Vliegveld Schiphol Airport Amsterdam

Handige informatie over het vliegveld Schiphol in Amsterdam. Waar ligt Schiphol? Waar kan je het beste parkeren voor lang en kort en wat zijn de horecavoorzieningen? Maak hieronder je keuze.

VLIEGTIJD AUTO HUREN HOTELS TOP 10 HOTSPOTS

Vliegveld Schiphol Amsterdam

Schiphol is het grootste vliegveld van Nederland, maar ook was dat in 2016 ook van Europa wanneer je kijkt naar het aantal vluchten per jaar. Ruim 460.000 vluchten vertrokken er afgelopen jaar van deze luchthaven.

Omdat dit vliegveld het grootste is van Nederland, is het populair, maar er zijn ook steeds meer Nederlanders die kiezen voor de kleinere luchthavens in het land, omdat je dan ook veel drukte omzeilt.

Vliegtijd

Waar ligt vliegveld Schiphol?

Het ligt ten zuidwesten van de hoofdstad van Nederland, Amsterdam en ligt in de gemeente Haarlemmermeer. Het centrum van amsterdam ligt op 17 kilometer van het vliegveld.

Hotels in de buurt van vliegveld Schiphol

Er zijn verschillende hotels die direct toegang hebben tot de luchthaven. Wanneer je hier slaapt, slaap je eigenlijk op het vliegveld. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Sheraton Amsterdam Airport Schiphol Hotel, Hilton Amsterdam Airport Schiphol, citizenM Airport Schiphol. Daarnaast zijn er nog enkele hotels op ongeveer 3 kilometer afstand van de luchthaven.

Auto huren op vliegveld Schiphol

Via Autoverhuur Amsterdam Schiphol kun je verschillende autoverhuurbedrijven vergelijken met elkaar. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt via internet vooraf de auto van je keuze reserveren. Voorbeelden van autoverhuurbedrijven vanaf de luchthaven zijn Europcar en Sixt Autoverhuur Amsterdam Schiphol Luchthaven.

Taxi vanaf vliegveld Schiphol

Reizen met een taxi kan erg duur zijn, maar het heeft ook een aantal voordelen. Je hoeft geen parkeerkosten te betalen en je kunt comfortabel reizen. Het is aan te raden vooraf een taxi te bestellen en de prijzen te vergelijken. Via de site van de rijksoverheid kun je zien wat de maximale taxitarieven zijn in Nederland.

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op vliegveld Schiphol

Er zijn maar liefst 85 vliegtuigmaatschappijen die vliegen op het grootste vliegveld van Nederland. De hele lijst is te achterhalen op de website. Enkele voorbeelden van de vliegtuigmaatschappijen die vliegen op airport Schiphol zijn Transavia, TUI Fly, Lufthansa, KLM, Emirates, Easyjet, Delta Air Lines, Air France en Corendon Dutch.

Parkeren vliegveld Schiphol

Parkeren kun je in de buurt van de airport. Er zijn verschillende mogelijkheden voor lang parkeren bij de luchthaven, zoals P3. Je auto staat in de buurt van de airport en de shuttlebus naar het vliegveld is geregeld. Voor een lang weekend betaal je ongeveer 90 euro, maar dit is afhankelijk van het seizoen. Kort parkeren is direct aan vliegveld mogelijk. Je betaalt hier per 10 minuten ongeveer 1 euro, dus houd het dan bij kort parkeren. Er is genoeg ruimte om familieleden af te zetten in de kiss and ride-zone.

Reistijd naar het centrum

Zoals al gezegd ligt de airport vlakbij Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. De afstand is ongeveer 17 kilometer en het duurt ongeveer 20 minuten voor dat je op de Dam staat.

Vertrektijden en aankomsttijden

Vertrek- en aankomsttijden kun je volgen op de officiële website van de luchthaven. De vertrek- en aankomsttijden kun je ook achterhalen via de luchtvaartmaatschappij. Check altijd voor vertrek de tijden, omdat het van te voren nog kan wijzigen.

Roken op vliegveld Schiphol

Op de luchthaven zijn er vrij veel rookruimtes. Roken mag niet op de andere plekken dan waar het toegestaan is om te roken. Ook bij de verschillende barretjes en café’s is aan deze mogelijkheid gedacht.

Winkels op vliegveld Schiphol

De airport biedt uitstekende mogelijkheden om voor vertrek of na vertrek nog even lekker te winkelen. Eigenlijk is alles er. Van lingerie tot chocola. Van boeken tot kleding. Je hebt veel winkels van de grote ketens, zoals Victoria Secret, Hema, WE en Bruna. Voor de security zijn er wel veel meer winkelmogelijkheden dan na de security.

Restaurants op vliegveld Schiphol

Ook wat betreft restaurants zit er verschil tussen voor en na de security. Op Plaza kun je verschillende maaltijden krijgen. Je kunt er gaan voor de snelle hap, maar ook voor het uitgebreide diner. Je kunt voor de mogelijkheden het beste even op de website kijken, zodat je een keuze kunt maken. Na de security is het iets lastiger om uitgebreid te eten. Eten kun je wel altijd, maar houd er rekening mee dat de mogelijkheden beperkt zijn.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Schiphol

Vanaf de airport is het openbaar vervoer goed geregeld. Onder de luchthaven ligt het treinstation. Hier zijn verschillende binnen- en buitenlandse connecties mogelijk. Daarnaast zijn er veel busverbindingen. Het openbaar vervoer in Nederland is handig geregeld. Via internet kun je gemakkelijk herleiden welke bus of trein je moet hebben.

Vliegveld Schiphol Airport
4.5 sterren (49x)