Goedkoop je autohuur op Tenerife Airport reserveren

Zet je binnenkort koers naar het zonovergoten Spaanse eiland Tenerife, regel dan snel en goedkoop je autohuur op Tenerife Airport. Wanneer je de beschikking hebt over je eigen huurauto kun je dit exotische eiland namelijk in je eigen tempo verkennen. Er zijn verschillende manieren om een auto te huren. Je kunt dit ter plaatse op de luchthaven doen, maar het is goedkoper en gemakkelijker om dit voor je vertrek al te regelen. Na aankomst op het vliegveld kan je dan meteen op pad.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Tenerife Airport


Verhuurmaatschappijen op het vliegveld

Er zijn meerdere maatschappijen waar je een auto kunt huren op Tenerife airport. Alle grote verhuurfirma’s, waaronder Hertz, Sixt en Europcar hebben een kantoor op het vliegveld. De meeste balies bevinden zich in de aankomstterminal van het luchthavengebouw of zijn gevestigd in de buurt van het vliegveld. In dat geval rijdt er een gratis shuttlebus die je naar het juiste verhuurkantoor brengt. Bordjes met “car rental” geven de looproute naar de balies en de shuttledienst aan. Nadat je de bagage van de band hebt gehaald, begeef je je dus eenvoudig en snel naar de verhuurder van je keuze om je auto op te halen.

Online je auto huren op Tenerife Airport

Wil je op vakantie geen tijd kwijt zijn aan het zoeken naar de beste huurauto? Zorg er dan voor thuis al een auto te huren op Tenerife zodat je deze kunt ophalen op het vliegveld

Je bent ook nog eens goedkoper uit, want je kunt thuis vanuit je luie stoel alle prijzen op je gemak met elkaar vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld bij de onafhankelijke boekingssite EasyTerra. In één oogopslag krijg je alle beschikbare auto’s, aanbieders en de beste prijzen te zien. Reserveer je bij EasyTerra een auto met het Worry-Free label, dan ga je goed verzekerd op pad. Eventuele schades zijn namelijk gedekt en zelfs je eigen risico is afgekocht.

Praktische zaken en voorwaarden

Om een auto te huren vanaf Tenerife Airport dien je als bestuurder ouder te zijn dan 21 jaar en langer dan 1 jaar in het bezit te zijn van je rijbewijs. Ben je jonger dan 25 jaar, dan kan er een toeslag worden gerekend. Dit geldt voor zowel de hoofdbestuurder als eventuele extra bestuurders. In sommige gevallen is het mogelijk om een auto te huren zonder creditcard, maar bij de meeste autoverhuurders is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist. Reis je met kleine kinderen, dan is het aan te raden om bij je reservering al een kinder- of babyzitje bij te boeken, zodat je veilig op pad kunt.

Het onbekende noorden van Tenerife

De prachtige stranden en de vulkaan El Teide zijn dé bezienswaardigheden van Tenerife. Een aanrader is echter ook het noorden van het eiland. Volg vanuit het zuiden de snelweg TF-1 of de kronkelende bergweg TF-28 naar San Cristóbal de la Laguna, een pittoreske universiteitsstad die ligt ingeklemd tussen het Anagamassief en de berg La Esperanza. De binnenstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en als je door de oude straatjes slentert snap je ook meteen de reden. Vervolg daarna je weg naar El Roque de las Bodegas, waar de ruige bergen abrupt aflopen in zee. Eindig deze dagtocht in het nabijgelegen dorp Almáciga voor een spectaculair uitzicht over dit nog onontdekte stukje eiland.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...