Praktische informatie over Tenerife Airport

Airport Tenerife South is het grootste en drukste vliegveld op het eiland. Ieder jaar komen meer dan 10 miljoen reizigers op het vliegveld. Het kleinere Los Rodeos wordt gebruikt voor vluchten naar andere Canarische eilanden en het Spaanse vasteland.

Veelgestelde vragen

Airport Tenerife ligt in het zuiden van dit Canarische Eiland op ongeveer 60 kilometer van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Het vliegveld wordt voornamelijk gebruikt door vakantiegangers. Er is een directe busverbinding naar het kleine vliegveld op Tenerife en ook naar het centrum van de hoofdstad.

Een rechtstreekse vlucht van een Nederlandse luchthaven naar Tenerife Airport duurt ongeveer 4 1/2 uur. Als er een of meerdere tussenstops worden gemaakt, kan je de totale vluchtduur zien op je ticket.

Tenerife is populair als vakantiebestemming voor veel Engelsen. De prijsvechters zoals Ryanair en easyJet zijn dan ook regelmatig met meerdere charters per dag op Luchthaven Tenerife aanwezig. Maar vanaf dit vliegveld verrekken ook meerdere internationale vluchten van de grote luchtvaartmaatschappijen. Een overzicht van alle maatschappijen die op Luchthaven Tenerife vliegen vind je op aena.es.

Er is maar één algemeen parkeerterrein bij Airport Tenerife. De andere terreinen zijn gereserveerd voor huurauto’s en bussen. Als je de garantie wilt hebben gedurende een langere periode te kunnen parkeren bij het vliegveld, is het verstandig om dit online te regelen. Het parkeerterrein is goed bereikbaar en op loopafstand van de terminal. Een uurtje parkeren bij het vliegveld van Tenerife kost € 2, het dagtarief bedraagt €13. Ook langere parkeerperiodes zijn mogelijk op dit parkeerterrein. Een week kost € 85 en voor 3 weken betaal je € 239. Let op, parkeertarieven worden regelmatig aangepast, check deze voor de zekerheid voor vertrek.

Een parkeerplek boeken op de luchthaven van Tenerife doe je eenvoudig via Parclick.

De afstand van Tenerife Airport naar het centrum van Santa Cruz de Tenerife is ongeveer 60 kilometer. Met een taxi of een huurauto zal de rit 3 kwartier duren. Er is ook een busverbinding naar het centrum van Santa Cruz de Tenerife. Deze busrit neemt gemiddeld 55 minuten in beslag. Een aantal kustplaatsen ligt veel dichterbij het vliegveld van Tenerife.

Alle informatie over vertrek- en aankomsttijden op Airport Tenerife kan je vinden op aena.es. Ook vertragingen en annuleringen worden hier actueel vermeld.

Het is verboden om te roken op de luchthaven van Tenerife. Rookzones zijn duidelijk aangegeven en dit is de enige plaats waar je een sigaret mag opsteken op het vliegveld.

Het aanbod aan winkels op Airport Tenerife is behoorlijk omvangrijk. Je vindt hier meerdere taxfreeshops en een ruim assortiment in andere goederen. Hou er rekening mee dat er speciale voorwaarden gelden voor de uitvoer van tabak en alcohol vanaf de Canarische Eilanden. In het winkelgebied vind je hierover informatie.

In het winkelgebied op Tenerife Airport zijn er meerdere cafeetjes en kleine restaurantjes. Je kan hier zowel een snelle snack eten als lokale specialiteiten.

Informatie over het vliegveld van Tenerife

vliegtickets tenerife airport
Vliegtickets zoeken naar Tenerife Airport

Op zoek naar vliegtickets naar Tenerife Airport? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Tenerife te gaan!

auto huren vliegveld tenerife airport
Auto huren op Tenerife Airport

Er zijn 8 verhuurbedrijven op Airport Tenerife waaronder Sixt, Topcar en Goldcar. Het valt aan te bevelen om je huurauto vooraf online te reserveren. Op die manier ben je verzekerd van passend vervoer bij aankomst en kan je de tarieven vergelijken. In de rustige periode is het huren van een auto op het eiland vaak bijzonder voordelig. Het huren van een auto op Tenerife Airport kun je het beste voordelig doen via EasyTerra.

hotel bij vliegveld tenerife airport
Hotels vlakbij Tenerife Airport

Er zijn geen hotels gevestigd op Airport Tenerife, maar op relatief geringe afstand van het vliegveld is er al een ruim aanbod in accommodaties. Via Booking.com kun je een hotel boeken op het eiland. Op deze site staat niet alleen informatie over de verschillende hotels maar ook over de beschikbaarheid. Vaak zijn er aanbiedingen en bij regelmatig boeken via de site kun je interessante kortingen krijgen.

taxi vliegveld tenerife airport
Taxikosten & reserveren

Een luchthaventaxi naar de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife kun je het beste online reserveren. Door de grote afstand tussen het vliegveld en de stad kost een taxirit tot 22.00 uur gemiddeld €85. In de nacht, in het weekend en op feestdagen is het tarief aanzienlijk hoger. Informeer voor de zekerheid altijd nog even naar de prijs voordat je instapt. Een taxi boeken kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer naar centrum
Openbaar vervoer

Er is een directe busverbinding naar het centrum van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. In het hoogseizoen gaat er ieder half uur een bus. De reis duurt ongeveer 55 minuten. Tickets kan je bij de buschauffeur of de automaat in de terminal kopen. Vanaf het vliegveld kun je ook met de bus naar vrijwel alle populaire badplaatsen op het eiland. De meeste hiervan liggen op kortere afstand van het vliegveld dan de hoofdstad. Ook gedurende de nacht gaan er bussen naar diverse bestemmingen op het eiland. De frequentie is dan lager en afgestemd op de aankomst van de charters.

over tenerife
Over Tenerife

Tenerife is het grootse eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland ligt ongeveer 400 kilometer voor de westkust van Marokko, maar behoort tot Spanje. Er wonen bijna een miljoen mensen op het eiland dat een vulkanische oorsprong heeft. Op Tenerife ligt de hoogste berg van Spanje. El Teide meet bijna 4.000 meter. Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van het eiland en tevens een van beide hoofdsteden van de Canarische Eilanden. Het is een belangrijke haven voor vracht- en cruiseschepen en tevens een doorvoerhaven voor de regio. Santa Cruz is bijna 100 jaar de enige hoofdstad van de eilandengroep geweest maar moet sedert 1927 die eer delen met Las Palmas de Gran Canaria. Door de komst van de prijsvechters in de luchtvaart is Tenerife een zeer populaire vakantiebestemming geworden.

overige informatie
Overige informatie

  • Er bestaat geen mogelijkheid om bagage te stallen op Airport Tenerife.
  • Zakelijke reizigers kunnen gebruik maken van voorzieningen in de VIP lounge. Hiertoe moet je contact opnemen met de algemene informatiebalie.
  • Het vliegveld van Tenerife is goed toegankelijk voor minder mobiele reizigers. Er zijn aangepaste toiletten en telefoons. Ook zijn er op aanvraag parkeerplaatsen voor gehandicapten beschikbaar. Vergeet nooit contact op te nemen met je luchtvaartmaatschappij als je gebruik maakt van een rolstoel.

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...