Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op Southampton Airport geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Southampton Airport

Southampton is beslist geen klein vliegveld te noemen. Per jaar passeren ongeveer 2 miljoen passagiers Airport Southampton. Wel gaat het uitsluitend om korte afstandsvluchten. De landingsbaan is namelijk te kort voor de enorme toestellen die lange vluchten maken. De luchthaven is al vanaf 1910 in gebruik. De IATA-code van de luchthaven is SOU.

Waar ligt het vliegveld van Southampton?

De luchthaven van Southampton ligt op zo’n 6 km van het centrum van de stad, in het graafschap Hampshire. Het vliegveld ligt in de noordoostelijke richting. De wegen M27 en M3 liggen vlakbij het vliegveld. Verder liggen Portsmouth en het Isle of Wight vlakbij.

Over Southampton

Southampton is de bekendste havenstad van Engeland en je kunt daarom niet in de stad verblijven zonder de haven te hebben gezien. Bijzonder is ook het SeaCity Museum, een interactief scheepvaartmuseum dat leuk is voor jong en oud. Verder is het Tudor House & Garden een aanrader. Deze Tudor-woning is volledig gerestaureerd en in oude glorie hersteld. Het was het eerste museum van Southampton en werd al in 1912 opengesteld voor publiek. In het oude centrum vind je allerlei mooie oude bouwwerken, zoals de indrukwekkende poort. Verder staat Southampton ook bekend als shopstad. Of je nu dol bent op winkelen, cultuur of de zee, Southampton is jouw bestemming!

Adres: Southampton SO18 2NL, Verenigd Koninkrijk

IATA-luchthavencode: SOU

Aantal passagiers: 1.991.014

Jaarlijkse vliegbewegingen: 39.651

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Southampton Airport

Flybe, Aer Lingus, Aurigny en easyJet zijn luchtvaartmaatschappijen die op Southampton Airport vliegen. Je zult begrijpen dat er nog veel meer maatschappijen de luchthaven aandoen. Een complete lijst vind je op https://www.southamptonairport.com/flights-and-holidays/airlines/.

Vliegtijd naar Southampton

Vanaf Amsterdam kost het 1 uur en 25 minuten om Airport Southampton te bereiken. Heb je voor een vlucht via een andere luchthaven gekozen, dan staat de vluchtduur op je ticket.

Bekijk alle vliegvelden in Engeland

Reistijd naar centrum vanaf Southampton Airport

Met de auto doe je er ongeveer een kwartier over om vanaf de luchthaven van Southampton het centrum van de stad te bereiken.

Vertrektijden en aankomsttijden

De vertrektijden en aankomsttijden zijn iedere dag weer anders en worden bovendien regelmatig aangepast. Voor een actueel overzicht ga je naar https://www.southamptonairport.com/flights-and-holidays/airlines/.

Roken

Op de luchthaven van Southampton mag niet gerookt worden. Alleen buiten de terminal mag dit. Na de douane is het sowieso niet meer toegestaan om een sigaret op te steken.

Winkels op de luchthaven

Ben je wat eerder op het vliegveld van Southampton? Dan kun je zeker wat tijd doorbrengen in de winkels. Er zijn ook een aantal taxfree winkels.

Restaurants op de luchthaven

Naast winkelen kun je natuurlijk ook even neerstrijken bij een van de restaurants. Er zijn diverse eetgelegenheden op de luchthaven van Southampton, zoals een pub.

Openbaar vervoer

Je kunt zowel met de trein als met de bus van Airport Southampton naar het centrum reizen. Je kunt via de voetgangersbrug van de terminal oversteken naar het treinstation. Naar het Southampton Central is het maar ongeveer 10 minuten. Een ticket kost £ 3,90 voor volwassenen en £ 1,95 voor kinderen tot 15 jaar. Met de trein kun je ook verder reizen naar de steden Winchester, Bournemouth of Portsmouth. Met de bus kost het ongeveer drie kwartier om in het stadscentrum te komen. Prijs voor een ticket is rond de £ 2.

Overige informatie

  • Er zijn geldautomaten en wisselkantoren op Southampton Airport aanwezig.
  • Bovendien kun je gedurende 4 uur gratis gebruikmaken van de wifi van de luchthaven.
  • Bagage kun je voor £ 6 per koffer per dag stallen op de luchthaven.
  • Er is speciale hulp voor mindervaliden. Wel is het belangrijk dat je van tevoren je luchtvaartmaatschappij op de hoogte brengt van een eventuele handicap, zodat het nodige personeel klaarstaat.

Vliegtickets Southampton Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Southampton Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Southampton te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Southampton Airport

Hotels vlakbij het vliegveld van Southampton

Op Southampton Airport zijn geen hotels beschikbaar, maar in de stad is er zeker een hotel te vinden dat bij je past. Voor een compleet overzicht kun je het beste een kijkje nemen op Booking.com. Hier kun je ook via de kaart zoeken, zodat je precies ziet in welke wijk jouw hotel gelegen is.

Bekijk hieronder hotels nabij Southampton Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren op de luchthaven van Southampton

De autoverhuurbedrijven hebben geen balie in de aankomsthal, maar in een apart gebouw naar het Short Stay Car Park. Hier kun je onder andere een auto huren bij Avis, Enterprise, National, Hertz en Europcar. Je kunt je auto ook van tevoren online reserveren. Via EasyTerra of HAPPYCAR kun je de prijzen van de verschillende aanbieders vergelijken. Het huren van een auto op Southampton Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Taxikosten Southampton Airport

Een taxi van Airport Southampton naar het centrum van de stad kost doorgaans rond de £ 20. Je kunt ook je taxi vooraf online reserveren, dit kan via TaxiTender. Een taxi huren op Southampton Airport doe je via TaxiTender of Taxi2Airport.

Parkeren op Southampton Airport

Wil je je auto parkeren bij het vliegveld van Southampton, dan heb je twee opties. Je kunt kiezen voor lang of kort parkeren. Voor de Short stay parking betaal je £ 5 per uur, £ 32,50 per dag, £ 227,50 per week en £ 682,50 voor 3 weken. De Long stay parking is uiteraard voordeliger wanneer je lang parkeert. Voor 1 uur betaal je hier £ 25, maar voor 1 dag betaal je eveneens £ 25. 1 week parkeren kost je hier £ 97 en 3 weken £ 279. Natuurlijk kunnen deze parkeertarieven enigszins aangepast worden. Controleer ze daarom altijd van tevoren nog even.

Een parkeerplek boeken op de luchthaven van Southampton doe je eenvoudig via Parclick.

Beoordeel dit vliegveld