Voordelig en snel een auto huren op Toulouse Airport

Ga je op vakantie naar de historische Franse stad Toulouse, dan is het een goed idee om een auto te huren op Toulouse Airport. Hiermee zorg je ervoor dat je tijdens jouw vakantie kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Met een huurauto bewonder je de stad en de streek in je eigen tempo. Je kunt je huurauto op verschillende manieren regelen. Dit kan ter plaatse, maar het is handiger en bovendien goedkoper om dit van tevoren via internet te doen. Je hebt dan namelijk alle tijd om het ruime aanbod te vergelijken en de beste deal te kiezen.

Aanbieders waar je een auto kunt huren vanaf Toulouse Airport


Maatschappijen voor autohuur op Toulouse Airport

Er zijn diverse maatschappijen voor autoverhuur op Toulouse Airport waar je goedkoop een auto kunt huren. Vrijwel alle internationale maatschappijen bieden er hun diensten aan, waardoor je een zeer ruime keuze hebt. De balies van de firma’s zijn gevestigd in het terminalgebouw. Nadat je de bagage van de band hebt gehaald volg je bordjes “car rental” en sta je in een mum van tijd bij de verhuurmaatschappij van je keuze. Houd je huurvouchers bij de hand, zodat je de laatste formaliteiten snel in orde kunt maken en je huurauto in ontvangst kunt nemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en boek je auto voor vertrek

Wil je een auto huren en deze bij aankomst op de luchthaven oppikken? Boek dan thuis vanuit je luie stoel. Zo heb je alle tijd om mogelijkheden en prijzen met elkaar te vergelijken en heb je bovendien een grote keuze uit het wagenpark. EasyTerra is een onafhankelijke vergelijkingssite waar je een compleet overzicht voor autoverhuur vindt. Ook de verzekering voor je huurauto sluit je er eenvoudig af. Boek je op deze site namelijk een auto met het Worry-Free label, dan ben je verzekerd tegen schades en is je eigen risico gedekt. Zo kun je met een gerust gevoel op pad.

Praktische zaken bij autohuur

Bij autohuur heb je te maken met een aantal praktische zaken. Zo ook als je een auto besluit te huren op Toulouse Blagnac. Allereerst beschik je minimaal 1 jaar over een geldig rijbewijs. Daarnaast dien je een geldig reisdocument (identiteitsbewijs of paspoort) te overhandigen bij de balie. Bij de meeste autoverhuurders is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist, waarmee de borg van de auto wordt gereserveerd. Ben je jonger dan 25 jaar, dan kan een toeslag van toepassing zijn. Is dit het geval dan krijg je dat tijdens je online reservering al te zien. Check altijd goed de voorwaarden van je autohuur, zodat je ter plaatse niet voor verrassingen komt te staan.

Autoroute van de stad naar de bergen

Een mooie autotocht die je met je huurauto vanaf Toulouse kunt afleggen brengt je over de D919 naar Foix, een middeleeuws dorp in de regio Midi-Pyrénées. Het kasteel van dit plaatsje is zeer bezienswaardig en ook de smalle straatjes nodigen uit tot rondslenteren en een drankje nuttigen op een gezellig terras. Vervolg daarna je weg via de D117 en passeer vele dorpjes en vele mooie uitzichten op het berglandschap. Buig nadat je de stad Saint-Grirons hebt bezocht af naar de D627 om bij het dorpje Montberaud de Pyreneeën weer te verlaten en terug te keren naar de historische stad Toulouse.

Luchtvaart nieuws & blogartikelen

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig

Welke medicijnen mag je meenemen in het vliegtuig?

Gebruik je medicatie en ga je op reis? Gelukkig mag je de meeste medicijnen gewoon meenemen in het vliegtuig, al heb je soms wel aanvullende verklaringen nodig...

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Parkeren bij vliegvelden – zo regel jij gemakkelijk een parkeerplaats

Heb jij de volgende vlucht geboekt en ben je aan het oriënteren naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Het is altijd verstandig om van tevoren ...