Belangrijk om direct te regelen!

Regel nu meteen de belangrijke zaken die je bij aankomst op Stuttgart Airport, Flughafen Stuttgart, geregeld moet hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij aankomst en kun je jouw reis met een gerust hart vervolgen!

VLIEGTICKETS ZOEKEN AUTO HUREN HOTELS BOEKEN TAXI RESERVEREN

Praktische informatie over Stuttgart en Stuttgart Airport

De luchthaven van Stuttgart is in 1939 gebouwd als vervanging van het oude veld Böblingen. Meteen na de Tweede Wereldoorlog werd het in gebruik genomen door de Amerikaanse luchtmacht. In 1948 werd het vliegveld weer overgedragen aan de burgerautoriteiten. Maar ook vandaag de dag zijn er nog Amerikaanse eenheden gelegerd.

Waar ligt het vliegveld van Stuttgart?

Airport Stuttgart ligt 13 kilometer ten zuidwesten van de stad. Via de A8 is de Lufthafen Stuttgart goed bereikbaar. Vlak naast het vliegveld ligt de Messe Stuttgart. Dit betekent dat er veel buitenlandse zakenlieden op de luchthaven komen. Er zijn 4 terminals op het terrein. Airport Stuttgart is de thuisbasis voor prijsvechter Eurowings.

Over Stuttgart

Stuttgart is de hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg. Het is met meer dan 600,000 inwoners de 6e stad in Duitsland. De stad is gelegen aan de rivier Neckar en de streek die men in het land Zwaben noemt. De stad is bekend om de vestiging van de automerken Mercedes-Benz en Porsche. Maar ook electronica-gigant Bosch heeft hier zijn bakermat.

Stuttgart heeft een groot aantal beroemde ‘zonen’ zoals de filosofen Hegel en Horkheimer, de politicus Richard von Weiszäcker (voormalig president van Duitsland) en de filmregisseur Roland Emmerich.

Stuttgart dankt zijn ontstaan aan de strategische plaats aan de Neckar waar de stad is gevestigd. Al in de 13e eeuw werden stadsrechten verleend door de marktgraaf van Baden. In de 19e eeuw werd Stuttgart de hoofdstad van Württemberg.

In de Tweede Wereldoorlog werd 60% van de stad verwoest door bombardementen. Nadien werd een groot deel van het oude centrum weer opgebouwd.

Adres: Flughafenstraße 32, 70629 Stuttgart, Duitsland

IATA-luchthavencode: STR

Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op Stuttgart Airport

Stuttgart is een van de meest belangrijke industriële steden in Duitsland. Alle grote luchtvaartmaatschappijen brengen zakelijke reizigers naar de stad met lijnvluchten, zoals de KLM en Luhfthansa. In de zomermaanden vertrekken vanaf de luchthaven Stuttgart vele prijsvechters om toeristen naar Zuid-Europa te brengen. Een overzicht van alle maatschappijen die gebruikmaken van net vliegveld vind je op stuttgart-airport.com.

Vliegtijd naar Stuttgart

De vliegduur van een rechtstreekse vlucht vanaf een Nederlandse luchthaven is ongeveer 1 uur. Er zijn zelden tussenstops op dit traject. Op je ticket kun je de exacte duur van de vliegreis checken.

Reistijd naar centrum vanaf Stuttgart Airport

De afstand van 13 kilometer naar het centrum kun je binnen een halfuur overbruggen met een huurauto of een taxi. Er is ook een treinverbinding met het centraal station on Stuttgart. De treinreis duurt gemiddeld 25 minuten.

Vertrektijden en aankomsttijden

Alle vertrektijden en aankomsttijden op het vliegveld van Stuttgart kan je online vinden op vluchttijden.com. Deze geeft je ook actuele informatie over vertragingen en annuleringen.

Roken

Het is verboden om te roken op Airport Stuttgart. Indien er rookzones aanwezig zijn, worden die aangegeven met duidelijke borden en is dit de enige plaats waar je een sigaret mag opsteken.

Winkels op Airport Stuttgart

In alle terminals zijn een aantal winkels gevestigd. Het assortiment is ruim en varieert van dutyfree artikelen tot verzorgingsproducten en sieraden.

