algemeen gratis is, ook als je wat langer wilt parkeren. De parkeertarieven kunnen echter op elk moment wijzigen, dus informeer jezelf even van tevoren om de exacte kosten te weten te komen.

Vliegveld Santorini Airport, Luchthaven Santorini (Thira)
3.5 sterren (11x)