Taxi reserveren

Om relaxed en stressloos aan je vakantie te beginnen is het verstandig om voor vertrek alvast een taxi te reserveren vanuit het vliegveld naar je eindbestemming. Dit kan bijvoorbeeld naar een andere stad zijn, of naar de accommodatie waar je verblijft. Op sommige vliegvelden is het namelijk vrij chaotisch en onduidelijk waar je moet zijn om een taxi in te stappen. Ook rijden er op vliegvelden zoveel verschillende taxi’s rond dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en betaal je vaak ook nog eens veel teveel wanneer je niet vooraf hebt gereserveerd. Hieronder alvast enkele tips voor het reserveren van een taxi op het vliegveld.

Reserveer je taxi via deze betrouwbare partner


1. Bekijk van tevoren welke mogelijkheden er zijn

Er zijn verschillende websites waar je voordelig een taxi kunt reserveren. Op TaxiTender.com vind je bijvoorbeeld een overzicht van alle taxibedrijven, prijzen etc. vanaf een bepaald vliegveld.  Je bent hierbij verzekerd van de laagte prijs, en van een betrouwbare professionele chauffeur. Ook kun je op deze website tal van reviews lezen over verschillende aanbieders, waardoor je niet voor onnodige verrassingen komt te staan.

2. Taxi boeken op het vliegveld

Ben je vergeten om voor vertrek al een taxi te reserveren? Niet getreurd. Op het vliegveld zijn namelijk meestal verschillende taxi informatiebalies te vinden, die ook nog een betrouwbare taxi voor je kunnen regelen. Je betaald dat misschien iets meer, maar je bent wel verzekerd van een veilige rit. Je krijgt een bonnetje of kaartje mee van een medewerker, en geeft deze aan de aangewezen taxichauffeur. Op deze manier weet hij dat je al hebt betaald. Het voordeel hiervan is ook dat je geen gedoe hebt met het uitleggen van de weg (in een vreemde taal).

3. Geef je wensen duidelijk aan

Vooral wanneer je nog een aardig stukje met de taxi moet reizen, is het wel zo fijn als je zo comfortabel mogelijk bent, én dat de auto voldoet aan je wensen. Reis je bijvoorbeeld met kleine kinderen en heb je een autostoeltje nodig? Geef dit dan van tevoren aan. Op die manier weet je zeker dat je op alles bent voorbereid. Of reis je huisdier mee? Check vooraf dan even of het mogelijk is hem of haar ook te vervoeren met de taxi.

4. Ga carpoolen

Wil je het liefst zo min mogelijk geld uitgeven aan een taxi, dan is er ook nog de mogelijkheid deze te delen met mede reizigers. Op sommige websites kun je aangeven dat je op zoek bent naar meerdere personen om een taxi mee te delen. Vaak gaan veel mensen namelijk richting dezelfde bestemming (bijvoorbeeld het centrum van een bepaalde stad), en zou het zonde zijn om daar geen gebruik van te maken. Let er wel op dat waarschijnlijk iedereen bagage mee heeft, en die moet natuurlijk nog wel in de taxi passen!

Met dit geregeld te hebben staat niks je meer in de weg om onbezorgd aan je vakantie te beginnen. Zoek vandaag nog online, en reserveer alvast een betrouwbare taxi die je snel en veilig naar de plek van bestemming brengt. 

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...