Praktische informatie over Toulon Airport

Toulon is onbetwist een van de mooiste steden in Frankrijk. De stad dateert uit de 5e eeuw. Al in die tijd was de winning van paarse verf een belangrijke bezigheid van de inwoners. Er zijn maar bijzonder weinig vindplaatsen voor deze bijzondere kleur verf. Maar Toulon werd vooral beroemd, omdat Napoleon hier zijn roemruchte carrière begon. Veel in de stad herinnert nog aan de zelfbenoemde keizer van Frankrijk. De toeristen hebben Toulon inmiddels ook ontdekt en dat houdt mede verband met de nabijheid van de mondaine badplaats Saint-Tropez en wereldstad Marseille. Toulon is van oudsher ook een stad van festivals en feesten. Ook tijdens jouw bezoek is er beslist iets te beleven.

Veelgestelde vragen

De luchthaven Toulon-Hyères ligt schitterend aan de Middellandse Zee op ongeveer 3 kilometer van Hyères. Het is een relatief klein vliegveld waar jaarlijks minder dan een miljoen reizigers gebruik van maken. Vooral in het vakantieseizoen is het er druk met toeristen die komen genieten van Zuid-Frankrijk. De plezierluchtvaart is ruim vertegenwoordigd hier.

De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol ligt gemiddeld op 5 uur en 30 minuten doordat je meestal een tussenlanding moet maken. Hier kun je van te voren rekening mee houden. Vanaf Eindhoven is de vliegtijd al snel 11 uur doordat je 2 tussenlandingen hebt.

Het zijn vooral budgetmaatschappijen die vliegen op Toulon Airport, zoals Ryanair en easyJet. Er zijn echter ook een aantal lijnvluchten naar Londen, Rotterdam, Brussel en Parijs. Een lijst van alle maatschappijen die vliegen op de luchthaven van Toulon vind je op Toulonhyeres-Aeroport.fr.

Er zijn twee parkeerterreinen beschikbaar op Luchthaven Toulon, respectievelijk voor short en long stay. Let op dat je alleen op P2 kan parkeren als je hiervoor online een reservering hebt gemaakt. Anders ben je aangewezen op P1. Beide terreinen liggen overigens op loopafstand van de terminal. De tarieven op beide parkeerterreinen zijn relatief laag voor de kust van de Middellandse Zee. Op P2 (met reservering) is de minimale prijs € 10 en hiervoor mag je 24 uur parkeren. Indien je de auto hier drie weken laat staan, moet je daarvoor € 180 afrekenen. Op P1 kost een uurtje parkeren € 3,40. Voor een periode van 3 weken betaal je € 316. Parkeertarieven worden vaak aangepast, check deze dus altijd even ter plaatse.

Met een huurauto of taxi kost het je ongeveer 25 minuten om het centrum van de stad te bereiken. Er gaat ook 6 keer per dag een bus naar Toulon. In dat geval moet je rekening houden met een reistijd van 45 minuten. Je kunt ook rechtstreeks van de luchthaven van Toulon naar het mondaine Saint-Tropez. Met de bus ben je dan 1,5 uur onderweg.

Op Toulonhyeres-Aeroport.fr vind je een overzicht van alle vertrek- en aankomsttijden op vliegveld Toulon. Ook actuele meldingen over vertragingen en annuleringen worden hier online opgenomen.

Op Airport Toulon is het verboden om te roken. Uitsluitend op plaatsen waar dit uitdrukkelijk staat aangegeven is dit verbod niet van toepassing.

Het vliegveld van Toulon is bescheiden van omvang en het aanbod aan winkels is er niet groot. Momenteel zijn er een souvenirwinkel, een krantenkiosk en een winkel met alcohol en tabak beschikbaar. De laatste is bedoeld voor je tax-free aankopen.

Er is een restaurant op het vliegveld van Toulon en ook een bar. Gelet op de omvang van de luchthaven is er geen verdere horeca beschikbaar.

Informatie over het vliegveld van Toulon

vliegtickets Toulon Airport
Vliegtickets zoeken naar Toulon

Op zoek naar vliegtickets naar Toulon? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Toulon te gaan!

auto huren Toulon Airport
Auto huren op Toulon Airport

Een auto huren op Toulon Airport kan bij 6 verschillende bedrijven, waaronder Avis, Thrifty en Sixt. De autoverhuurders zitten in een eigen gebouw vlak naast de terminal en bij parkeerterrein P2. Het valt aan te bevelen om vooraf een auto te reserveren. Daarmee ben je verzekerd van net vervoer dat jou het meest aanspreekt en kun je op zoek gaan naar de meest voordelige aanbieder. Het huren van een auto op Toulon Airport kun je het beste voordelig doen via EasyTerra.

hotel Toulon Airport
Hotels vlakbij Toulon Airport

Op het vliegveld is geen hotel gevestigd. In Hyères, op 3 kilometer afstand, is beperkte accommodatie beschikbaar. In Toulon is echter een ruime keuze aan hotels in alle prijsklassen. Ook in Saint-Tropez vind je voldoende accommodaties, ook op het hoogste niveau. Informatie over de voorzieningen. Beschikbaarheid en prijzen vind je op Booking.com. Deze site heeft ook vaak aanbiedingen.

taxi Toulon Airport
Taxikosten & reserveren

Veel reizigers die Toulon Airport aandoen, maken gebruik van een luchthaventaxi. Dat houdt mede verband met het feit dat de bussen maar een beperkt aantal keren per dag rijden. Het is dus verstandig om online je taxi te boeken als je verzekerd wilt zijn van vervoer op het moment dat je arriveert op het vliegveld. Daarmee heb je tevens zekerheid over het tarief. De ritprijs naar het centrum van Toulon ligt in de buurt van de € 50. De rit duurt meestal een half uur. Naar Saint-Tropez met de taxi duurt iets meer dan een uur. Daarvoor moet je rekenen op een tarief van ongeveer € 135. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Toulon Airport
Openbaar vervoer

De bus naar het centrum van Toulon gaat 6 maal op een dag. De reistijd is ongeveer 45 minuten. De laatste halte van deze bus ligt bij het centraal station in Toulon. Vanaf dit punt ligt het centrum op loopafstand. Een ticket moet je bij de chauffeur van de bus kopen. Ook is er een rechtstreekse bus naar Saint-Tropez. Deze vertrekt vijf keer per dag van de luchthaven van Toulon. De reistijd is 1,5 uur en een kaartje koop je bij de chauffeur. In de zomermaanden worden er soms meerdere bussen ingezet.

overige informatie Toulon Airport
Overige informatie

De bus naar het centrum van Toulon gaat 6 maal op een dag. De reistijd is ongeveer 45 minuten. De laatste halte van deze bus ligt bij het centraal station in Toulon. Vanaf dit punt ligt het centrum op loopafstand. Een ticket moet je bij de chauffeur van de bus kopen. Ook is er een rechtstreekse bus naar Saint-Tropez. Deze vertrekt vijf keer per dag van de luchthaven van Toulon. De reistijd is 1,5 uur en een kaartje koop je bij de chauffeur. In de zomermaanden worden er soms meerdere bussen ingezet.

informatie

Informatie over Toulon Airport

  • Adres: Boulevard de la Marine, 83400 Hyères, Frankrijk
  • IATA-luchthavencode: TLN
  • Aantal passagiers: 12.938.582

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...