Restaurants op de luchthaven

Op Airport Stuttgart heb je een ruime keuze uit bars en restaurant. Er is in alle terminal gelegenheid voor een koud of warm drankje. Voor maaltijden kunt u kiezen tussen fastfood en een internationale keuken.

Openbaar vervoer

Er is een station van de S-Bahn op Airport Stuttgart. Je vindt het perron op level 1 van terminal 1. Er is tijdens werkdagen iedere tien minuten een mogelijkheid naar centraal station Stuttgart te reizen, in het weekend en op feestdagen is de frequentie beperkt tot 1 maal per kwartier. De treinreis duurt gemiddeld 25 minuten. Tickets kan je kopen bij de automaten in terminal 1.

Overige informatie

  • Overal op het vliegveld is gratis WiFi beschikbaar.
  • Er zijn ook bagagekluizen in Terminal 1. Een kruier kan je herkennen aan een groen uniform.
  • Stuttgart Airport heeft uitstekende voorzieningen voor zakelijke reizigers. Er is een groot conferentiecentrum en de mogelijkheid om ruimte te huren voor vergaderingen is er voor groepen van diverse grote. Neem hiervoor contact op met de algemene informatiebalie.
  • Indien je reist met een rolstoel moet je hier contact over opnemen met je luchtvaartmaatschappij. Luchthaven Stuttgart is uitstekend toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons.
  • In alle terminals zijn geldautomaten en wisselkantoren aanwezig.

Vliegtickets Stuttgart Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Stuttgart Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Stuttgart te gaan!

Praktische zaken om te regelen op Stuttgart Airport

Hotels vlakbij vliegveld Stuttgart

Er is een Mövenpick-hotel op 100 meter afstand van vliegveld Stuttgart. Ook in de nabije omgeving en de stad is voldoende accommodatie aanwezig. Veel hotels hebben faciliteiten voor zakelijke reizigers. Alle informatie over beschikbaarheid en prijzen kan je vinden op booking.com. Op de site kan je ook direct boeken. Regelmatig boeken levert kortingen op. Er zijn ook regelmatig aanbiedingen die voor iedereen geldig zijn.

Bekijk hieronder hotels nabij Stuttgart Airport via Booking.com:


Booking.com

Auto huren op luchthaven Stuttgart

De autoverhuurbedrijven op luchthaven Stuttgart zijn gevestigd in terminal 2 op level 2. Het zijn er momenteel 8 waaronder Buchbindet, Sixt en Avis. Om zeker te zijn van passend vervoer bij aankomst kan je online een auto reserveren. Hierdoor kan je tevens de tarieven en voorwaarden van de diverse maatschappijen goed vergelijken. De huurauto’s staan op loopafstand van de terminal geparkeerd. Het huren van een auto op Stuttgart Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

CarDelMar huurauto's - Wereldwijd · Makkelijk · Goedkoop

Taxikosten Stuttgart Airport

Het is aan te bevelen om een taxi te reserveren op vliegveld Stuttgart. Daarmee bent u verzekerd van vervoer bij aankomst en is de prijs vastgelegd. De rit naar het centrum van Stuttgart duurt een klein halfuur. De prijs voor dit vervoer is gemiddeld € 35. Een taxi boeken kan via TaxiTender of Taxi2Airport.

Parkeren vliegveld Stuttgart

Er zijn een groot aantal parkeerplaatsen beschikbaar op Flughafen Stuttgart. Ook de nabijgelegen Messe heeft uitgebreide parkeermogelijkheden, zowel overdekt als in de open lucht. Wil je gedurende langere tijd je auto parkeren in de buurt van de luchthaven, dan is het niet overdekte P0 de goedkoopste optie. Per dag moet je hier € 23 betalen, voor een week is dat € 53 en drie weken kost je in totaal € 139. De duurste parkeergarages zijn P3, P5 en P7. Een uurtje hier parkeren kost € 4, voor een dag ben je € 35 kwijt, voor 3 weken parkeren kan je hier een rekening verwachten van € 735.

Parkeerplaatsen vooraf vastleggen op de luchthaven van Stuttgart kan via Parlick.

Stuttgart Airport, Flughafen Stuttgart
1 sterren (2x)