Praktische informatie over Toulouse Airport

Toulouse is met bijna 500.00 inwoners na Parijs, Marseille en Lyon de vierde stad van Frankrijk. De stad, gelegen in het zuiden van Frankrijk is de hoofdstad van Occitanië. Op Toulouse Airport, gelegen in Blagnac, is het hoofdkantoor van Airbus gevestigd. De luchthaven van Toulouse wordt gebruikt voor testvluchten van Airbus.

Veelgestelde vragen

De luchthaven van Toulouse is iets ten noordwesten van het stadscentrum te vinden. De afstand tot het stadscentrum bedraagt ongeveer 10 km. Er vliegen zo’n 10.000 passagiers per jaar via dit vliegveld en dat is een indrukwekkend getal. Het is dan ook een van de grootste luchthavens van Frankrijk. De IATA-code van het vliegveld van Toulouse is TLS. De volledige naam van het vliegveld is Toulouse-Blagnac.

Hoe lang vliegen naar Toulouse? Een vlucht naar Toulouse duurt ongeveer een uur en drie kwartier. Het kan zijn dat je hebt gekozen voor een vlucht met een tussenstop, omdat die voordeliger was. Dan duurt de reis wat langer. De verwachte vliegtijd vind je altijd op je ticket.

Er zijn diverse bekende luchtvaartmaatschappijen die op Toulouse Airport vliegen. De bekendste daarvan zijn Air France, KLM en Lufthansa. Ook de prijsvechters laten zich hier regelmatig zien. Zo zal je zeker de oranje staarten van easyJet op de luchthaven ontdekken, maar bijvoorbeeld ook de blauwe staart met gele harp van RyanAir. Voor een volledige lijst van alle vliegtuigmaatschappijen die op Toulouse Airport vliegen, ga je naar http://www.toulouse.aeroport.fr/en/passengers/flights/airlines.

Er zijn diverse parkeergarages en parkeerterreinen. P0 is eigenlijk alleen bedoeld voor de mensen die iemand wegbrengen of ophalen. P1 en P2 zijn parkeergarages, evenals P3. Deze laatste garage gaat echter alleen open wanneer de andere twee vol zijn. P5 en P6 zijn goedkoper voor de lange termijn. Hier vandaan rijden gratis shuttlebussen naar de luchthaven van Toulouse. Je kunt het beste van tevoren je plaats reserveren om het goedkoopst uit te zijn. Voor een uur parkeren betaal je op Toulouse Airport € 7, ongeacht welke parkeerplaats je kiest. Een dag kost op P1, P2 en P3 € 19,70 en op P5 en P6 € 16,49. Parkeer je 1 week, dan betaal je € 128,50 bij P1 tot en met P3 en € 56 bij P5 en P6. Voor 3 weken betaal je respectievelijk € 242,50 en € 123. Controleer de prijzen altijd nog even van tevoren. Deze kunnen wijzigen.

Parkeerplaatsen boeken op de luchthaven van Toulouse kun je eenvoudig doen bij Parclick.

Vanaf Toulouse Airport naar het centrum zal je met de auto ongeveer 25 minuten tot een halfuur onderweg zijn. De afstand is relatief kort, maar het is een druk stuk, waardoor je er wat langer over doet. Met de bus duurt het ongeveer net zo lang.

Benieuwd naar de vertrek- en aankomsttijden voor Toulouse Airport? Er komen en gaan vele vluchten per dag, waardoor het niet mogelijk is om steeds een actueel overzicht te geven. Je kunt het beste een kijkje nemen op http://www.toulouse.aeroport.fr/en/passengers/flights/airlines.

In principe is roken nergens toegestaan op de luchthaven. Bij de ingang is er wel een rokersgedeelte. Wanneer roken is toegestaan, dan staat dit altijd duidelijk aangegeven. Steek dus nooit zomaar je sigaret op.

Het vliegveld van Toulouse heeft een uitgebreid winkelgebied. Je kunt hier naar hartenlust shoppen en het is dan ook zeker geen straf om hier een uurtje extra door te brengen. In de vertrekhal vind je het grootste winkelgedeelte en dan op de eerste verdieping. Ook in het gedeelte wat voor niet-reizigers toegankelijk is, vind je overigens diverse winkels. Zo is er een mooie kunstgalerie.

Op de luchthaven zijn er maar liefst 7 (snack)bars en cafés. Bovendien zijn er twee restaurants met een uitgebreidere kaart: ‘Le Pré Carré’ en ‘L’Horizon’.

Informatie over het vliegveld van Toulouse

vliegtickets Toulouse Airport
Vliegtickets zoeken naar Toulouse

Op zoek naar vliegtickets naar Toulouse? Wij hebben de beste aanbiedingen voor je gevonden. Klik hier of op de button om meteen naar de beste vliegticket aanbiedingen voor Toulouse te gaan!

auto huren Toulouse Airport
Auto huren op Toulouse Airport

Natuurlijk kun je ook een auto huren op Toulouse Airport. Er is zeker een autoverhuur te vinden die een auto beschikbaar heeft die bij jou past. Op de luchthaven vind je een balie waar je de auto kunt regelen, maar je kunt hem ook van tevoren reserveren. Dan weet je zeker dat er een auto voor je klaarstaat. Kies bijvoorbeeld voor Sixt, Hertz, Europcar, Enterprise, Avis of Budget. Je kunt de prijzen eenvoudig online vergelijken via EasyTerra.nl. Het huren van een auto op Toulouse Airport kun je het beste voordelig doen via CarDelMar.

hotel Toulouse Airport
Hotels vlakbij Toulouse Airport

Op de luchthaven zelf vind je geen hotel, maar heel vlakbij zijn er een groot aantal. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Holiday Inn, Campanile, Ibis, Hotel Aéroport of Sofitel. Wil je een hotel in het centrum van Toulouse dan kan dat natuurlijk ook. Voor een uitgebreid aanbod aan hotels en appartementen in het stadscentrum verwijzen we je graag naar een website als Booking.com. Wil je een scherpe prijs voor de overnachting? Vergelijk de prijzen dan eens via Trivago.nl.

taxi Toulouse Airport
Taxikosten & reserveren

Een taxi van Airport Toulouse naar het centrum van Toulouse zal waarschijnlijk rond de € 25 kosten. Je vindt de taxistandplaats bij de uitgang. Wil je verzekerd zijn van een taxi, dan kun je deze ook van tevoren online bestellen. Dit is ook prettig wanneer je de prijs af wilt spreken. Bevestig de prijs dan nog wel even bij het instappen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit kan via Taxi2Airport.

openbaar vervoer Toulouse Airport
Openbaar vervoer

Elke 20 minuten vertrekt er vanaf Toulouse Airport een airportshuttle naar het centrum, Navette Aéroport. Deze dienst is met € 8 waarschijnlijk wel wat duurder dan de gewone busdienst. Het voordeel is echter wel dat de bus relatief snel is en dat het slechts zo’n 25 minuten duurt voor je in het stadscentrum bent. Er zijn ook een aantal eerdere stops, bijvoorbeeld bij het congrescentrum. Tickets zijn beschikbaar via de automaten of bij de buschauffeur. Je kunt 1,5 uur reizen met één ticket en maximaal 3 keer overstappen. De ticket is geldig voor alle vervoersmiddelen van Tisseo. Verder gaat lijn 30 van deze busmaatschappij naar het centrum. Een andere mogelijkheid is de Ouibus of de tram. In het laatste geval moet je lijn T2 nemen voor het centrum. Je betaalt dan slechts € 1,70 voor een uur reizen. Met 35 minuten sta je in het stadscentrum wanneer je de tram neemt.

overige informatie Toulouse Airport
Overige informatie

  • Ben je bagage kwijtgeraakt? Dan kun je het beste contact opnemen met je luchtvaartmaatschappij. Je kunt ook bellen naar een speciaal telefoonnummer voor bagage-afhandeling.
  • Er is een speciaal businesscentrum op het vliegveld van Toulouse voor zakelijke reizigers. Verder zijn er vergaderruimtes beschikbaar voor maximaal 35 personen. Bovendien zijn er van diverse vliegmaatschappijen VIP-lounges beschikbaar waar computers met internet te vinden zijn. Natuurlijk kun je hiervoor ook terecht bij een hotel in de buurt.
  • Het vliegveld van Toulouse is zeer goed toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn voldoende rolstoelhellingen en aangepaste liften en toiletten. Verder zijn er vele parkeerplaatsen voor gehandicapten en is de shuttle ook aangepast voor rolstoelgebruikers.

informatie

Informatie over Toulouse Airport

  • Adres: 31703 Blagnac, Frankrijk
  • IATA-luchthavencode: TLS
  • Vliegtuigbewegingen: 95.192
  • Aantal passagiers: 9.264.611

Handige reistips & deals

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...